Υπό “πολιτική πολιορκία” το Μαξίμου για το μεταναστευτικό – Ακραίες εκφράσεις “γαλάζιου” Περιφερειάρχη για τους πρόσφυγες

Δήμαρχοι και περιφερειάρχες στην Αθήνα μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στα νησιά

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο μεταναστευτικό με τους κατοίκους των νησιών να εκφράζουν την αγανάκτισή τους χθες με την καθολική απεργία στο βόρειο Αιγαίο και το πλήθος κόσμου που βγήκε στους δρόμους.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ανέβασε χθες τους τόνους ζητώντας “αποτροπή των ροών” (push back;), ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ εμφανίζει φαινόμενα παραλυσίας έναντι των μαζικών διαδηλώσεων στα νησιά και τις αντιδράσεις σε άλλες περιοχές. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αδύναμη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για μετεγκατάσταση 20.000 μεταναστών και προσφύγων, κάτι που είχε υποσχεθεί από τον Οκτώβριο και έπρεπε να έχει υλοποιηθεί.

Σήμερα, ο περιφερειάρχης και δήμαρχοι των νησιών του βορείου Αιγαίου θα έχουν επαφές με την κυβέρνηση για να μεταφέρουν τα αιτήματά τους και να γίνει συζητήσουν για λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά του βορείου Αιγαίου με τα μεταναστευτικά κύματα. Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 10 το πρωί και οι εκπρόσωποι των νησιών του βορείου Αιγαίου θα συναντηθούν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Χθες, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης δήλωνε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας και όχι άλλες αποθήκες για ταλαιπωρημένες ψυχές».
Κλειστά μέχρι και τα… περίπτερα χθες στο βόρειο Αιγαίο
Οι νησιώτες του βορείου Αιγαίου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για το μεταναστευτικό, αντιδρώντας στη δημιουργία νέων δομών.

Βούλιαξε από κόσμο η προκυμαία της Μυτιλήνης

Χθες, σε Χίο, Λέσβο και Σάμο πραγματοποιήθηκε γενική 24ωρη απεργία, με τα καταστήματα και τις δημόσιες υπηρεσίες να παραμένουν κλειστά. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στις τρεις πρωτεύουσες των νησιών.

 

Ακραίες εκφράσεις “γαλάζιου” Περιφερειάρχη για τους πρόσφυγες: Θέλουμε αποτροπή, η πατρίς κινδυνεύει, δεν μ’ ενδιαφέρουν οι συνθήκες (ηχητικό)

“Θέλουμε αποτροπή, δεν θέλουμε διακοσμητικό ρόλο της FRONTEX, η πατρίς κινδυνεύει, δεν με ενδιαφέρουν οι συνθήκες” αυτά είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης κατά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων των νησιών.

Η αποτροπή πάντως με απλά λόγια σημαίνει εμποδίζω τις βάρκες με δυστυχείς ανθρώπους να φθάσουν στην Ελλάδα, είναι το λεγόμενο push back, το οποίο εφήρμοσαν οι Ιταλοί επί Ματέο Σαλβίνι και κατέληξε σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στη βύθιση πλοιαρίων με μετανάστες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*