Υπόθεση κατασκοπείας: Οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας με διαβήματα στην Αθήνα – Πράττω: Απαιτείται σταθερό και αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Επίθεση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Ελλάδα για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» | tempo24.news

Η σύλληψη του γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας προκαλεί νέο πεδίο αντιπαράθεσης Αθήνας και Άγκυρας.

Η Τουρκία με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «καταδικάζει τη σύλληψη του Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, γραμματέα του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Ρόδο» ρίχνοντας ευθύνη στην Ελλάδα, «παραβίασε τις διατάξεις της Συνθήκης της Βιέννης» καθώς και «το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια, όπως και τον σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρει πως δημοσιεύματα ελληνικών μέσων ενημέρωσης παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας και «στοχοποιούν το προσωπικό μας και την οικογένειά του».

«Τα απαραίτητα διαβήματα έγιναν προς τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις έρευνες που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από συγκεκριμένους κύκλους πρόθυμους να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία. Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Πράττω: Απαιτείται σταθερό και αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια, η Υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με δύο μηχανογραφικά και ελάχιστη βάση εισαγωγής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κίνηση “Πράττω” του Νίκου Κοτζιά.

“Δυστυχώς το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο συνεχών αλλαγών, μικροκομματικών αντιπαραθέσεων και ρουσφετολογικών πολιτικών.

Η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό και αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση και κυρίως κατάργηση της παραπαιδείας και της στείρας αποστήθισης γνώσεων που σκοτώνουν τη δημιουργική σκέψη των μαθητών. Οι αλλαγές ‘στο πόδι” που προωθεί η κα Κεραμέως επιδεινώνουν την κατάσταση και δημιουργούν πρόσθετη ανασφάλεια και άγχος στους μαθητές και στις οικογένειές τους.

Το ΠΡΑΤΤΩ πιστεύει στην ανάγκη αναβάθμισης και αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού μας συστήματος και αυτό προϋποθέτει στρατηγικό σχέδιο και δημοκρατική ευαισθησία, στοιχεία που δεν διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*