Υπουργός Υγείας “φαινόμενο”! Βασ. Κικίλιας με 6 μήνες λοκντάουν, 700 στις ΜΕΘ, 7800 νεκρούς, «Βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση»! – Μέχρι τον Παντελή Καψή εκνεύρισε ο Κυρανάκης

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», ισχυρίστηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σπάζοντας κάθε ρεκόρ “ανέμελης” δήλωσης καθώς ξεπέρασε και τον Πρωθυπουργό που την Τρίτη στο “Αιζενχάουερ” με 707 διασωληνωμένους, εξηγούσε στους αμερικανούς ναύτες του πληρώματος από το Αιντάχο και το Ουισκόνσιν, οτι … “το σπίτι του είναι δέκα λεπτά από εκεί που ήταν ελλιμενισμένοι”!

Η «σωστή κατεύθυνση» για τον υπουργό Υγείας της εγκληματικής αποτυχίας είναι οι πάνω από 700 διασωληνωμένοι; Οι εκατοντάδες βαριά νοσούντες από Covid-19 που περιμένουν καρτερικά ένα κρεβάτι ΜΕΘ για να νοσηλευτούν; Ή ότι αρκετοί από αυτούς πεθαίνουν χωρίς ποτέ να μπουν σε ΜΕΘ; «Σωστή κατεύθυνση» είναι τα πάνω από 2.588 χθεσινά νέα κρούσματα κορονοϊού, οι περίπου 50-60 θάνατοι ημερησίως και οι συνολικά πάνω από 7.700 συμπολίτες μας που έχουν ήδη «φύγει» από κορονοϊό;

Ο Β. Κικίλιας προσπάθησε να μας πείσει ότι η αύξηση των εμβολίων και του testing για κορονοϊό, και η αύξηση των ποσοτήτων των εμβολίων που φτάνουν στην Ελλάδα και των εμβολιασμών, θα βοηθήσουν την κατάσταση, αλλά επικαλέστηκε και την προσδοκώμενη… βελτίωση του καιρού, αφήνοντας για το τέλος τους υγειονομικούς που «κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ». Κι ας τους λοιδορούν κάθε τόσο, κι ας τους έχουν αποκλείσει από κάθε κρατικό μέσο ενημέρωσης, ενώ φτάνουν να απολύουν μερικούς από αυτούς, επειδή αντιστέκονται, όπως τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα, Κώστας Καταραχιά.

 

Μέχρι και τον Παντελή Καψή εκνεύρισε ο Κυρανάκης και η ανησυχία του ότι παγιώνεται “κουλτούρα επιδόματος” στην ελληνική κοινωνία (ηχητ.)

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει ο Κώστας Κυρανάκης.

Λίγες μέρες αφότου προκάλεσε σάλο αποκαλύπτοντας στον αέρα το όνομα και τις πολιτικές πεποιθήσεις του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε στην πλατεία Νέας Σμύρνης από αστυνομικούς, κατάφερε να προκαλέσει και πάλι αντιδράσεις αυτή τη φορά ανακαλύπτοντας ότι καλλιεργείται “κουλτούρα επιδόματος” στην ελληνική κοινωνία επειδή πολλοί πολίτες που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω κορονοϊού ζουν μέσω επιδομάτων.

«Πρέπει να ξαναδουλέψει ο κόσμος», είπε μεταξύ άλλων στον ρ/σ «Πρώτο Θέμα» και στη συνέχεια περιέγραψε το πώς βλέπει την κοινωνία αυτήν τη στιγμή:

“Αυτήν τη στιγμή έχουμε μια ολόκληρη κοινωνία η οποία ζει με ένα επίδομα”, είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Θέμα” και τους Παντελή Καψή και Ντόνα Δρούτσα και πρόσθεσε ότι “τώρα είναι αναγκαίο, αλλά να μην ξεχνάμε ότι είναι προσωρινό”.

“Δεν μπορούμε να διδάξουμε μια ολόκληρη κοινωνία παγιώνοντας την κουλτούρα του επιδόματος” είπε προκαλώντας την αντίδραση μέχρι και του Παντελή Καψή που είπε “μην δώσετε ιδεολογική διάσταση. Οι άνθρωποι που ζουν με το επίδομα υποφέρουν”.

Το επίμαχο απόσπασμα από το 6.44: