“Τσουνάμι” οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά ακόμα και από Βουλγαρία! – Γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν την πάπια στις επιθέσεις Μαρινάκη;

Κορωνοϊός: Τα mRNA εμβόλια θεωρούνται σήμερα τα πιο «καθαρά» εμβόλια, λένε επιστήμονες

“Τσουνάμι” οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά ακόμα και από Βουλγαρία! Μετά τον Παλαμά Καρδίτσας, έρευνες και σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Ικαρία

Αυξάνονται οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ενάντια στον κορονοϊό. Μετά το σκάνδαλο με τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι οποίες αφορούν υγειονομικούς σε όλη τη χώρα.

Στην Κοζάνη, όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr τρία περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών.

Συγκεκριμένα, οι τρεις αυτές περιπτώσεις αφορούν σε δύο νοσηλεύτριες και έναν γιατρό. Ο διοικητής του Μαμάτσειου νοσοκομείου της πόλης, Στέργιος Γκανάτσιος δήλωσε στο ίδιο τοπικό μέσο ότι «ούτως ή άλλως όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των εργαζόμενων υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Ντέντης, δήλωσε από την πλευρά του πως υπάρχει θέμα προς έρευνα αρνούμενος να δώσει επιπλέον πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία εκ των δύο νοσηλευτριών εργάζεται στο εν λόγω νοσοκομείο και φέρεται να προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας. Ο γιατρός και η άλλη νοσηλεύτρια που ελέγχονται εργάζονται σε κέντρα υγείας της πόλης.

Καταγγελίες και για την Ικαρία
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο ίδιος έχει καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό στην Ικαρία.

Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA την Τρίτη δήλωσε ότι πρόκειται για μια γιατρό και έναν επικουρικό νοσηλευτή που εμφανίζονται εμβολιασμένοι χωρίς να έχουν κάνει εμβόλιο.

Ελέγχονται 4 τέσσερις υγειονομικοί Θεσσαλονίκη
Την ίδια στιγμή, τέσσερις υγειονομικοί του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη φέρονται να ελέγχονται σε σχέση με τα πλαστά πιστοποιητικά από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η μία από τις γυναίκες που ελέγχονται, είναι αδελφή της υγειονομικού που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση του Παλαμά Καρδίτσας, ενώ οι άλλοι τρεις εργαζόμενοι είναι από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Έρευνες και στην Καβάλα
Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα 10 πιστοποιητικά νόσησης που κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα ελέγχονται προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά και από τη Βουλγαρία
Σύμφωνα με το Open Tv γίνονται έρευνες έπειτα από καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία. Ελέγχονται επίσης μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα παιδιάτρου με πιστοποιητικό νόσησης, οι συνάδελφοι της οποίας όμως δεν ενθυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει και ήταν θετική στον κορονοϊό.

Θα περίμενε κανείς μια οργισμένη αντίδραση. Τουλάχιστον μια διαρροή σε φιλικό μέσο, που να απαντά στην επίθεση και να αποκαθιστά εμμέσως την τιμή και την υπόληψη των θιγόμενων του Μεγάρου Μαξίμου. Το προχθεσινό “Βήμα” κατηγόρησε ευθέως τον ανιψιό κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και εμμέσως τον ίδιο τον πρωθυπουργό για οικονομικές δοσοληψίες. Αλλά αυτοί έκαναν ότι δεν κατάλαβαν.

Εκνευρισμένη που η κυβέρνηση παράκουσε τις οδηγίες για τη σύνθεση της κυβέρνησης, η εφημερίδα του συγκροτήματος Μαρινάκη έγραψε στο κύριο άρθρο του για την απομάκρυνση Χρυσοχοΐδη:

«κατά τα φαινόμενα, επικράτησε η εδώ και καιρό διακινούμενη αρνητική γνώμη και άποψη του πρωθυπουργικού συμβούλου και πολυπράγμονος ανιψιού – όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από τα εξοπλιστικά μέχρι τις υγειονομικές προμήθειες, από κάτω θα τον βρεις – για αυτόν, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο ήθελε εξαρχής να τον ξεφορτωθεί».

Γιατί άραγε να μαλώνουν «εξαρχής» Δημητριάδης-Χρυσοχοΐδης; Η πρώτη κίνηση του τελευταίου, μόλις ανέλαβε το υπουργείο του το 2019, πολύ πριν επιτεθεί στις καταλήψεις και αρχίζει να ξυλοφορτώνει, ήταν να ακυρώσει τον διαγωνισμό για τις αστυνομικές ταυτότητες. Ύψους 510 εκατ. ευρώ, ο διαγωνισμός ήταν έτοιμος και επιβάλλεται από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα καθυστερεί λόγω της ακύρωσης και των διαρκών αλληλομαχαιρωμάτων και ενστάσεων από τις εταιρείες που αποκλείστηκαν από την τελική φάση διαμαρτύρονται, προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κλπ.

Για την ματαίωση δεν δόθηκαν ουσιαστικές εξηγήσεις, καθώς ο διαγωνισμός της ΝΔ ήταν ίδιος με τον προηγούμενο, όπως είχε τότε εξηγήσει με ανακοινώσεις η απερχόμενη υπουργός Ολγα Γεροβασίλη. «Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την ματαίωση» κατέληγε η ανακοίνωση της. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. ανιψιός του κ. Μητσοτάκη θεωρείται κάτι σαν τον «ταμία» του Μαξίμου και θέλει να βρίσκεται κάτω από «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις».

O κ. Δημητριάδης δεν προβάλλεται πολύ, αλλά είναι ο ισχυρός άνδρας στο μητσοτακικό σύστημα εξουσίας. «Άκουσα για πρώτη φορά ξαφνικά και έντονα το όνομα του μέσα στο γραφείο της ιδιοκτησίας των Παραπολιτικών FM», διηγήθηκε ο Γιώργος Τράγκας, όταν το 2020 απολύθηκε από τον ραδιοσταθμό. «Εκεί με παρακάλεσαν θερμά, για οποιοδήποτε λόγο, καλό ή κακό, να μην αναφέρω το όνομα του στις εκπομπές μου.

..Φυσικά αυτό μου προκάλεσε εντύπωση. Είναι από παράξενο έως και παράλογο να μην σου κάνουν «συστάσεις» για την αυστηρή κριτική που ασκείς στον ίδιο τον πρωθυπουργό και να σου «συστήνουν» να μην αναφέρεσαι σε κάποιον που δεν γνωρίζεις και δεν έχεις ασχοληθεί μαζί του. Εύλογα σου δημιουργείται η εντύπωση και η πεποίθηση ότι το πρόσωπο έχει μεγάλη δύναμη και εκ της θέσεως του επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία της επιχείρησης».

Πράγματι, το προηγούμενο διάστημα τα «Παραπολιτικά», έπλεκαν συνεχώς το εγκώμιο του κ. Δημητριάδη. Μια φορά, η εφημερίδα τον είχε παρουσιάσει κάτι σαν Θεό των νεοδημοκρατών βουλευτών: «Γιατί οι βουλευτές της ΝΔ “αποθεώνουν” τον Γρηγόρη Δημητριάδη – Τα καθημερινά τηλεφωνήματα και οι λύσεις», ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος. Με δεδομένες τις στενές σχέσεις Παραπολιτικών- Μαρινάκη, η επίθεση του συγκροτήματος του, σηματοδοτεί λοιπόν και διαφοροποιήσεις στο διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας.

Πολύ περισσότερο επειδή το προχθεσινό “Βήμα” δεν άφηνε μόνο στο κύριο άρθρο του, αιχμές για τον κ. Δημητριάδη. Η παραπολιτική σελίδα της εφημερίδας “Βηματοδότης” τον κατηγορούσε και για το φιάσκο Αποστολάκη με τον ανασχηματισμό:

«Ολοι διερωτώνται ποιος είχε την ιδέα ή καλύτερα την ατυχή έμπνευση της παρ’ ολίγον υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη. Απάντηση δεν δίνεται ευθέως, παρά τις πολλές και επίμονες ερωτήσεις μας. Ωστόσο, τα γεγονότα φανερώνουν τουλάχιστον την ευθεία εμπλοκή του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιού του Πρωθυπουργού, ο οποίος εκτελεί χρέη γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου και αναλαμβάνει όλες τις δύσκολες «ειδικές αποστολές», πολιτικές, επιχειρηματικές και άλλες».

Καλά οι ειδικές αποστολές πολιτικού χαρακτήρα, αλλά οι επιχειρηματικές; Ο κ. Δημητριάδης είχε διατελέσει δικηγόρος του απατεώνα Άρη Φλώρου, στο μεγάλο σκάνδαλο της Energa, αλλά αυτή είναι μια υπόθεση από το 2012 και τότε, σε κάθε περίπτωση, δεν ασκούσε δημόσιο αξίωμα. Ποιες είναι οι καινούργιες μπίζνες ή προμήθειες στις οποίες αναφέρεται το Βήμα;

Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για βολές προς τον ανιψιό και για να τις ακούσει και ο θείος. Το γιατί δεν υπήρξε καμία απάντηση από τους θιγόμενους, παραμένει ένα ερώτημα. Στην καλύτερη εκδοχή, δεν θέλουν να ανοίξουν μέτωπο σε μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση. Στη χειρότερη παριστάνουν ότι ψιχαλίζει, γιατί αυτοί που τους φτύνουν ξέρουν κάτι παραπάνω.

Στέλιος Κούλογλου