Τσιτσιπάς-Ντε Μινόρ 2-0: Απόλυτος κυρίαρχος και πρωταθλητής στο Los Cabos * BINTEO-Νίκη Μπακογιάννη: «Σαν σήμερα ξανά ζωντανεύουν οι έντονες στιγμές»…

BINTEO – Νίκη Μπακογιάννη: «Σαν σήμερα 3/8/1996 ξανά ζωντανεύουν οι έντονες στιγμές»…

Ήταν 3 Αυγούστου του 1996 (ξημερώματα 4ης Αυγούστου για την Ελλάδα, που ξαγρυπνούσε στις τηλεοράσεις), όταν η Νίκη Μπακογιάννη κατάφερε το – για πολλούς – ακατόρθωτο. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα σε έναν ανεπανάληπτο τελικό. Πέρασε τα 2μ.03, επίδοση που ακόμα και σήμερα είναι η καλύτερη όλων των εποχών στη χώρα μας. Η Νίκη Μπακογιάννη έχει ακόμα ένα μυθικό ρεκόρ στην κατοχή της. Υπήρξε η μοναδική άλτρια του ύψους που κατάφερε να κάνει άλμα 33 εκατοστά πιο ψηλά από το προσωπικό της ύψος. Η Ολυμπιονίκης της Ατλάντα είναι 1μ.70 και στην διοργάνωση της αμερικανικής πόλης πέρασε τα 2μ.03. Πέρασαν 27 ολόκληρα χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι προπονητής της Μπακογιάννη στον δρόμο προς το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ο Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος.

«Αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα 1996. Σαν σήμερα 3/8/1996 ξανά ζωντανεύουν οι έντονες στιγμές», έγραψε στην σελίδα της στο facebook η πρώην πρωταθλήτρια και δημοσίευσε το βίντεο από τον ιστορικό αγώνα της.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βουλγάρα Στέφκα Κονστανίνοβα με 2μ.05. Η πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βουλγαρίας έχει ακόμα στην κατοχή της το παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος με 2μ.09 (1987).

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Θυμηθείτε και πάλι την πτήση της Νίκης Μπακογιάννη προς το ασημένιο μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.