Τσιτσιπάς: Η πρωτοβουλία για στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων τενιστών * Σπανουδάκη: «Δεν θέλω να χαθεί η χρονιά» * Υγρός στίβος: Η ΚΟΕ ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των σωματείων

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάλεσε φίλους του αθλήματος και συνάδελφους του τενίστες, να συμμετάσχουν σε μια online δημοπρασία τα έσοδα της οποίας θα πάνε προς στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων τενιστών.

Και εγένετο Beyond 100! Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Στέφανου Τσιτσιπά προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους τενίστες που δοκιμάζονται περισσότερο αυτήν την περίοδο του κορονοϊού όταν και τα εισοδήματά τους έχουν μηδενιστεί.

Ο 21χρονος πρωταθλητής κάλεσε φίλους του αθλήματος αλλά και λοιπούς τενίστες να κάνουν δωρεές ή να προσθέσουν αντικείμενα για μια online δημοπρασία της οποίας τα χρήματα θα πάνε για αυτόν τον σκοπό.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Τσιτσιπά:

“Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι τενίστες, ας υποστηρίξουμε τα τουρ μας (αντρικό και γυναικείο) μαζεύοντας χρήματα όλοι μαζί! Ο κόσμος του τένις χτίζεται σε πολλά επίπεδα και αυτό που ο κόσμος δεν βλέπει είναι τους τενίστες που δίνουν μάχη βδομάδα τη βδομάδα για την επιβίωσή τους και για να μείνουν στο κορυφαίο επίπεδο. Αυτοί είναι οι τενίστες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις αυτήν την περίοδο και σκέφτονται μέχρι και να εγκαταλείψουν το όνειρό τους. Ας τους βοηθήσουμε. Αγαπητοί φίλοι, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και κάντε μια προσφορά για εμπειρίες ή αντικείμενα που τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν. Αγαπητοί τενίστες, κάντε δωρεές ή προσθέστε αντικείμενα στην online δημοπρασία που θεωρείται πολύτιμα για τους παίκτες “Beyond 100″. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά”.

Σπανουδάκη: «Δεν θέλω να χαθεί η χρονιά»

Σπανουδάκη: «Δεν θέλω να χαθεί η χρονιά»

Η πρωταθλήτρια του στίβου Ραφαέλα Σπανουδάκη μίλησε για τις ημέρες καραντίνας αλλά και για την επιστροφή στους αγώνες.

Στην όμορφη Ρόδο περνάει τις ημέρες της καραντίνας λόγω της εξάπλωσης του covid-19 η Ραφαέλα Σπανουδάκη.

Η πρωταθλήτρια των σπριντ μίλησε στο site του ΣΕΓΑΣ για αυτά που βιώνει σήμερα αλλά και γι’ αυτά που περιμένει για το αύριο:

«Χόρτασα την οικογένεια μου και απόλαυσα τα ανίψια μου. Παρότι οι συνθήκες είναι δύσκολες και ιδιαίτερες, προσπαθώ να περνάω τις ημέρες μου όμορφα. Σπίτι, οικογένεια, λίγη προπόνηση, θάλασσα, ήλιος. Γενικά γεμίζω μπαταρίες.

Έχω βρει ένα χώρο με χόρτο, όπου τρέχω χωρίς να επιβαρύνω τα πόδια μου και παράλληλα προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ για να διατηρήσω την κατάσταση μου. Θέλω πολύ να γίνουν αγώνες, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Δεν θέλω να χαθεί η χρονιά. Οι αθλητές κρατιόμαστε από την ψυχολογία και τους αγώνες. Οπότε θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σε κάποιους ακόμη αγώνες».

 

Υγρός στίβος: Η ΚΟΕ ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των σωματείων

Η ΚΟΕ ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης προς τα σωματεία της, αλλά και ποια θα παρθούν στο μέλλον εφόσον το επιτρέψουν τα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Τα μέτρα που θα πάρει για να στηρίξει τα σωματεία ανακοίνωσε η ΚΟΕ. Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως εάν ο προποϋπολογισμος για το 2020 παραμείνει στα επίπεδα του 2019 τότε κανένα παράβολο δεν θα πληρωθεί προς αυτήν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: “Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ, στη σημερινή της συνεδρίαση (27/4), συνεκτιμώντας την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα σωματεία – μέλη της, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID – 19 (Κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, αναστολή αγωνιστικών και προπονητικών δραστηριοτήτων, έξοδα λειτουργίας τους κ.λπ), αποφάσισε, η Ομοσπονδία, να συνδράμει την προσπάθεια τους με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της.

Έτσι και εφόσον ο προϋπολογισμός της για το 2020 παραμείνει τουλάχιστον στα επίπεδα του 2019, τα σωματεία ΔΕΝ θα καταβάλουν ΚΑΝΕΝΑ παράβολο συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις όλων των αθλημάτων της, όπου θα συμμετάσχουν, ως το τέλος του χρόνου.

Επιπλέον, η ΚΟΕ, ανακοινώνει ότι εφόσον τα οικονομικά της το επιστρέψουν, είναι αποφασισμένη να μειώσει δραστικά τα παράβολα εγγραφών και μετεγγραφών σ’ όλα τα αθλήματα της, για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21).

Η ΚΟΕ, σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι, στέκεται αρωγός των σωματείων μελών της, των κυτάρων άλλωστε του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τις κυψέλες παραγωγής των νέων γενεών αθλητών και αθλητριών των αθλημάτων της, στην κατεύθυνση στήριξης των προσπαθειών τους, μέσα στη δίνη της κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία με την αναστολή κάθε αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας.

Η ΚΟΕ με υπευθυνότητα και έγκαιρα, από την πρώτη στιγμή που ενέσκυψε στη χώρα μας η πανδημία του COVID – 19, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποφάσεις που απαιτούνταν, για την προστασία και στήριξη τόσο των αθλητών / τριών της, όσο και των σωματείων – μελών της.

Το ίδιο, θα συνεχίσει να πράττει, με την ίδια αποφασιστικότητα, ώστε η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας μας, να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επιστροφή στην κανονικότητα των αθλημάτων μας που πρωταγωνιστούν στον διεθνή χώρο”.