Τσακαλώτος σε Σταϊκούρα: Είστε ο πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ, από εσάς η Τζούλια Ρόμπερτς δεν πέρασε ποτέ

Από τη Σκάρλετ Γιόχανσον στην Τζούλια Ρόμπερτς

Τον Μάρτιο του 2017, σε συζήτηση στη Βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αναφερθεί στο όνομα της Σκάρλετ Γιόχανσον, λέγοντας ότι θα ήθελε να βγει μαζί της για κοκτέιλ. «Ο Μητσοτάκης είπε ότι ο θέλει πλεόνασμα 2% και εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον», είχε πει χαρακτηριστικά, ατάκα η οποία έγινε viral γι’ αρκετό καιρό.

Τώρα αναφέρθηκε στην Τζούλια Ρόμπερτς και πιο συγκεκριμένα στην ταινία «Pretty woman».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε λογομαχία με τον Χρήστο Σταϊκούρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου όπου εντάσσεται και ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιτέθηκε στη ΝΔ και στον υπουργό Οικονομικών ότι είναι «απαράδεκτο» να χρησιμοποιούν «τεράστια ψέματα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αναλάβει καμία δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας» και επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της, ρωτώντας: «Εσείς γιατί καταργείτε την προστασία; Είναι άποψη σας ή η άποψη των θεσμών; Είναι δικιά σας πολιτική; Μήπως μιμείστε τον Άδωνη που έλεγε ότι “δεν θα μου κλέψει την δόξα ο Τόμσεν”;».

Και κάπου εκεί φτάσαμε στο… Χόλιγουντ.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε τον Χρήστο Σταϊκούρα «πρώιμο Ρίτσαρντ Γκιρ». Είπε πως το νομοσχέδιο θυμίζει «αυτό που έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο Pretty Woman. Πριν καταφέρει να τον πείσει η Τζούλια Ρόμπερτς να μην καταστρέφει επιχειρήσεις. Εσείς είστε ο πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ, από εσάς η Τζούλια Ρόμπερτς δεν πέρασε ποτέ». Πρόσθεσε πως στην Αγγλία, αυτό λέγεται debt bondage. «Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα λέγεται χρεοδουλοπαροικία αλλά είναι η κατάσταση που δουλεύεις μια ζωή για να ξεπληρώσεις το χρέος» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.