Τσακαλώτος: Είμαστε έτοιμοι για δεύτερη φορά Αριστερά – Ραγκούσης για αιματηρή συμπλοκή στη Μενάνδρου

“Μας τρομάζουν οι κινήσεις της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Είναι σύνθετο το πρόβλημα και δεν είναι θέμα αστυνόμευσης” υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρικό δελτίο Kontra News προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να λύσει το προσφυγικό ζήτημα. “Θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων είπε ο κ. Τσακαλώτος σημειώνοντας ότι: «ΚΙΝΑΛ, Μέρα 25, ΚΚΕ δεν θα πρέπει να ψάχνουν για άλλοθι, ώστε να μην κάνουμε ένα μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το προσφυγικό ή τα εργασιακά και την απλή αναλογική.”

Τα κόμματα που υποστηρίζουν την απλή αναλογική όπως το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25 έχουν μια ευθύνη σε σχέση με αυτό όπως και το ΚΙΝΑΛ που ως πέρσι την υποστήριζε. Χρειάζεται σοβαρή συζήτηση για την απλή αναλογική. Οι πλειοψηφικές κυβερνήσεις μας έφτασαν στην κρίση ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι ένα πολύ τολμηρό εγχείρημα ο απολογισμός”

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε την συνάντηση Αριστεράς και Σοσιαλδημοκρατίας και όπως είπε χρειαζόμαστε ένα κόμμα μαζικό με ισχυρή ταυτότητα.

“Υποστηρίζω πάρα πολύ την διεύρυνση αλλά χρειαζόμαστε ένα κόμμα που έχει ταυτότητα, τις δικές του αναλύσεις και με αυτή τη βάση μπορεί να συμμαχήσει και με τον κ. Βαρουφάκη και το ΚΚΕ, αν αποφασίσει ότι δεν μπορεί να περιμένουμε πότε θα καταρρεύσει από μόνο του το καπιταλιστικό σύστημα αλλά πρέπει να έχουμε μια στρατηγική αλλαγής.”

“Είναι ένα πολύ τολμηρό εγχείρημα ο απολογισμός, η αποτίμηση και η κριτική του έργου μας. Έχουμε το θάρρος να τα αναλύσουμε όλα. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση αυτό. Μόλις γίνει και δεύτερη φορά Αριστερά πάλι θα υπάρχουν οι συσχετισμοί δύναμης, πάλι θα υπάρχει Ε.Ε. και ΔΝΤ αλλά θα μιλάμε με διαφορετικό τρόπο διότι έχουμε περάσει από την κυβερνητική εμπειρία –δεν θα βασιζόμαστε σε παραδείγματα άλλων χωρών- και έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι συσχετισμοί δύναμης πάντα θα είναι εναντίον της Αριστεράς και αυτό μας δίνει μια δύναμη να μπορούμε να εξετάσουμε τις πολιτικές και τις προοπτικές. ”

Τέλος ο τ. υπουργός Οικονομικών μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα κοινωνικό πλαίσιο για την προστασία της α’ κατοικίας.

 

Ραγκούσης για αιματηρή συμπλοκή στη Μενάνδρου: Ο αστυνομικός λαϊκισμός της κυβέρνησης δεν είναι λύση στην εγκληματικότητα

Αναφορικά με το αιματηρό περιστατικό στη Μενάνδρου, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένα άτομο, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η μόνη της έννοια είναι «να μεταφέρει την εγκληματικότητα στους παρακάτω δρόμους, από αυτούς που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχει».

«Δυστυχώς με τραγικό τρόπο επιβεβαιωνόμαστε. Για μια ακόμη φορά σήμερα αποδείχθηκε ότι ο αστυνομικός λαϊκισμός της κυβέρνησης, που αρχίζει και τελειώνει στην παραγωγή αστυνομικού, επικοινωνιακού θεάματος δεν είναι η λύση στην εγκληματικότητα που προχωρά ακάθεκτη», τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, αναφορικά με το αιματηρό περιστατικό στη Μενάνδρου, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένα άτομο.

Παράλληλα, ο Γ.Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν κατηγορούμε την κυβέρνηση γιατί δεν έχει εκμηδενίσει την εγκληματικότητα».

«Την κατηγορούμε ότι απλώς μόνη της έννοια είναι να τη μεταφέρει, να τη μετακινήσει στους παρακάτω δρόμους, από τους δρόμους που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχει», σημείωσε ο ίδιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*