Τσίπρα στους Γερμανούς για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου

“Χέρι” Τσίπρα στους Γερμανούς για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

Κατά τις επαφές του με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην οποία συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μια πρωτοβουλία: να κάνει ένα διάβημα διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η Ελλάδα αποκλείστηκε από τη διάσκεψη για τη Λιβύη.

Συγκεκριμενα όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ του Open TV, Χρήστος Τσιγουρής, την ώρα που προσκλήθηκαν στη διάσκεψη άλλες χώρες, με μεγαλύτερη γεωγραφική απόσταση από τη Λιβύη, τη χώρα ενδιαφέροντος, η Ελλάδα δεν συμμετείχε. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τη σύνοδο, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, υπουργό Οικονομικών, αλλά και σοσιαλιστή, Ολοφ Σολτς, και εξέφρασε την ενόχλησή του για αυτή την επιλογή του Βερολίνου.

Οπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι απαράδεκτη η μη πρόσκληση της Ελλάδος στη διαδικασία του Βερολίνου για το ζήτημα της Λιβύης. Το SPD είναι απαραίτητο να αλλάξει στάση – ειδικά αφού υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, που χειρίζεται το ζήτημα, είναι από το SPD. Δεν μπορεί η Γερμανία από τη μια να καλωσορίζει τον ρόλο της Ελλάδος ως πυλώνα σταθερότητας και από την άλλη να την αποκλείει από κρίσιμες διασκέψεις για κρίσιμα περιφερειακά ζητήματα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: