Τσίπρας: Χρεοκοπία της ρητορικής περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis (Video)

Ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης για διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Την ίδια ώρα, προανήγγειλε την απουσία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη.

«Τραγωδία θα είναι οι πολιτικοί και δικονομικοί σας χειρισμοί και φάρσα τα πενιχρά τους αποτελέσματα», διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «ένοχη σιωπή» από την πλευρά της ΝΔ «για την ουσία του σκανδάλου είναι αρκετή. Υπάρχει όμως και μια ακόμη ένοχη σιωπή. Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν λέτε κουβέντα για όσα κατέθεσε η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κα Δημητρίου».

Από τα «πυρά» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέφυγαν τα… άδεια βουλευτικά έδρανα. «Τότε που δεν είχαν το θάρρος να σταθούν μέσα στη Βουλή και να παρακολουθήσουν την απάντηση της άλλης πλευράς και ιδίως τις εξηγήσεις εκείνου που κατήγγειλαν. Σήμερα επαναλαμβάνετε τη θλιβερή αυτή εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων», ανέφερε.

Για το σκάνδαλο Novartis ανέφερε: «Μόνο που από μόνη της η επιλογή σας να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis. Σας είχα προειδοποιήσει πως ό,τι και να κάνετε, δε μπορείτε να παραγράψετε το «σκάνδαλο Novartis. Γιατί είναι υπαρκτό. Γιατί είναι πανθομολογούμενο από κάθε πολιτική πτέρυγα, σε ανύποπτο χρόνο και κυρίως γιατί είναι ορατό σε όλη την ελληνική κοινωνία».

Εν συνεχεία έκανε λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες από τη στιγμή που δεν προκύπτει καμία πραγματική: «Δεν προκύπτει κατηγορία και καμία αιτία παραπομπής σε ότι αφορά τον πυρήνα της επιχείρησης του αντιπερισπασμού. Δηλαδή τη μετατροπή του σκανδάλου σε σκευωρία. Και επειδή όταν η πραγματικότητα και η αλήθεια, δεν σας βοηθά, τόσο το χειρότερο για τη πραγματικότητα και την αλήθεια.

Αποφασίσατε να μη κολλήσετε σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες. Αφού βρήκατε τον κατηγορούμενο, δε θα κολλήσετε στην έλλειψη κατηγορητηρίου. Θα το κατασκευάσετε. Και αυτό κάνετε σήμερα».

«Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά η ιστορία έτσι όπως επαναλαμβάνεται, με τη σημερινή πρωτοβουλία σας,θα είναι στο τέλος πολύ σκληρή μαζί σας. Θα είναι και τραγωδία και φάρσα. Τραγωδία θα είναι οι δικονομικοί και πολιτικοί χειρισμοί σας και φάρσα τα πενιχρά αποτελέσματά τους. Μια φάρσα που η κοινωνία την παρακολουθεί την ώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και μεγάλες προκλήσεις», είπε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Απουσία του ΣΥΡΙΖΑ η αυριανή ψηφοφορία

Την απουσία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Σημείωσε ότι «η πρόταση διεύρυνσης κατηγορητηρίου είναι σήμερα άλλη μια απόδειξη εργαλειοποίησης της θεσμικής διαδικασίας, προκειμένου να επιτύχετε προαποφασισμένες πολιτικές σκοπιμότητες», είναι «η απόδειξη της αποτυχίας σας, είναι το απόλυτο φιάσκο του αφηγήματός σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis, είναι το φιάσκο της ίδιας της προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται και στη νομιμοποίηση αυτού του φιάσκου εμείς δε πρόκειται να συμβάλουμε».

«Θα σας αφήσουμε αύριο να αναλάβετε μόνοι σας την ευθύνη στη διαδικασία της ψηφοφορίας», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ «στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς».

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: