Τσίπρας: Το Μετρό είναι η μεγαλύτερη απάτη του κ. Μητσοτάκη στους Θεσσαλονικείς – Αχτσιόγλου: 500 χιλ. εργαζόμενοι σε αναστολή ζουν με 800 ευρώ για τρεις μήνες

Τσίπρας για μετρό Θεσσαλονίκης: Είναι ολοκληρωμένο στο 95%- Δύο ...

«Το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη απάτη του κ. Μητσοτάκη στους Θεσαλονικείς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε, εκτός προγράμματος, τον Σταθμό Βενιζέλου, συνοδευόμενος από βουλευτές και τον πρώην πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο.

«Ένα έργο το οποίο θα ήταν ανάσα πνοής για την πόλη, ποιότητα ζωής για τους Θεσσαλονικείς και θα ολοκληρωνόταν το φθινόπωρο του 2020, με 12 στους 13 σταθμούς -ο σταθμός Βενιζέλου θα ολοκληρωνόταν το 2023- παίρνει συνολικά παράταση μέχρι το 2023 και …βλέπουμε, διότι χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει και με όλους τους φόβους που έχουμε και για τα αρχαία που θα απομακρυνθούν για να επανατοποθετηθούν», είπε ο Αλ.Τσίπρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι κυβερνήσεις της ΝΔ έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με καθυστερήσεις και υπέρογκες αποζημιώσεις σε εργολάβους. Και το 2012-2015 το ίδιο έγινε και τώρα προβλέπουμε αυτή η καθυστέρηση θα γίνει στην πλάτη των Θεσσαλονικέων που δεν θα έχουν Μετρό αλλά θα κοστίσει και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποιος ο λόγος αυτής της πολιτικής απόφασης που είναι εις βάρος του λαού της Θεσσαλονίκης, της πόλης της Θεσσαλονίκης, που δικαιούται να έχει ένα σύγχρονο έργο πνοής για την πόλη, όχι το 2023 και βλέπουμε, αλλά φέτος, το 2020, που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί. Δυστυχώς ένα χρόνο εργασίες δεν γίνονται, παρά για την απομάκρυνση των αρχαίων. Κατά την άποψή μας πρόκειται για μια χείριστη επιλογή, επονείδιστη για τους Θεσσαλονικείς, που βιώνουν μια αρνητική ποιότητα ζωής εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών και του ΟΑΣΘ με τις παλιές γνωστές αμαρτίες».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε στον σταθμό Βενιζέλου και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για τις εργασίες απομάκρυνσης των αρχαίων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

Αχτσιόγλου: 500 χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή ζουν με 800 ευρώ για τρεις μήνες

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου

Την αναβολή καταβολής του «πενιχρού επιδόματος αναστολής» – όπως αναφέρει- σχολιάζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας οτι οι εργαζόμενοι σε αναστολή ζουν με 800 ευρώ εδώ και τρεις μήνες.

Την αναβολή της καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή λόγο κορονοϊού σχολιάζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

“Σήμερα, για ακόμη μια φορά, αναβλήθηκε η καταβολή του πενιχρού επιδόματος αναστολής” αναφλερει και προσθέτει:

“Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι περιμένουν εδώ και ενάμιση μήνα την ελάχιστη ενίσχυση από την κυβέρνηση που τους έθεσε με δική της απόφαση σε ανεργία. Ζουν για τρεις μήνες με 800 ευρώ αφού η μόνη ενίσχυση που έλαβαν ήταν στα μέσα του Απρίλη. Τι ακριβώς να πρωτοπληρώσουν με τα 800 ευρώ για τρεις μήνες; Το ενοίκιο τους; Το σούπερ μάρκετ; Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να ζει ένας άνθρωπος για τρεις μήνες με 800 ευρώ;” διερωτάται η κα Αχτσιόγλου.