Τσίπρας: Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν — ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης, Κεραμέως αποκλειστικά υπεύθυνοι για ο,τι συμβεί από δω και πέρα

Αλέξης Τσίπρας

Με παράφραση της ταινίας “Don’t look up” σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων. Για “κακό χιούμορ” κάνει ο λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Αλέξης Τσίπρας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα σχολεία, με ανάρτησή του στο twitter.

«Στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ταινία «don’t look up» θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστεί σε «don’t look the cases»… Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός… » αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του.

Οικονόμου: Κακό χιούμορ με την εκπαίδευση των παιδιών μας

«Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή – από το γελοίο όμως στο σοβαρό, η απόσταση είναι τεράστια. Είναι αποκαλυπτικό της πολιτικής ελαφρότητας του κ. Τσίπρα το ότι επιλέγει να κάνει χιούμορ, κακό μάλιστα, με την εκπαίδευση των παιδιών μας εν μέσω πανδημίας», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Τελικά, ο πραγματικός χαρακτήρας ενός πολιτικού όντως φαίνεται από το τι θεωρεί αστείο».

Και σημείωσε: «ΥΓ: Όταν αποφασίζει ο κ. Τσίπρας να γράψει κάτι στα αγγλικά ας βάζει τουλάχιστον κάποιον να τα ελέγχει».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Κεραμέως αποκλειστικά υπεύθυνοι για ο,τι συμβεί από δω και πέρα

Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής επαναφέρει μέσω της αντιπολιτευτικής της κριτικής για την πανδημία η Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά και τις χθεσινές εξελίξεις περί την πανδημική κρίση που σφραγίστηκαν από τον ορισμό πλαφόν στα 47 των μοριακών τεστ και το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου “όπως ακριβώς έκλεισαν” κατονομάζει τον κ. Μητσοτάκη και την κυρία Κεραμέως ως αποκλειστικά υπεύθυνους για ό,τι ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ομιλούν για κυβέρνηση που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και επιμένουν ότι τα rapid και τα μοριακά τεστ για την πρόληψη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας θα έπρεπε να συνταγογραφούνται δωρεάν, κάτι που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με χθεσινοβραδινη ανάρτησή του στα social media ο Αλέξης Τσιπρας συνέδεσε την στάση της κυβέρνησης στην πανδημία με την ταινία “don’t look up” σημειωνοντας:στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το don’t look up θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστει σε don’t look the cases… Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός…”

Αίσθηση προκαλεί επίσης η επισήμανση χθεσινής ανακοίνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και άρα συνολικά της κοινωνίας με την επισήμανση πως ούτε αυτή τη φορά έλαβαν υπόψη τους τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Εκτιμούν δε ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις θα μετατρέψουν τα σχολεία σε χώρους υπερμετάδοσης που θα μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια, σε γονείς και ηλικιωμένους δηλαδή, ενώ στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός πως η κυβέρνηση δεν αναθεώρησε καν το “επικίνδυνο” όπως το χαρακτηρίζουν πρωτόκολλο του 50%+1 για τη λειτουργία των σχολείων.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αφού επαναλαμβάνουν το αίτημα για πολιτική αλλαγή υπενθυμίζουν και τα 10 σημεία -προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη αναφορικά με το ορθό άνοιγμα των σχολείων:

1. Επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων

2. Μέτρα για την επιτάχυνση του καθολικού εμβολιασμού όλων των παιδιών σχολικής ηλικίας

3. Κατάργηση της ρύθμισης “50%+1” νοσούντων μαθητών για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού τμήματος. Διακοπή της λειτουργίας ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ και υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να “σπάσει” η αλυσίδα της μεταδοτικότητας

4. Αραίωση των μαθητικών τμημάτων στα σχολικά τμήματα με πάνω από 24 παιδιά (200.000 μαθητές). Πρόσληψη των επιπλέον αναπληρωτών που θα απαιτηθούν

5. Κατάργηση των συγχωνεύσεων που οδηγούν σε τμήματα ακόμη και 28-29 παιδιών. Μέτρα για τον τακτικό αερισμό των αιθουσών

6. Συνταγογράφηση των μοριακών τεστ (όταν κρίνονται ιατρικώς απαραίτητα) σε όλο τον πληθυσμό και παρουσία μονάδων του ΕΟΔΥ στα σχολικά συγκροτήματα
για διενέργεια αξιόπιστων τεστ

7. Άδεια ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα που θα την αιτηθούν

8. Προμήθεια από τους Δήμους και χορήγηση δωρεάν των ειδικών μασκών για την προστασία από την “Ο” σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

9. Κατάργηση για εφέτος της ΕΒΕ, της Τράπεζας Θεμάτων και του πρόσθετου εξεταστικού φόρτου. Επικέντρωση στη διδασκαλία και την ψυχολογική υποστήριξη
των παιδιών

10. Εξασφάλιση ασφαλούς και κατάλληλης δημόσιας υποδομής για την -απευκταία- πιθανότητα να μεταπέσει ξανά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση το εκπαιδευτικό σύστημα. Απαλλαγή από το σύστημα Cisco μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και την καταδικαστική απόφαση – κόλαφο για το Υπουργείο Παιδείας εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Βούλα Κεχαγιά Βούλα Κεχαγιά