Τσίπρας: Η κυβέρνηση να υιοθετήσει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – «Πυρά» Γεροβασίλη κατά Νικολάου με αιχμή για Μητσοτάκη

 Τσίπρας: Η κυβέρνηση να υιοθετήσει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη να στηριχθούν οι τοπικές οικονομίες των νησιών που θα δοκιμαστούν πιο σκληρά από την κρίση λόγω της μείωσης της τουριστικής κίνησης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοιού, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χθες το βράδυ στο δημαρχείο της Ρόδου, σε συνάντηση που είχε με δημάρχους της Δωδεκανήσου.

Η κατάσταση στα Δωδεκάνησα θα είναι δύσκολη και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας ζητώντας από την κυβέρνηση να υιοθετήσει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Επικριτικός ήταν επίσης σε ότι αφορά το υπουργείο Τουρισμού επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «το υπουργείο Τουρισμού δεν είναι υπουργείο που μπορεί να το παίρνει όποιος περισσεύει». Απαντωντας σε ερωτήσεις δημάρχων για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν στα νησιά, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του αναγκάστηκε να το κάνει υπό την πίεση των δανειστών.

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

View image on TwitterView image on Twitter

Στην αρχική τοποθέτηση του ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «πέρα από τα πάγια προβλήματα που έχουν τα νησιά (κι εσείς είστε και ακρίτες – απέναντι σε έναν γείτονα που δεν είναι ιδιαίτερα φρόνιμος και συνεννοήσιμος) έρχεται να προστεθεί και η νέα κρίση της πανδημίας, που αφορά όλο τον πλανήτη».

«Πολύ φοβάμαι ότι οι συνέπειες δεν θα είναι συμμετρικές ούτε ως προς την γεωγραφία ούτε ως προς την κοινωνική διαστρωμάτωση. Η εικόνα που είδα σήμερα στην Ρόδο ήταν αποκαρδιωτική. Πολύ φοβάμαι ότι η καθυστερημένη ανταπόκριση θα μας οδηγήσει σε μια εικόνα αποκαρδιωτική τους επόμενους μήνες.

Και ειδικά μια περιοχή όπως η δική σας που πέρασε δύσκολα την εποχή των μνημονίων, είχατε καταφέρει να διατηρήσετε ένα καλό βιοτικό επίπεδο» είπε επίσης ο Αλ. Τσίπρας τονιζοντας ότι «είναι ειλικρινής η αγωνία μου, που δεν είναι υπερβολή και βασίζεται στην ανάγκη να στηρίξουμε τον τουρισμό προκειμένου να μην βρεθούμε μπροστά σε έναν φαύλο κύκλο».

 

«Πυρά» Γεροβασίλη κατά Νικολάου με αιχμή για Μητσοτάκη (Video)

Μόνο ασχολίαστο δεν άφησε η Όλγα Γεροβασίλη το εριστικό κρεσέντο της Σοφίας Νικολάου η οποία δε δίστασε να χαρακτηρίσει «Τούρκο» τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ.

Ειδικότερα, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή της στο Twitter, ανέβασε το επίμαχο βίντεο και έγραψε το εξής: «Μετά το Δημάκη αυτό; Προφανώς, ούτε η κυρία Νικολάου, ούτε αυτοί που της ανέθεσαν τόσο κρίσιμο αξίωμα, ξέρουν πως μαζί με την εξουσία πάει και η ευθύνη για όσα κάνει και όσα λέει όποιος την εκπροσωπεί. Κάποιος να το θυμίσει και στον πρωθυπουργό!».

Όλγα Γεροβασίλη@olgagerovasili
Μετά το Δημάκη αυτό; Προφανώς, ούτε η κυρία Νικολάου, ούτε αυτοί που της ανέθεσαν τόσο κρίσιμο αξίωμα, ξέρουν πως μαζί με την εξουσία πάει και η ευθύνη για όσα κάνει και όσα λέει όποιος την εκπροσωπεί. Κάποιος να το θυμίσει και στον πρωθυπουργό!