Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου – Ηλιόπουλος: Ζητείται απάντηση στις καταγγελίες του διευθυντή του «Βήματος»

Εμβολιασμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά του κορονοϊού, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020.

 (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETTI)

Για “επιτελικό ρουσφέτι” κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις φωτογραφίες υπουργών και γενικών γραμματέων την ώρα του εμβολιασμού τους. Τι απάντησε ο Στέλιος Πέτσας.

Έντονη κριτική στους υπουργούς που βγάζουν φωτογραφίες την ώρα του εμβολιασμού ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που , όπως λέει, τα εμβόλια “δεν επαρκούν ούτε καν για γιατρούς και νοσηλευτές”.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, “οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι”.

Όλη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή.

Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους «άριστους».

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου.

Όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ανοσία στον κορωνοϊό από τον εμβολιασμό δεν θα έρθει πριν το ερχόμενο φθινόπωρο. Το αναγνωρίζουν όλοι, εκτός από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα: Ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και δωρεάν μαζικά τεστ για τους πολίτες.

Με 4.672 ανθρώπινες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 4.046 τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να πει πως δε γνώριζε. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας έχουν ήδη την υπογραφή του.

Alexis Tsipras

Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή.

Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτ

 

Νάσος Ηλιόπουλος: Ζητείται απάντηση στις καταγγελίες του διευθυντή του «Βήματος»

«Οι καταγγελίες ενός διευθυντή εφημερίδας, για τραγικές καταστάσεις στα νοσοκομεία, θα έπρεπε να αποτελούν στοιχείο του δημόσιου διαλόγου», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με αφορμή όσα έγραψε ο Αντώνης Καρακούσης, όπως ότι τα περισσότερα επαρχιακά νοσοκομεία «έχουν μετατραπεί σε οίκους ευθανασίας», καλώντας το υπ. Υγείας να αναλάβει δράση


«Οι καταγγελίες ενός διευθυντή εφημερίδας, για τραγικές καταστάσεις στα νοσοκομεία, θα έπρεπε να αποτελούν στοιχείο του δημόσιου διαλόγου», τπονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας:

«Η σοβαρότητα μάλιστα όσων καταγγέλλονται θα απαιτούσε απάντηση από το Υπουργείο Υγείας και τη κυβέρνηση.
Εν αναμονή όμως της “λίστας Κικίλια” τις συγκεκριμένες καταγγελίες δεν θα τις βρείτε ούτε καν στα μέσα του ομίλου που εργάζεται ο συγκεκριμένος διευθυντής.
Άλλη μια κρίση, αυτή τη φορά η υγειονομική, φωτίζει το έλλειμα δημοκρατικής λειτουργίας των ΜΜΕ».