Τσίπρας για κορονοϊό: Φοβάμαι ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα

Την ανησυχία του για την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, ειδικά μετά την εμφάνιση κρουσμάτων και στη χώρα μας, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φοβάμαι ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Η εξέλιξη στην Πάτρα είναι πολύ ανησυχητική», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στην απόφαση για αναβολή κομματικών εκδηλώσεων, ενώ άφησε και αιχμές για την κριτική που δεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για το θέμα της εποχικής γρίπης.

«Εμείς ορθώς αναβάλαμε όλες τις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις μας γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Και ορθώς επίσης δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι».

«Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορονοϊό και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στην Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς αντιθέτως με αίσθημα ευθύνης δε θα επικεντρώσουμε στην κριτική και στην καταγγελία αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του ΕΣΥ», είπε κατά την παρέμβασή του..

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να κατατεθεί άμεσα το αίτημα για ενίσχυση τόσο των προληπτικών μέτρων όσο και των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. «Πρέπει να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια. Και να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα», είπε και συμπλήρωσε: «Και πρέπει να γίνει και μια σύσταση στον ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία».