Τρομοκρατική επίθεση με δεκάδες νεκρούς και καμένα σπίτια στην Αιθιοπία – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Προς το παρόν, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές διασωθέντων άνδρες της οργάνωσης Απελευθερωτικός Στρατός του Ορόμο, συγκέντρωσαν πάνω από 200 άτομα της εθνοτικής ομάδας Αμάρα σε ένα σημείο και άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Οι νεκροί υπολογίζονται σε δεκάδες

Αιματηρή τρομοκρατική επίθεση, η οποία αποδίδεται στις αυτονομιστικές δυνάμεις της επαρχίας Ορόμια, έγινε το βράδυ της Κυριακής στην Αιθιοπία, όπου δεκάδες άμαχοι σφαγιάστηκαν, έπεσαν θύματα βιασμού ή απαγωγής, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά. Σύμφωνα με τις αρχές, πάνω από 120 σπίτια πυρπολήθηκαν.

Προς το παρόν, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές διασωθέντων άνδρες της οργάνωσης Απελευθερωτικός Στρατός του Ορόμο, συγκέντρωσαν πάνω από 200 άτομα της εθνοτικής ομάδας Αμάρα σε ένα σημείο και άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Οι νεκροί υπολογίζονται σε δεκάδες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αμπί Αχμέντ, δήλωσε ότι οι «εχθροί της Αιθιοπίας έχουν ορκιστεί είτε να κυβερνήσουν τη χώρα είτε να την καταστρέψουν και κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Με αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις, προσπαθούν να προκαλέσουν χάος. Αυτά τα γεγονότα σου ραγίζουν την καρδιά».

Για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκλήθηκε και την αναζήτηση των ενόχων έχουν ήδη αναπτυχθεί στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Οι Αμάρα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στην Αιθιοπία μετά τους Ορόμο και γίνονται συχνά πυκνά στόχος επιθέσεων από τους Ορόμο.

Η περιοχή όπου ζουν, Ορόμια, είναι η έδρα του Κόμματος του Απελευθερωτικού Μετώπου Ορόμο.

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ που σκότωσε νωρίτερα σήμερα 22 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq.

Με μήνυμα που ανήρτησε στο Telegram, η οργάνωση ισχυρίστηκε ότι «σκότωσε και τραυμάτισε 80 Αφγανούς δικαστές, ανακριτές και προσωπικό ασφαλείας» που είχαν συγκεντρωθεί μετά την ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ο απολογισμός, που έδωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι για τα θύματα της επίθεσης είναι πολύ χαμηλότερος – 22 νεκροί – χωρίς να γίνεται λόγος για δικαστές ή εισαγγελείς στον κατάλογο των θυμάτων.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σκοτώθηκαν πολλοί φοιτητές.