Τραγικό! Εγκατέλειψαν τους Ελληνες στα νύχια του…κοροναϊού – Κοροναϊός και σοκ από τον καθηγητή Κουρέτα: Γνωστοί μας θα πεθαίνουν σπίτι αβοήθητοι

κοροναϊός κορονοϊός COVID-19

Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Και δείχνει την προχειρότητα με την οποία παίρνονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Κάποιοι φωστήρες σκέφτηκαν και αποφάσισαν να σταματήσουν εντελώς οι πτήσεις από το Βόρεια Ιταλία στην Ελλάδα.

Με μία πρώτη ματιά το μέτρο ακούγεται λογικό. Δεν θα μας έρθουν άτομα ύποπτα να είναι φορείς του κοροναϊού. Σωστό. Ομως, όταν εγκαταλείπουμε τους Ελληνες στη Λομβαρδία τους εγκαταλείπουμε στα νύχια του…κοροναϊού και αυτού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και εγκληματική ενέργεια.

Τί θα κάνουν αυτοί οι συμπολίτες μας που απερίσκεπτα εγκατέλειψε η πολιτεία, αντί να φροντίσει να τους επαναπατρίσει; Θα μείνουν στη Λομβαρδία; Πόσο; Οχι ασφαλώς για πάντα, ούτε μέχρι να περάσει ο κίνδυνος από τον κοροναϊό.

Θα προσπαθήσουν όλοι να έρθουν στην Ελλάδα. Και πως θα έρθουν; Είτε με αεροπλάνο από άλλη πόλη της Ιταλίας, είτε με τρένο, είτε με καράβι. Και τότε ενδεχομένως άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό. Οπότε ενδέχεται να μολύνουν άλλα μέλη της οικογένειάς τους και ο ιός θα εξαπλωθεί ταχύτερα.

Τί θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Οτι κάνει οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία. Θα έπρεπε να τους φέρει στην Ελλάδα, να τους βάλει σε καραντίνα και να τους εξετάσουν για να διαπιστώσουν αν είναι υγιείς ή όχι και να λάβουν τα πρέποντα μέτρα.

Αν ρωτήσουν τι θα γίνει με τους αλλοδαπούς που θα θελήσουν να έρθουν στην Ελλάδα, η απάντηση ανθρώπων που γνωρίζουν την κατάσταση είναι πως θα μπορούσαν να μπουν και αυτοί σε καραντίνα.  Οπότε μάλλον δεν θα είχαν λόγο να έρθουν στη χώρα μας. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες σε μία πτήση της Τρίτης είχαν κάνει κράτηση να επιστρέψουν στην Ελλάδα περίπου 80 Ελληνες και 2 ως 3 αλλοδαποί.

Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της αντί να τους φροντίζει. Τουλάχιστον θα τους ζητήσουν μία συγγνώμη. Μπα. Είναι άγνωστη λέξη αυτή για τους Ελληνες πολιτικούς…

Ο Προβοκάτορας

 

Κοροναϊός και σοκ από τον καθηγητή Κουρέτα: Γνωστοί μας θα πεθαίνουν σπίτι αβοήθητοι

κοροναϊός κορονοϊός
Καταπέλτης ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας τόσο για τους πολίτες όσο και για την πολιτεία. Προβλέπει ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα γνωστοί μας θα πεθαίνουν στο σπίτι αβοήθητοι.

Παράλληλα εκφράζει την εκτίμηση ότι μπορεί να χρειάζονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού Covid-19 στην χώρα μας.  Ο  καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Δημήτρης Κουρέτας σήμανε SOS  και επισημαίνει ότι είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πράγμα που συνιστά ένα πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Ο καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί ότι «βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας» ενώ εκτιμά ότι μέχρι την 25η Μαρτίου στην καλύτερη περίπτωση τα κρούσματα θα είναι 4.000 με 5.000.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι αυτών που έγραψα για την αύξηση των κρουσμάτων.

»Προχθές είχαμε 130 σήμερα 230.

»Αν το σενάριο αυτό είναι σωστό και είναι το ήπιο, τότε το άλλο Σάββατο θα έχουμε περίπου 1000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κοροναϊός: «Θερίζει» την οικονομία! Οι τρεις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης από το Eurogroup

»Σχεδόν την 25η Μαρτίου στην καλύτερη περίπτωση 4-5000.

»Δεν συνεχίζω αν και θα έπρεπε.

»Η Ελλάδα έχει 600 κλίνες ΜΕΘ.

»Σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη με πρώτη τη Γερμανία με 30.000.

»Το γεγονός ότι σήμερα (εχθές Σάββατο) οι άνθρωποι στην Αθήνα πήγαν μαζικά στις παραλίες, φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί.

»Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η εκκλησία της Ελλάδος να βγάλει ανακοίνωση.

»Βλέπετε την Ιταλία που έχει σήμερα 20.000 κρούσματα.

»Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και ο κόσμος στον δρόμο γελάει.

»Όταν οι γνωστοί μας θα πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί αυτό θα συμβεί περίπου τη μεγάλη εβδομάδα (έχουμε σχεδόν 250 κλίνες ΜΕΘ για κοροναϊό σε όλη τη χώρα), τότε θα είναι αργά.

»Ίσως χρειάζεται άμεσα σκληρά μέτρα γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο».