Τραγέλαφος: Από το “ανοίγουν όλα τα σχολεία στις 11/1” του Πέτσα, στο “δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις” του Σκέρτσου και τελικά… – Κοτζιάς: Αλλαγή στο υπουργείο Εσωτερικών δείχνει εκλογές και το είδος των εκλογών…

Άλλο ένα δείγμα επιτελικής ασυνεννοησίας αλλά και του τρόπου που οι αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών παίζουν με το φόβο, τις ανησυχίες και τελικά τις ζωές και την καθημερινότητα των πολιτών είχαμε την “ευκαιρία” να διαπιστώσουμε τις τελευταίες ημέρες.

Μετά τις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά σε ζώνες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις οποίες άδειασε λίγες μόνο ώρες μετά ο πρώην πλέον κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνοντας νέα αυστηροποίηση των απαγορεύσεων λόγω πανδημίας (με τον υπουργό Ανάπτυξης να προσπαθεί να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι το ήξερε ότι θα πηγαίναμε σε νέο κλεισιμο αλλά δεν το είπε για να μην βγουν όλοι στους δρόμους…), είχαμε το έτερο “σίριαλ” κυβερνητικών δηλώσεων – αλαλούμ με το άνοιγμα των σχολείων.

Αρχικά το Σάββατο ο Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, χωρίς καν να έχει συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών, μέλη της οποίας, μαζί και με άλλους επιστήμονες, εμφανίζονταν αντίθετοι σε κάτι τέτοιο, προκρίνοντας το σταδιακό άνοιγμα, την επανέναρξη των μαθημάτων στα τέλη του Ιανουαρίου για να φανεί η επιβάρυνση από την “χαλάρωση” των γιορτών, κλπ.

Στη συνέχεια, ο Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε ότι τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο και ότι αν τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας, ως τις 10 του μήνα δείξουν επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα, τότε θα «παγώσει» και η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 11/1.

Ανάλογη ήταν και η δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σημείωσε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν προειλημμένες ή ειλημμένες αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου αλλά υπάρχει η πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν».

Και τελικά φτάσαμε, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής τη Δευτέρα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που ανέφερε ότι “κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021. Επίσης ανακοινώνεται η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων από την ίδια ημερομηνία”.

Τα μέτρα πάντως που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας δεν αναφέρουν τίποτα για την αποσυμφόρηση των τάξεων, άρα εικάζουμε ότι κρίθηκαν ικανοποιητικά τα περίφημα διαγράμματα του Γκ.Μαγιορκίνη που εξηγούσαν περίπου ότι είναι πιο επικίνδυνη για διασπορά μία τάξη με 15 παιδιά από μία με 25, την ίδια ώρα που τα τεστ που διενεργούνται παραμένουν σε εξαιρετικά και εξοργιστικά χαμηλά επίπεδα και χθες Κυριακή ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε και στην Ελλάδα το μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού από τη Βρετανία.

Τουλάχιστον έγινε ο ανασχηματισμός και η Νίκη Κεραμέως παρέμεινε στη θέση της…

 

“Κοφτερό” σχόλιο Κοτζιά για τον ανασχηματισμό: Αλλαγή στο υπουργείο Εσωτερικών δείχνει εκλογές και το είδος των εκλογών που κάποιοι θα θέλανε…

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο υποδέχτηκε τον ανασχηματισμό, και ιδιαίτερα την τοποθέτηση Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών στη θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου ο Νίκος Κοτζιάς.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έγραψε:

Ανασχηματισμός κυβέρνησης ΝΔ: έφυγε ένας πρώην κνίτης (τότε της επιρροής Ανδρουλάκη) , και ανέλαβε τη θέση του ένας πρώην επενιτης.

Αλλαγή στο Υπουργείο Εσωτερικών δείχνει εκλογές και το είδος των εκλογών που κάποιοι θα θέλανε.

Σε αυτή την κατεύθυνση και η αλλαγή του Βρουτση