Τρία βήματα για να νικήσουμε τον κορωνοϊό. Η στρατηγική του Μπιλ Γκέιτς – Ελεημοσύνη από Ολλανδία για τη κρίση: Προτείνει Ταμείο για…

Τρία βήματα για να νικήσουμε τον κορωνοϊό - Η στρατηγική του Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι γνωστός και για τις αξιοσημείωτες παρεμβάσεις του σε θέματα παγκόσμιας υγείας.

Τώρα, πήρε θέση και στην πανδημία που έχει «γονατίσει» μεγάλο μέρος του πλανήτη, αναλύοντας τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουν κυβερνήσεις από εδώ και πέρα, ώστε να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού και η οικονομία να επανέλθει ξανά στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Τη στρατηγική αυτή, την οποία παρουσιάζει με άρθρο του στη Washington Post, χωρίζει σε τρία βήματα.

1ον: «Να κλείσουν τα πάντα»

Όσον αφορά το lockdown ο Γκέιτς αναφέρει ότι δεν γίνεται να μην είναι ολικό.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές ειδικών στο θέμα της δημόσιας υγείας, αρκετές πολιτείες και χώρες δεν έχουν κλείσει τα πάντα. Σε κάποιες πολιτείες, οι παραλίες είναι ανοιχτές, σε άλλες υπάρχουν εστιατόρια όπου μπορεί κανείς να κάτσει και να φάει» αναφέρει αρχικά.

Ενώ συμπληρώνει ότι: «Αυτή είναι η συνταγή για την καταστροφή, γιατί οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν έτσι ελεύθερα και το ίδιο και ο ιός. Οι ηγέτες των χωρών πρέπει να είναι σαφείς. Το κλείσιμο παντού σημαίνει κλείσιμο παντού. Μέχρι να αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων -κάτι που θα πάρει 10 εβδομάδες ή και περισσότερο- κανείς δεν θα πρέπει να χαλαρώσει τα μέτρα».

2ον: Να γίνουν διαθέσιμα πολλά περισσότερα τεστ

Ο Μπιλ Γκέιτς, στη συνέχεια, τονίζει την ανάγκη διαθεσιμότητας περισσότερων τεστ για τον ιό.

«Πολλά περισσότερα τεστ πρέπει να είναι διαθέσιμα. Επίσης, θα πρέπει να συγκεντρώνουμε τα αποτελέσματα ώστε γρήγορα να μπορούμε να βρούμε εθελοντές για κλινικές δοκιμές και να μάθουμε, επιτέλους, πότε μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Για παράδειγμα, η Νέα Υόρκη πρόσφατα επέκτεινε τον αριθμό τεστ σε 20.000 την ημέρα».

Παράλληλα αναφέρει ότι: «Πρέπει να δίνεται προτεραιότητα. Αυτοί που πρέπει να είναι ψηλά στη λίστα είναι όσοι δουλεύουν στον τομέα της δημόσιας υγείας και όσοι τρέχουν να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν κάνει έκκληση για ιατρική βοήθεια. Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθούν όσοι είναι υψηλά συμπτωματικοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν και όσοι είναι πιο πιθανό να εκτεθούν».

3ον: Χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο

Ο ιδρυτής της Microsoft τονίζει ότι χρειαζόμαστε ένα «ασφαλές και αποτελεσματικό» εμβόλιο.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι: «Αν το χειριστούμε σωστά ίσως μπορέσουμε να έχουμε εμβόλιο σε διάστημα λιγότερο των 18 μηνών, που είναι η πιο μικρή χρονική περίοδος που χρειάστηκε να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο».

Ενώ προσθέτει πως:

«Η κατασκευή ενός εμβολίου ωστόσο, είναι η μισή μάχη. Για να προστατέψουμε τους Αμερικανούς και γενικά τους ανθρώπους ανά τον κόσμο, πρέπει να φτιάξουμε δισεκατομμύρια δόσεις».

 

Ελεημοσύνη από Ολλανδία για τη κρίση: Προτείνει Ταμείο για τα κράτη που έχουν πληγεί αντί κορωνοομολόγου-Δίνει και ένα δις ευρώ!

Η Ολλανδία κοροιδεύει την ΕΕ και τη νοημοσύνη μας. Πιστή στη γραμμή της Γερμανίας και της προστασίας των στενών συμφερόντων της, αντί κορωνο-ομολόγου, πρότεινε τη δημιουργία ενός ταμείου για τα κράτη που έχουν πληγεί περισσότερο από τον νέο κορωνοϊό και ζήτησε από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να συνεισφέρουν σε αυτό, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Βόπκε Χούκστρα.

«Αυτό που προτείνουμε είναι ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για υγειονομική περίθαλψη στο οποίο η Ολλανδία θα κάνει μια πολύ σημαντική συνεισφορά», τόνισε ο Χούκστρα στο Reuters.

«Θα είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ και αυτό θα είναι ένα δώρο σε ένδειξη αλληλεγγύης για τις χώρες που αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό», είπε.,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*