Το υπουργείο εκδικείται τον Δημάκη για τον αγώνα του, κατέρχεται ξανά σε λευκή απεργία – Μια ουρά δεκάδων μέτρων έξω από την ΔΕΗ

Το υπουργείο εκδικείται τον Δημάκη για τον αγώνα του, κατέρχεται ξανά σε λευκή απεργία Σκίτσο του Γιώργου Κωνσταντίνου

Ο κρατούμενος φοιτητής, Βασίλης Δημάκης, κατέρχεται σε λευκή απεργία (πείνας – δίψας) άλλη μια φορά, αφού οι υποσχέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πρόσβαση του στην εκπαίδευση καταλήγουν να παίρνουν μορφή εκδίκησης από την Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.
Ο Βασίλης Δημάκης μετήχθη ξανά στον Κορυδαλλό, όπως είχε ανακοινωθεί, ωστόσο τέθηκε σε ειδικό καθεστώς έκτισης ποινής, στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών, όπου εκτίουν ποινές οι κρατούμενοι με το άρθρο 187Α, δηλαδή αυτό για την συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, άρθρο για το οποίο δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ. Ο οργανισμός του δεν έχει επανέλθει από την προ ολίγων ημερών απεργία, ωστόσο αυτή τη φορά δε θα δεχτεί καμία μέτρηση από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής.

Σε έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό έχει προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση του κρατούμενου και αριστούχου φοιτητή, Βασίλη Δημάκη. Ο Βασίλης Δημάκης μετά την εκδικητική αρπαγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού και τον αγώνα που έκανε για την επιστροφή του εκεί, βάζει ξανά το σώμα του μπροστά για τα αυτονόητα.

Συγκεκριμένα, μόλις χθες και μετά τις νέες αντιδράσεις που δημιούργησε η δημοσιοποίηση της κωλυσιεργίας της να υπογράψει την επαναγωγή του Βασίλη Δημάκη στις φυλακές Κορυδαλλού, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση ότι έχει υπογράψει την επαναμεταγωγή και ο κρατούμενος επιστρέφει στον Κορυδαλλό. Ωστόσο, ο Βασίλης Δημάκης επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού υπό νέο καθεστώς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ίδιος στη δήλωση, μετήχθη μεν στον Κορυδαλλό, ωστόσο τέθηκε σε ειδικό καθεστώς έκτισης ποινής, στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου εκτίουν ποινές οι συγκρατούμενοι του, με το άρθρο 187Α, όπερ μεθερμηνευομενον (συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση) άρθρο για το οποίο ουδέποτε έχει κατηγορηθεί.

«Η στοχευμένη κ δόλια πράξη της ένεκα στιγματισμού μου, αποτελεί κ την τελευταία πράξη κατά της ζωής κ της αξιοπρέπειας μου. Η αήθης κ εξοντωτική επίθεση που έχω δεχτεί το τελευταίο διάστημα, αλλά κ ο επαίσχυντος εμπαιγμός μου από “δημόσιους λειτουργούς”, που υπηρετούν, υποτίθεται, θέσεις ευθύνης κ δη μάλιστα της δικαιοσύνης, δεν έχει προηγούμενο! Μετά κ το σημερινό, αβίαστα εξάγεται το συμπέρασμα,ότι στόχος τους είναι να με απομακρύνουν, από όλα όσα έχω ονειρευτεί κ με γεωμετρική πρόοδο κάνω πράξη!

Η απροκάλυπτα εμπαθής κ απάνθρωπη, εγωιστική συμπεριφορά τους προς το πρόσωπό μου, αποκαλύπτει την ψυχική μοχθηρια κ την ξιπασια τους… Μιλούμε πλέον για μικροψυχους βασανιστές κ γδαρτες ονείρων! Πόθεν εξάγεται το συμπέρασμα, ότι θα μπορούσα να δεχτω, ως Άνθρωπος πρώτα απ’ολα, τούτη την κατάπτυστη κ γεμάτη ρεβανσισμο πράξη σας εναντίον μου?Ο τρίτος θεσμικός πυλώνας της δημοκρατίας (δικαιοσύνη) τρίζει συθεμελα.Με τους πολιτες δικαίως να μην τον υποληπτονται πια, όταν υπηρετούν σ’ αυτόν με τον πλέον επιμεμπτο κ παρασιτικο τρόπο, άτομα σαν την Γ. Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Άτομα που δεν παράγουν κανένα έργο επί της ουσίας παραδεδεγμενα, παρά μόνο κατασπαταλουν κρατικούς πόρους από τους οβολους των Ελλήνων φορολογουμενων προωθώντας την εικόνα τους δηλ. τον ευατο τους! O tempora o mores. Προσπαθώντας με “νύχια κ με δόντια” να κρατήσω το επίπεδο όσο γίνεται ψηλότερα, σταματώ εδώ! Μη ακολουθώντας την Σοφία Νικολάου στην εμπαθή κατρακύλα, που η ίδια χάραξε, ξεκινώντας τον ακατανόητο βασανισμό μου στις 16-4-2020 διατασσοντας την βίαιη απαγωγή μου, διακόπτοντας τις σπουδές μου με τον πλέον φασιστικό τρόπο που όλοι γνωρίζετε κ αποτελειωνοντας τον σήμερα με την ασυγγνωστη μεταγωγη μου στο Κ.Κ.Κορυδαλλού, εν είδει δικαιολογησης της πρώτης αναίτιας κ άδικης πράξης της. Με κατηγορείτε για κάτι? Ποιο είναι το μήνυμα που προσπαθείτε να περάσετε? Ότι είμαι επικίνδυνος για την διασαλευση της τάξης στο κατάστημα Κορυδαλλού?

Επιδιδεστε σε αυθαίρετες υποθέσεις εργασίας που περιστέλλουν βάναυσα ατομικά κ κοινωνικά δικαιώματα των κρατουμένων. Δοκιμάστε με κ. Νικολάου κ” ο καιρός γαρ εγγύς”… αν θα πράξω ο,τι θεωρείτε: θεώρηση μου, είναι ότι είστε άμεσα επηρεασμένη από χολιγουντιανες παραγωγές, όπως το “minority report”, που σας οδηγούν σε εσφαλμένες αποφάσεις! Σας ενημερώνω μετά λόγου γνώσεως κ επί λόγου τιμής, ότι εάν δεν αποκαταστησετε την δικαιοσύνη στο προσωπο μου, ο γραφων, θα είναι εξαιτίας σας πρώτος νεκρός απεργός πείνας – δίψας φοιτητής κρατούμενος που απλά κ μόνο διεκδίκησε τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα με την δέουσα αξιοπρέπεια. Εγω ότι κατάφερα το κατάφερα μόνος μου,ούτε οπίσθια κανενός φίλησα, μήτε σαν αναρριχητικος δηλητηριωδης κομματικός κισσος σκαρφαλωσα, ούτε θα παρακαλέσω ποτέ κανέναν για ό,τι μοχθησα, να το γνωρίζετε καλά αυτό!

Από σήμερα 9-5-2020 δυστυχώς κατέρχομαι σε λευκή απεργία (πείνας – δίψας) άλλη μια φορά, χωρίς καμία τάση ευτελισμου του δικαιώματος που προβλέπεται στο άρθρο 31 του Σ.Κ αλλά κ σε διεθνείς συμβάσεις, αφού καθώς φαίνεται η ανακολουθία προδηλα αποτελεί εγγενες στοιχείο-γνώρισμα της Γ.Γ. Αντιεγληματικης Πολιτικής Σοφίας Νικολάου. Γνωρίζοντας πια πολυ καλά τον κάθε κίνδυνο της απόφασης μου αυτής, αφού ο οργανισμός μου δεν έχει επανέλθει από την προ ολίγων ημερών απεργία, αλλά μη έχοντας κ τι άλλο να κάνω για την προστασία των εκπαιδευτικών μου δικαιωμάτων κατά τη κράτηση, του προσωπικού μου εκπαιδευτικού μόχθου,αλλά κ την προστασία της προσωπικότητας μου, προβαινω δυστυχώς σε αυτήν. Οταν πατήσω το πόδι μου στο κελί μου, στην Δ πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπως ενδείκνυται για μένα ως το πλέον κατάλληλο επί 3 χρόνια περιβάλλον, για την απρόσκοπτη κ επιτυχή συνέχιση των μέχρι τώρα σπουδών μου, τότε θα διακόψω την απεργία, λόγω του ότι έχει απωλεσθει η εμπιστοσύνη πλέον προς το πρόσωπο της Γ.Γ. Αντιεγληματικης Πολιτικής Σοφίας Νικολάου» αναφέρει στη δήλωση του ο Β. Δημάκης.

Επίσης, προσθέτει ότι «εξαιτίας του εμπαθους εμπαιγμού της κ της προσπάθειας του ανεδαφικου κοινωνικού στιγματισμου μου, με τούτη δω την πονηρή από πλευρά της μεταγωγη, που μόνο στόχο είχε την δικαιολογηση των κακών αποφάσεων της, ένεκα της εισήγησης του Αρχιφυλακα Κορυδαλλού Κ. Σουκου, που παρεμπιπτόντως διευθύντρια στο Κ2 που βρίσκομαι είναι η γυναίκα του! Τυχαίο? Δηλώνω λοιπόν ότι μετά την βίαιη υφαρπαγη, εν μια νυκτί, όλων όσων έχω καταφέρει,στο κομμάτι της εκπαίδευσης, δεν θα δεχτώ καμία μέτρηση από τους ιατρούς κ το νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής Κορυδαλλού, αρνούμενος να ικανοποιήσω τον σαδισμο της Σοφίας Νικολάου, όπως επίσης να γίνω το πειραματόζωο μιας εμπαθους,ψυχαναγκαστικης κ γεμάτης συμπλεγματα, κενοδοξης αριβιστριας που αγεται κ φέρεται με άκρατο ρεβανσισμο όπου οι υπάρχοντες -κατ’αυτην – κοινωνικοι συσχετισμοί θεωρεί ότι την ευνοούν».

 

Μια ουρά δεκάδων μέτρων που εξαπλωνόταν σε ολόκληρο τετράγωνο, έξω από την ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας, κατέγραψαν τηλεοπτικές κάμερες.

ΔΕΗ

Μια ουρά δεκάδων μέτρων που εξαπλωνόταν σε ολόκληρο τετράγωνο, έξω από την ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας, κατέγραψαν τηλεοπτικές κάμερες.

Πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ κατέγραψαν ουρά με περισσότερα από 100 άτομα να περιμένουν έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ πριν αυτό ανοίξει για πρώτη φορά σήμερα, Δευτέρα 11.05.2020, μετά το κλείσιμο λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ο κόσμος στα πλάνα φαινόταν πάντως να τηρεί τα μέτρα απόστασης και να φορά μάσκες, αλλά η ουρά είναι κάτι το πρωτοφανές, καθώς καλύπτει πολύ μεγάλη απόσταση, με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά από νωρίς το πρωί.

Ποιες συναλλαγές ανοίγουν στη ΔΕΗ

Από σήμερα τα καταστήματα της ΔΕΗ ανοίγουν για το κοινό για συγκεκριμένες ωστόσο συναλλαγές.  Τα καταστήματα θα λειτουργούν αποκλειστικά για πληρωμές, σύναψη νέων συμβολαίων και αλλαγή στοιχείων συμβολαίων.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάιο: Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν 54 και ποιοι 534 ευρώ

Όλες οι υπόλοιπες εργασίες θα συνεχίσουν να παρέχονται από την ιστοσελίδα www.dei.gr και το τηλεφωνικό κέντρο 11770. Η είσοδος στα καταστήματα θα γίνεται μετά από θερμομέτρηση των εισερχομένων μέσα από ειδικές πύλες ή συσκευές θερμομέτρησης. Η ΔΕΗ τονίζει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της και τα στοιχεία της θερμομέτρησης δεν θα καταγράφονται. Παράλληλα, μέσα στα καταστήματα θα υπάρχουν συσκευές απολύμανσης των χεριών, ενώ οι υπάλληλοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες. Το ίδιο συνίσταται και στους πελάτες, που εισέρχονται στο χώρο.