Το συγκινητικό «αντίο» των Παλαιστινίων στον Θάνο Μικρούτσικο

Αποτέλεσμα εικόνας για foto Θάνος Μικρούτσικος

Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος ήταν μια από τις πρώτες οργανώσεις που εξέδωσαν ανακοίνωση για τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη το βράδυ του Σαββάτου

Η είδηση του θανάτου του Θάνου Μικρούτσικου σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα, με τον καλλιτεχνικό κόσμο να θρηνεί έναν από τους πραγματικά «μεγάλους» του.

Το διαδίκτυο γέμισε με αναρτήσεις θαυμασμού και λατρείας από χιλιάδες χρήστες, ενώ δεκάδες κόμματα, οργανώσεις και θεσμοί εξέδωσαν επίσημες ανακοινώσεις με τις οποίες αποχαιρετούσαν τον μεγάλο συνθέτη.

Ωστόσο, μια από τις πρώτες οργανώσεις που εξέδωσαν ανακοίνωση λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου ήταν η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος, το ΔΣ της οποίας με μια συγκινητική ανακοίνωση αποχαιρέτισε στα ελληνικά και τα αραβικά τον μεγάλο συνθέτη που στάθηκε σταθερά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

Η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος έχει ως εξής:

Με ιδιαίτερη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, και μεγάλου φίλου του Παλαιστινιακού λαού, Θάνου Μικρούτσικου, μετά τη γενναία μάχη του με την ασθένεια.

Ο Θάνος Μικρούτσικος μας τίμησε πολλές φορές με τη συμμετοχή του σε συναυλίες αλληλεγγύης με το δίκαιο αγώνα του λαού μας για ελευθερία, δικαιοσύνη κι ειρήνη. Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές όλων των Παλαιστινίων που έζησαν και ζουν στην Ελλάδα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη συμμετοχή του στη μεγάλη συναυλία στο γήπεδο Σπορτινγκ, το Δεκέμβρη του 2000, που είχαν διοργανώσει η Παλαιστινιακή Πρεσβεία, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας και η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών Ελλάδας, για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες φίλοι μας Έλληνες.

Και θα θυμόμαστε για πάντα τη συμμετοχή του στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που έγινε στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, τον Απρίλη του 2002, κατα τη διάρκεια της πολιορκίας του αείμνηστου Γιάσερ Αραφάτ στο αρχηγείο του στη Ραμάλα, από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, και την οποία παρακολούθησαν πάνω απο 20.000 Έλληνες φίλοι μας.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν σπουδαίος Έλληνας συνθέτης, και τα τραγούδια του αγαπήθηκαν εξίσου απο τους Παλαιστίνιους που ζουν στην Ελλάδα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, και σε όλο τον Ελληνικό λαό.

Αιωνία η μνήμη του.