Το ρωσικό ΥΠΕΞ καταγγέλλει την ουκρανική επίθεση με βόμβες διασποράς. Ταυτοχρόνως ρωσικός βομβαρδισμός με βόμβες διασποράς στο Ντονέτσκ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε προσχεδιασμένο «αποτρόπαιο έγκλημα» τον θάνατο του ρώσου δημοσιογράφου κατά την διάρκεια ουκρανικού βομβαρδισμού, θεωρώντας την Δύση «υπεύθυνη» στο πλευρό του Κιέβου και υποσχόμενο «απάντηση» στους υπεύθυνους της επίθεσης.

«Ολα δείχνουν ότι η επίθεση κατά ομάδας δημοσιογράφων δεν έγινε στην τύχη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί θα προτιμήσουν, όπως στο παρελθόν σε τέτοιες περιπτώσεις, να κλείσουν τα μάτια στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα».

Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι ο ρώσος δημοσιογράφος Ραστισλάβ Γιουράβλεφ, του πρακτορείου Ria Novosti, σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια βομβαρδισμού που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο βομβαρδισμός έγινε με βόμβες διασποράς «που είναι απαγορευμένες σε πολλές χώρες του κόσμου». Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι αυτουργοί θα λάβουν αναπόφευκτα την τιμωρία που τους αξίζει», ενώ «εκείνοι που προμήθευσαν τα πυρομαχικά διασποράς στους προστατευόμενούς τους στο Κίεβο θα μοιρασθούν πλήρως την ευθύνη».

Ταυτοχρόνως ρωσικός βομβαρδισμός με ρωσικές βόμβες διασποράς

Ταυτόχρονα, ουκρανός κάμεραμαν, ο Γεβγκέν Σίλκο, που εργαζόταν με ομάδα της Deutsche Welle σε ρεπορτάζ στην ουκρανική πλευρά σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από την γραμμή του μετώπου, τραυματίσθηκε από θραύσματα ρωσικών βομβών διασποράς, μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Στην ίδια ρωσική επίθεση σκοτώθηκε ένας ουκρανός στρατιώτης και άλλοι τραυματίσθηκαν σοβαρά.

Θέμα του ρεπορτάζ ήταν κέντρο εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού κοντά στην Ντουϊκίφκα, στο Ντονέτσκ.

«Στόχος της ρωσικής επίθεσης ήταν πιθανότατα το ουκρανικό κέντρο εκπαίδευσης», σύμφωνα με την Deutsche Welle.