Το Οργουελιανό κράτος που θέλει να φτιάξει ο Κυριάκος… Ορέστης Μεταξάς

Όμως μέσα στον πριγκιπικό του μικρόκοσμο και στην απομόνωση, δεν μπορεί ν’αντιληφθεί τα αισθήματα της κοινωνίας

Για όλα φταίνε οι άλλοι. ΕΚΕΙΝΟΣ ποτέ. Aτομική μας ευθύνη o κορονοϊός, οι πυρκαγιές, οι σεισμοί. Εκείνος δεν φταίει σε τίποτα. Και εκνευρίζεται όταν αμφισβητούν το μεγαλείο Του. Έχει επιβάλει με αντάλλαγμα τις big business με τους ιδιοκτήτες τους, σιγή στα ΜΜΕ και τώρα προσπαθεί να φιμώσει και το διαδίκτυο. Πράγμα αναμενόμενο από τις κατά καιρού δηλώσεις Του.

Στις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και τέθηκαν σε διαβούλευση αναφέρεται: «Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή…». Αυτό είναι το Οργουελιανό κράτος που ονειρεύεται να φτιάξει ο Μητσοτάκης. Το κράτος του φόβου και της σιωπής. Φλου, νεφελώδεις, απροσδιόριστοι όροι: «Ψευδείς ειδήσεις», «ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες», «κλονισμός της εμπιστοσύνης του κοινού» και η κατάληξη όλων αυτών «φυλάκιση». Ξεκίνησε δήθεν με θέματα κορωνοϊού και επεκτάθηκε σε θέματα εθνικής οικονομίας και άμυνας.

Άραγε όταν μιλάει κάποιος για ξεπούλημα της ΔΕΗ και για ενδείξεις παιχνιδιού με τη μετοχή της, προκαλεί ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες που μπορούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη τους στην εθνική οικονομία και πρέπει να διωχτεί;

Όταν ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κύρτσος μιλά για «Υψηλού πολιτικού ρίσκου η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34%…», προκαλεί ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες που μπορούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη τους στην εθνική οικονομία και πρέπει να διωχθεί;

Όταν ρωτά κάποιος για τα δέκα εκατομμύρια δολάρια που καταγγέλλει ο πρέσβης επί τιμή Ν. Βαμβουνάκης, ότι δόθηκαν δωρεά από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα για την «καταπολέμηση του κορωνοϊού» και δεν κατατέθηκαν σε κανένα λογαριασμό του Δημοσίου, αλλά σε ένα μυστηριώδη λογαριασμό της εταιρείας Price Waterhouse and Coopers και έκτοτε… αγνοούνται, προκαλεί ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες που μπορούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη τους στην εθνική οικονομία και πρέπει να διωχτεί;

Ο δρόμος που πορεύεται αυτή η κυβέρνηση είναι σάπιος, γλιστερός και επικίνδυνος. Προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την ενημέρωση των ΜΜΕ και τώρα θέλει να ελέγξει και το διαδίκτυο. Είναι ξεκάθαρα η εφαρμογή  του δόγματος Βορίδη στην πράξη : «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές…»

Ο «κεντρώος» , «φιλελεύθερος»  Μητσοτάκης επιβουλεύεται την ελευθερία μας. Όμως μέσα στον πριγκιπικό του μικρόκοσμο και απομόνωση, δεν μπορεί ν’αντιληφθεί τα αισθήματα της κοινωνίας. Υποτιμά τη δυναμική της. Προς το παρόν και όλο και πιο συχνά θα έρχεται αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου και τα ξαφνικά ξεσπάσματα του. Φαινομενικά αναίτια και αδικαιολόγητα.

Όμως με βάθος και ουσία. Όπως έγινε και τελευταία στο Κατράκειο που ξαφνικά το γνωστό σύνθημα του twitter #μητσοτακη_γ……. δόνησε την ατμόσφαιρα.

Νομίζουν ότι θα μας φοβερίσουν με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και θα κάνουμε πίσω. Κούνια που τους κούναγε. Περάσαμε πολύ χειρότερα και δεν τα βάλαμε κάτω. Σιγά μην μασήσουμε στον Κυριάκο και στα Αμερικανάκια του.