Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο είναι το μοναδικό καταφύγιο σωτηρίας για εκατοντάδες άλογα και πρέπει να παραμείνει

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για μια φορά ακόμα μετά και την περσινή τεράστια πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης η Αττική δοκιμάζεται ξανά από την μάστιγα αυτή, τώρα στην Ανατολική Αττική. Και για μια φορά ακόμα οι Ολυμπιακές Ιππικές εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο έγιναν το καταφύγιο για εκατοντάδες άλογα που έπρεπε να μεταφερθούν επειγόντως σε ασφαλές αλλά και κατάλληλο για φιλοξενία μέρος, προκειμένου να μην καούν ζωντανά. Την περσινή χρονιά παρέμειναν εκεί για αρκετούς μήνες , έως να επισκευαστούν οι κατεστραμμένοι στάβλοι τους.

Κάτω από αυτές τις επαναλαμβανόμενες συνθήκες πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση, προκειμένου να μην γίνει …. αλλαγή χρήσης ….. των εγκαταστάσεων της Ιππασίας, στον βωμό του κέρδους και αξιοποίηση τους ως ποδοσφαιρικό κέντρο και άλλες συναφείς υποδομές ,όπως μαθαίνουμε ότι σχεδιάζει ο κύριος Μελισανίδης. Μέχρι και οι στάβλοι μας σχεδιάζεται να γίνουν γραφεία προς ενοικίαση.

Ακόμα και όσοι αδιαφορούν για το μέλλον του Αθλήματος της Ιππασίας, που δήθεν είναι το Άθλημα που αφορά μόνο τους πλούσιους, αλλά για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων είναι η ίδια τους η ζωή, και ας αναλογισθούν έστω αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι οι εγκαταστάσεις μας αυτές είναι ένα “ασφαλές καταφύγιο” για τα περισσότερα από χίλια άλογα που σταβλίζονται γύρω από την Πρωτεύουσα στα περίχωρα και στις συνοικίες της.

Επιτέλους ας αναλογισθούμε ότι η Ιππασία είχε τις “Ιστορικές” εγκαταστάσεις της στο Γουδί , ανυπολόγιστης αξίας, τις οποίες και παρέδωσε προκειμένου να την μεταφέρουν δήθεν για καλύτερα σε μεγαλύτερο χώρο με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επιτέλους ας αναλογισθούμε ότι χρωστάμε έναν παντοτινό σεβασμό στα πανέμορφα αυτά ζώα για την τεράστια προσφορά τους , διότι εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά δεν επέστρεψαν ποτέ από τον πόλεμο και θυσιάστηκαν για εμάς. Και όσα επιβίωσαν υπέστησαν τεράστιες κακουχίες και ταλαιπωρίες.

Ας ενώσουμε λοιπόν τις επόμενες ημέρες όλοι τις φωνές μας , ας κινητοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να ακυρωθούν οι προθέσεις της διάλυσης του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο.

Ας σταθούμε όλοι στο πλευρό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας που δίνει έναν σκληρό αγώνα χρόνια τώρα.

Κανένας μας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι αγώνας ….για την ζωή….

Πάνω από όλα είναι αγώνας υπεράσπισης των αξιών του Πολιτισμού μας ως άνθρωποι..!