Το μνημείο ανικανότητας του Μητσοτάκη και των αρίστων!… Θανάσης Λυρτσογιάννης

Κορονοϊός, Μητσοτάκης, κρούσματα

Οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές, του Κυριάκου Μητσοτάκη πρωτοστατούντος, επιμένουν να ισχυρίζονται πως η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν succes story. Βλέπετε τα  “πετσοταϊσμένα”  μέσα ενημέρωσης, ποτέ δεν θα παραθέσουν τα στοιχεία που παραθέτει ο eretikos.gr και έτσι νομίζουν ότι μπορούν να σερβίρουν στους πολίτες άφθονα fake news.

Οποιος τα βλέπει αντιλαμβάνεται με την πρώτη ματιά την ανικανότητα του Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη (βλέπετε αυτός είχε την πρωτοβουλία των μέτρων μαζί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Αρη Σκέρτσο) να πάρει τα σωστά μέτρα και να αναχαιτίσει τον κορονοϊό, τα κρούσματα και τους θανάτους.

Εκτός από τα αναποτελεσματικά μέτρα, ένας άλλος λόγος του τεράστιου αριθμού των νεκρών και των κρουσμάτων είναι το ΕΣΥ, το οποίο οι σκληροί νεοφιλελεύθεροι του Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής, δεν θέλουν για κανένα λόγο να ενισχύσουν σε υποδομές και προπαντός σε προσωπικό.

Παρότι το δημόσιο σύστημα υγείας ήταν αυτό που αντιμετώπιση τον κορονοϊό, οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού θύουν στον ιδιωτικό τομέα. Βλέπετε το δημόσιο σύστημα είναι ανίκανο να παράξει κέρδη που θα έλεγε και η πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, η Μιράντα Ξαφά.

Η πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού που θέλει ιδιωτικά όλα τα νοσοκομεία…

Ετσι, είδαμε συμπολίτες να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και να αντιμετωπίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου από εκείνο που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ. Ούτε αυτά τα στοιχεία συγκίνησαν τους βρυκόλακες του νεοφιλελευθερισμού. Το αντίθετα μάλιστα. Ο Γιώργος Γεραπετρίτη χωρίς αιδώ είπε το αλησμόνητο και βλακώδες, πως αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς. Λες και είναι οι ΜΕΘ που σκοτώνουν και όχι ο κορονοϊός όταν δεν αντιμετωπίζεται με όλα τα ιατρικά μέσα, όπως γίνεται με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Έτσι, λοιπόν η ιδεοληψία και η ανικανότητα στη διαχείριση της πανδημίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, των συμβούλων του και των υπουργών του, το δεύτερο επτάμηνο της πανδημίας να έχουμε 9.990 θανάτους (τώρα ξεπέρασαν τις 11.000) έναντι μόλις 391 θανάτων το πρώτο επτάμηνο.

Είδαμε από τον Οκτώβριο 2020 και μετά τα κρούσματα και οι θάνατοι να εκτοξεύονται, παρότι είχαμε το πιο σκληρό λοκντάουν που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στην οικονομία.

Δηλαδή οι άριστοι πέτυχαν το αμίμητο. Να καταστρέψουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά και να μην αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό και τις συνέπειές του. Πρόκειται για μνημείο ανικανότητας.

Βίντεο από τη σημερινή μαθητική παρέλαση στην Πρέβεζα. | Preveza Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*