Το λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τους ένωσε όλους * ΟυμπέρΤσιτσιπάς 2-1(vid) * Κώστας Μουρίκης: «Να μην… μετανιώσουμε που γίναμε αθλητές» * «Αναγέννηση»: «Στήριξη στα σωματεία, εκλογές έως τον Φεβρουάριο του 2021»

Το λουκέτο που φέρνουν τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό έχει καταφέρει να ενώσει όλους τους εμπλεκόμενους οι οποίοι με ανακοινώσεις και δηλώσεις του ζητούν να βρεθεί μία λύση.

Τα νέα μέτρα που οδηγήθηκε να πάρει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού ήταν αδύνατο να αφήσουν ανεπηρέαστο τον αθλητισμό.

Ο διαχωρισμός του επαγγελματικού με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ουσιαστικά οδηγεί το δεύτερο σε λουκέτο τουλάχιστον ενός μήνα με μοναδικό αστερίσκο για τα πρωταθλήματα της Α Εθνικής εφόσον αυτά μπορούν να εγγυηθούν την διενέργεια τεστ 48ώρες πριν από κάθε ματς.

Φυσικά, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πρόκειται για ένα τεράστιο έξοδο ειδικά για συλλόγους που έχουν πολλά τμήματα στις κορυφαίες κατηγορίες καθώς και για μικρότερα σωματεία που θα πρέπει να βρουν πόρους σε περίπτωση που οι ομοσπονδίες αποφασίσουν τη συνέχιση των πρωταθλημάτων.

Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι χαρακτηριστικό πως έχει ενώσει συλλόγους και αθλητές από όλα τα σπορ. Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις, όπως και αθλητές τους.

Ο ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Πάντως υπήρξαν σωματεία που συμφώνησαν για λόγους υγεία να μπει λουκέτο στον αθλητισμό. Για την ακρίβεια με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ συνεχάρη την ΕΟΚ για την απόφασή της να διακόψει τα πρωταθλήματα στα οποία έχει την ευθύνη για ένα μήνα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ, συγχαίρει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την απόφαση της να διακόψει τα πρωταθλήματα στα οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη, δείχνοντας για ακόμα μία φόρα ότι δίνει προτεραιότητα στον αθλητή και στην αθλήτρια, και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται με τις ομάδες.

Με την απόφαση της αυτή, η ΕΟΚ, δείχνει τον δρόμο και στις υπόλοιπες ομοσπονδίες ότι αυτή τη στιγμή πρωτεύον θέμα είναι ο άνθρωπος.

Μπάσκετ θα υπάρξει και μετά από έναν μήνα ή όποτε ξαναρχίσουν οι αθλητικές υποχρεώσεις. Σε αυτή τη φάση όμως προέχει να προασπίσουμε τον διπλανό μας, τη διπλανή μας και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες.

Ο κορωνοϊός είναι εδώ δίπλα μας και μας «κλείνει το μάτι», αλλά εμείς δεν θα αφήσουμε να περάσει το «δικό» του.

Μείνετε υγιείς, μείνετε ασφαλείς!”

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΕΛΑΟΥΖΟ

Βέβαια, το πρόβλημα δεν αγγίζει μόνο τα ομαδικά σπορ. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στα ατομικά σπορ, αλλά και στις ακαδημίες όλων των αθλημάτων.

Για παράδειγμά τα νέα μέτρα έφεραν την αναβολή του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μαραθωνίου το οποίο θα διεξαγόταν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε την αντίδραση του κορυφαίου εν ενεργεία Μαραθωνοδρόμου στη χώρα μας.

Ο Κώστας Γκελαούζος έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του: “Δυστυχώς με λύπη μας όλοι οι αθλητές που ετοιμαζόμασταν να τρέξουμε αυτή την Κυριακή ( 8 Νοεμβρίου) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου, όπου είχε λάβει τα πρωτόκολλα διεξαγωγής , μάθαμε ότι προχωρήσετε στην εντολή ακύρωσης του.

Παρακαλώ θα ήθελα να επανεξεταστεί άμεσα όχι μόνο η ακύρωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Μαραθωνίου αλλά και στην συνέχεια όλων αυτών που γίνονται και η κατηγοριοποίηση του στίβου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Είναι δυνατόν 6 μέρες πριν να ακυρώνετε αγώνα Πανελλήνιου πρωταθλήματος 70 ατόμων που γίνεται μια φορά τον χρόνο και στους οποίους μπορεί να υπάρξει άνετα τρόπος (με τεστ) αποφυγής διασποράς του ιού.

Είναι αδύνατον να μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό στο επίπεδο του πρωταθλητισμού.

Θα μπορούσα να ξεκινήσω να σας γράφω μέτρο προς μέτρο όλη την προπόνηση και την προετοιμασία που έχω κάνει όχι μόνο εγώ αλλά και οι συναθλητές μου γι’ αυτόν τον αγώνα.

Δεν θα μας φτάσει όμως ο χρόνος γιατί θα χρειαστούμε πάνω 2.500 λέξεις για τους τελευταίους 6 μήνες, για τον ένα αθλητή μόνο.

Θα μπορούσα να ξεκινήσω να σας γράφω για τους κόπους και τις θυσίες όλων των αθλητών του Ελληνικού Ερασιτεχνικού Στίβου όπως εσείς τον κατατάσσετε, αλλά δεν θα μας φτάσει πάλι ο χρόνος εάν σκεφτείτε ότι οι 6 μήνες της προηγούμενης παραγράφου είναι απλά το 1/20 αυτης για τους περισσότερους αθλητές.

Θα μπορούσα να κάτσω να σας γράψω για όλα τα παράπονα και τα κακά που μας έχουν βρεί τα τελευταία χρόνια στον Στίβο αλλά και σε όσους κάνουμε πρωταθλητισμό, χάνοντας μέρες , χρόνια , λεφτά, για ένα όνειρο! αλλά πάλι δεν θα μας φτάσει ο χρόνος.

Για αυτό το μόνο που θα σας θυμίσω είναι την περσινή χρόνια, που όταν όλα πήγαιναν καλά, που όταν η διεξαγωγή του Μαραθωνίου Αθήνας ήταν στα καλύτερα της, εσείς ήσασταν όλοι εκει. Είτε σε ένα πόστο, είτε στην τηλεόραση σας, είτε στο γραφείο σας ,και ακούσατε και χαρήκατε για τις επιτυχίες όχι μόνο της διοργάνωσης αλλά και τις επιτυχίες όλων των Ελλήνων Πρωταθλητών.

Ήσασταν εκει και ήμουν και εγώ εκει όταν μιλήσατε για την υπερπροσπάθεια αυτών των αθλητών.

Ήσασταν εκει κύριε Μητσοτάκη και ήμουν και εγώ εκει, στον νυχτερινό αγώνα που έγινε για το συνέδριο της ΝΔ, όπου με συγχαρήκατε και μιλήσαμε για το ποσό δύσκολο είναι αυτό που κάνουμε.

Ελπίζω πλέον να μην πρέπει να σκέφτομαι ότι τελικά έχουμε πέσει θύμα του θεαθήναι και της καλής προβολής.

Ελπίζω να μην με κάνετε να κουραστώ. Να μην μας κάνετε να κουραστούμε.

Ελπίζω να διαβάσετε ότι έγραψα και να καταφέρω να σας αλλάξω γνώμη. Να καταφέρουμε να σας αλλάξουμε γνώμη.

Ελπίζουμε να σας κάνω και να σας κάνουμε να αλλάξετε γνώμη. Έχουμε κουραστεί να κυνηγάμε το φυσιολογικό και να παλεύουμε με το παράλογο.

Ελπίζω οι συναθλητές μου να στηρίξουν τα γραφόμενα μου και να μην σκύψουν για ακόμη μια φορά το κεφάλι, γιατί αυτό δεν αφορά μονο εμάς.

Ελπίζουμε για το καλύτερο”.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

Θέση στο πρόβλημα που δημιουργεί το λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό πήρε και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες η οποία έστειλε επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η οποία αναφέρει: “Αντιλαμβανόμενοι την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει και η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και με βάση τις ανακοινώσεις όσον αφορά τα μέτρα για τον ερασιτεχνικό-σωματειακό Αθλητισμό, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες όλου του αθλητικού κόσμου (αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γονείς) για το μέλλον του και την εξέλιξη του.

Αρχικά, θα πρέπει να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε διαχωρισμός μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού Αθλητισμού, αφού ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει κάτω από περιορισμούς και προϋποθέσεις να συνεχίσει σε κάθε επίπεδο.

Επιπλέον, τα νέα μέτρα «παράλυσης» του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών, έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο για τους αθλητές όλων των ηλικιών όσο και για τα σωματεία που υπάγονται.

Τέλος, με σεβασμό πάντα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θεωρούμε αναγκαία την επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων για τον Αθλητισμό πάντα με προτεραιότητα την υγεία όλων μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω επικοινωνία”.

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο θέμα και φυσικά περιμένουμε τη θέση που θα ακολουθήσουν οι Ομοσπονδίες και οι Λίγκες.

 

Ουμπέρ – Τσιτσιπάς 2-1: Άδοξος αποκλεισμός στο Παρίσι (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς έσβησε 3 ματς πόιντ στο 2ο σετ αλλά αποκλείστηκε με 6-7 (4), 7-6 (6), 6-7 (3) από τον Ούγκο Ουμπέρ στον 2ο γύρο του Paris Masters.

Στους “32” του Paris Masters αποκλείστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας που είναι στο Νο6 του κόσμου και στο Νο2 του ταμπλό ηττήθηκε μετά από 3 ώρες και 16′ με 7-6 (4), 6-7 (6), 7-6 (3) από τον Γάλλο Νο34 Ούγκο Ουμπέρ στον 2ο γύρο και συνεχίζει μόνο στο διπλό στο Παρίσι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έπιασε την απόδοση που θα ήθελε στο παιχνίδι αλλά κατάφερε στο τάι μπρέικ του 2ου σετ θα σβήσει τριπλό ματς πόιντ και να ισοφαρίσει. Τελικά ο Γάλλος που πρόσφατα κατέκτησε το τουρνουά στην Αμβέρσα ήταν νικητής στο 3ο σετ και θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Μάριν Τσίλιτς.

Πλέον αυτό που ενδιαφέρει τον Έλληνα τενίστα είναι να προετοιμαστεί κατάλληλα για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο ATP Finals που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 22 Νοεμβρίου στην O2 Arena. 

Ο Ουμπέρ είχε 46 winners και 53 αβίαστα λάθη και ο Τσιτσιπάς 38 winners και 46 αβίαστα λάθη.  Οι πόντοι ήταν 129-127.

Τον πλήγωσαν τα λάθη!

Στο 1ο σετ ο Έλληνας τενίστας θα φτάσει με μπρέικ στο 2-0 και ο Ουμπέρ θα μειώσει σε 3-1. Ο Γάλλος θα φτάσει σε τριπλό μπρέικ πόιντ και θα κάνει μπρέικ για να μειώσει σε 3-2. 

Στο 6ο γκέιμ ο Γάλλος θα σβήσει 4 μπρέικ πόιντ και θα ισοφαρίσει σε 3-3 και εκ νέου θα ισοφαρίσει σε 5-5. Ο Ουμπέρ θα φτάσει σε διπλό μπρέικ πόιντ στο 11ο γκέιμ αλλά ο Τσιτσιπάς θα το σβήσει και θα προηγηθεί με 6-5!

Με δυο μίνι μπρέικ στο τάι μπρέικ ο Γάλλος θα φτάσει στο 4-1. Με άσο θα μειώσει σε 5-3 ο Τσιτσιπάς αλλά ο Ουμπέρ θα πάει στο 6-4  θα έχει διπλό σετ πόιντ και με την πρώτη ευκαιρία θα κλείσει το σετ στο 7-6 (4).

Ο Τσιτσιπάς έχει στο 1ο σετ 20 αβίαστα και 4 winners και ο Ουμπέρ 16-12. Τα μπρέικ είναι 1/3 (Ουμπέρ) και 1/5. 

Έσβησε 3 ματς πόιντ και ισοφάρισε!

Στο 2ο σετ, με love service game θα ισοαφίσει σε 2-2 ο Τσιτσιπάς και ο Ουμπέρ θα σβήσει μπρέικ πόιντ για να πάει στο 3-2.

O Γάλλος θα σβήσει ακόμη ένα μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ και μετά από 9′ θα το κερδίζσει και θα προηγηθεί με 4-3. 

Στο 8ο γκέιμ είναι η σειρά του Έλληνα θα σβήσει μπρέικ πόιντ αλλά ο Γάλλος θα φτάσει σε νέο μπρέικ πόιντ. Θα το σβήσει και αυτό αλλά ο Ουμπέρ θα έχει και 3η ευκαιρία αλλά δεν θα τα καταφέρει και πάλι!

Το 4ο μπρέικ πόιντ είναι γεγονός για τον Ουμπέρ όπως και η νέα ισοπαλία (40-40). Ο Στέφανος κερδίζει τελικά το πλεονέκτημα μετά από 4 σβησμένα μπρέικ πόιντ και με άσο θα ισοφαρίσει σε 4-4.

Από το 0-30 στο 9ο ο Ουμπέρ θα φτάσει στο 5-4 αλλά ο Τσιτσιπάς με love service game θα ισοφαρίσει σε 5-5. Το 6-5 είναι για τον Γάλλο αλλά ο Έλληνας θα στείλει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Ουμπέρ θα προηγηθεί με 5-1 και θα φτάσει σε τριπλό ματς πόιντ (6-3). Ο Τσιτσιπάς θα τα σβήσει και τα 3 και θα επικρατήσει με 7-6 (6)! 

Νικητής στο θρίλερ! 

O Γάλλος θα ξεκινήσει με μπρέικ στο 3ο σετ και θα πάει στο 3-1 και με 2 άσους θα μειώσει σε 3-2 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Με μπρέικ θα ισοφαρίσει σε 3-3 και με winner θα σβήσει μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ για να προηγηθεί με 4-3. Ο Ουμπέρ θα κλείσει το γκέιμ με άσο για το 4-4 και εν συνεχεία θα ισοφαρίσει σε 5-5.

Με νέα ρακέτα και με love service game ο Τσιτσιπάς θα πάρει προβάδισμα με 6-5 και ο Γάλλος θα στείλει και το 3ο σετ σε τάι μπρέικ.

Θα προηγηθεί με 3-1 και 4-2 ο Ουμπέρ και θα κλείσει στο 7-6 (3).

 

Κώστας Μουρίκης: «Να μην… μετανιώσουμε που γίναμε αθλητές»

Κώστα Μουρίκης: «Να μην… μετανιώσουμε που γίναμε αθλητές»

Οι διεθνείς πολίστες του Ολυμπιακού, Κώστας Μουρίκης, Ντίνος Γενηδουνιάς και Μάριος Καπότσης, αντιδρούν έντονα στην διακοπή του πρωταθλήματος.

Την διαφωνία τους με την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα λόγω του covid-19 εξέφρασαν διεθνείς πολίστες του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Μουρίκης, ο Ντίνος Γενηδουνιάς και ο Μάριος Καπότσης μέσω του olympiacossfp.gr εξέφρασαν την διαφωνία τους και σημείωσαν πως αυτή η απόφαση επηρεάζει και την εθνική ομάδα.

Κώστα Μουρίκης:  «Να μην… μετανιώσουμε που γίναμε αθλητές»

Η δήλωση του αρχηγού του Ολυμπιακού Κώστα Μουρίκη: «Μέσα σε λίγους μήνες, βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση η οποία δεδομένα επηρεάζει όλον τον κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ως αθλητής του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας η θέση μου αναφορικά με το μέλλον του πρωταθλήματος της Α1 Πόλο Ανδρών είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!

Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε μέσα από το άθλημα που έχουμε επιλέξει να υπηρετούμε, το οποίο μπορεί να θεωρείται ερασιτεχνικό αλλά πολλοί αθλητές και αρκετός κόσμος βιοπορίζεται από αυτό.

Ενδεχόμενο νέο λουκέτο, ενώ έχει προηγηθεί η πρώτη περίοδος της καραντίνας θα είναι καταστροφικό. Πολλοί αθλητές θα σταματήσουν την ενασχόλησή τους με το πόλο και θα αναζητήσουν διαφορετικούς επαγγελματικούς προσανατολισμούς.

Είμαστε διατεθειμένοι να τηρούμε όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ Ανδρών και πιστεύουμε ότι υπάρχει ο τρόπος για να συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματά μας.

Παράλληλα βρισκόμαστε σε προολυμπιακή χρονιά, όπως ήταν και η περσινή και από ενδεχόμενη διακοπή δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη η Εθνική μας ομάδα, στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα οδηγηθούν σε αποφάσεις που δεν θα αποβούν καταστροφικές για το σύνολο του Ερασιτεχνικού αθλητισμού.  Επιλέξαμε να υπηρετούμε τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, τις αξίες και τα ιδεώδη που πρεσβεύει ο αθλητισμός και περιμένουμε από την πολιτεία να μην μας κάνει μετανιώσουμε για την επιλογή μας να γίνουμε αθλητές»!

Γενηδουνιάς: «Μόνο προβλήματα μπορεί να αποφέρει το λουκέτο»

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά: «Βάζοντας εκ νέου λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δημιουργείται μα συνθήκη που μόνο προβλήματα μπορεί να αποφέρει για τους αθλητές του.

Πρώτο και σημαντικότερο είναι το πρόβλημα επιβίωσης που προκύπτει αφού οι ομάδες δίχως έσοδα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και να πληρώσουν τα συμβόλαια των αθλητών. Μπορεί να θεωρείτε ερασιτεχνικό το άθλημα μας αλλά για τους πιο πολλούς αθλητές υψηλού επιπέδου είναι η κύρια απασχόληση και το επάγγελμα τους.

Από τη στιγμή που το κράτος δεν δείχνει τη διάθεση να αποζημιώσει κάπως αυτούς τους αθλητές, μιλάμε πλέον για ξεκάθαρο πρόβλημα επιβίωσης. Από την άλλη, μια εκ νέου παύση προπονήσεων και αγώνων θα μας πάει ακόμα πιο πίσω γιατί θα είναι η δεύτερη μεγάλη διακοπή σε μικρό χρονικό διάστημα.

Επίσης, για τους αθλητές που έχουν να αγωνιστούν με τις Εθνικές ομάδες σε Προολυμπιακά και στη συνέχεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι καταστροφικό να μείνουν εκτός αγώνων για τόσο μεγάλο διάστημα».

Καπότσης: «Η ζημιά είναι μεγάλη»

Η δήλωση του Μάριου Καπότση: «Είναι καταστροφικές οι συνέπειες του κορονοϊού, ειδικά σε κάποιους κλάδους όπως στον αθλητισμό και την εστίαση. Για εμάς αυτή τη στιγμή το δεύτερο κύμα, με το να κλείσουν τα πρωταθλήματα μας καταστρέφει.

Είναι πολύ μεγάλη ζημιά και δεν νομίζω ότι θα υπάρχει γυρισμός. Η ζημιά είναι μεγάλη και οικονομική και σωματική. Οικονομικά εμείς έχουμε πάθει ζημιά από πέρσι γιατί όλοι οι αθλητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχασαν χρήματα από τα συμβόλαιά τους. 

Και σωματικά γιατί αυτό το σταμάτα ξεκίνα μπορεί να φέρει πολλά προβλήματα. Δεν είναι μόνο θέμα φόρμας, αλλά και θέμα υγείας γιατί βάζεις τον οργανισμό σου σε μια κατάσταση στην οποία δεν τον έχεις βάλει ποτέ πριν.  Αυτό ισχύει για όλους τους αθλητές, πόσο μάλλον και για εμάς που προετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ βρισκόμαστε σε μια δεύτερη διαδοχική προολυμπιακή χρονιά, πράγμα πολύ δύσκολο.

Όσον αφορά το πόλο Ανδρών, μπορεί να εντάσσεται στα ερασιτεχνικά, αλλά οι απαιτήσεις είναι άκρως επαγγελματικές και οι εργατοώρες αφού δεν σου επιτρέπουν να κάνεις κάτι άλλο. Οπότε ένα τέτοιο μέτρο, εμάς μας διαλύει, όπως και επίσης το κράτος πρέπει να δώσει την προσοχή του και στους συλλόγους γιατί και αυτοί από την πλευρά τους, κάπως πρέπει να στηρίξουν τους αθλητές οπότε και αυτοί κάπως πρέπει να στηριχθούν. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να έχουμε ένα αίσιο τέλος».

 

«Αναγέννηση»: «Στήριξη στα σωματεία και εκλογές έως τον Φεβρουάριο του 2021»

«Αναγέννηση»: «Στήριξη στα σωματεία και έως τον Φεβρουάριο του 2021»

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη «Αναγέννηση» που διεκδικεί την ηγεσία του ΣΕΓΑΣ στις ερχόμενες εκλογές ζήτησε την πραγματοποίησή τους έως τον Φεβρουάριο του 2021 και δεσμεύτηκε στα σωματεία για άμεση στήριξη.

Στην ανακοίνωσή της, η «Αναγέννηση», κίνηση της οποίας ηγείται η Τασούλα Κελεσίδου, στάθηκε και στα στοιχεία που παρουσίασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ότι αφορά το μητρώο των σωματείων. Για την ακρίβειά, στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Με αίσθηση μεγάλης ευθύνης απέναντι στα σωματεία, τους προπονητές, τους αθλητές αλλά και τους γονείς, σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για το αθλητικό κίνημα, η «Αναγέννηση» δηλώνει παρούσα, συστρατεύεται μαζί τους και είναι έτοιμη να στηρίξει με κάθε τρόπο αθλητικά σωματεία και αθλητές, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση μετά και τις τελευταίες αποφάσεις λόγω πανδημίας.

Από τη μία έχουμε τα σοκαριστικά στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Αυγενάκης σχετικά με το μητρώο σωματείων, τα οποία ήρθαν να αναδείξουν την πλήρη αδιαφορία και αδυναμία των προηγούμενων διοικήσεων της ομοσπονδίας, για σωστή ενημέρωση, στήριξη και καθοδήγηση των σωματείων, ώστε να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν εδώ και δεκαετίες.

Από την άλλη έχουμε μία υπηρεσιακή διοίκηση στο ΣΕΓΑΣ, η οποία προφανώς και βρίσκεται σε παλινωδία με τα μισά μέλη να αποχωρούν από το ΔΣ λόγω ορίου ηλικίας ή πολλαπλών συνεχόμενων θητειών και την ηγετική της ομάδα να αποτυγχάνει παταγωδώς να επαληθευτεί σε όποια πρόβλεψη κ εάν έκανε , σε όποιο σχεδιασμό και εάν επιχείρησε τους τελευταίους μήνες, με συνέπεια να συμπαρασύρονται σωματεία-προπονητές-αθλητές σε οδυνηρά αδιέξοδα. Τελευταία αστοχία της υπηρεσιακής διοίκησης η εκτός τόπου και χρόνου προκήρυξη εκλογών της ομοσπονδίας.

Η «Αναγέννηση» δηλώνει παρούσα και ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί και να σταθεί ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΛΩΝ, σωματείων-προπονητών-αθλητών, ώστε να ξεπεράσουν ότι εμπόδια υπάρχουν και να επικυρωθεί η ένταξή τους στο μητρώο της ΓΓΑ, που αυτόματα θα σημαίνει εναρμόνιση με το νέο αθλητικό νόμο, εξάλειψη του κινδύνου αποκλεισμού τους λόγω έλλειψης έγκρισης από την ΓΓΑ, αλλά και δικαίωμα στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Γι’ αυτό καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ να αξιοποιήσουν χωρίς ολιγωρία τον επιπλέον μήνα που δόθηκε και να διευθετήσουν έως 30/11 τις όποιες εκκρεμότητες έχουν και να ολοκληρωθούν μέχρι τις 11/2 οι αιτήσεις θεραπείας. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΣΕΓΑΣ έως τις 14 Φεβρουαρίου του 2021 το αργότερο, με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού σωματείων. Κάθε τι διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Επιπλέον, αντιλαμβανόμενοι πως είναι επιτακτική ανάγκη να πειστούν οι υγειονομικές αρχές να εξαιρέσουν και τον στίβο από το «κλείσιμο», ενώνουμε τη φωνή μας με αυτές των αθλητών, των προπονητών και των σωματείων, για να διεκδικήσουμε την εξαίρεσή του σε περιοχές όπου είναι εφικτό, όπως ακριβώς έγινε και με άλλα αθλήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε ανοιχτούς χώρους άθλησης τηρώντας με ευλάβεια όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι φανερό ότι η δημόσια υγεία προηγείται και η «Αναγέννηση» σέβεται απόλυτα αυτή την προτεραιότητα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε κάνει την πρότασή μας για ανοιχτά στάδια με τους αθλητές του στίβου σε δράση με υγεία!».