Το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό που αποθεώνεται από τον Guardian

Το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό που αποθεώνεται από τον Guardian

Ένα από τα πιο δημοφιλή της κουζίνας μας

Ένα άρθρο- ύμνο στην ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα και πιο συγκεκριμένα στο στιφάδο φιλοξενεί ο βρετανικός Guardian στο site του, με την συντάκτρια του άρθρου να κάνει λόγο για το καλύτερο ελληνικό φαγητό.

Η Susan Smillie αναφέρει συγκεκριμένα ότι το καλύτερο φαγητό που δοκίμασε στην Ελλάδα δεν ήταν δικό της αλλά του φίλου της Νικ. «Δοκίμασα μια μπουκιά και άφησα το δικό μου για να απολαύσω το υπέροχο κουνέλι στιφάδο», περιγράφει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

«Εκτός από τον άνηθο, τη ρίγανη και το θυμάρι που έχουμε κατά νου ως ελληνικές γεύσεις, το στιφάδο διανθίζεται με αρώματα από εξωτικά μπαχαρικά όπως κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλα δημιουργώντας ένα φαγητό άρρηκτα συνυφασμένο με την Ελλάδα. Και πιο συγκεκριμένα την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα», συμπληρώνει η Susan.

Για να περιγράψει, ωστόσο, αυτό που γεύτηκε η συντάκτρια χρησιμοποιεί έναν αρκετά γλαφυρό τρόπο λέγοντας ότι «τα απαλά και ζεστά μπαχαρικά σε συνδυασμό με την ισορροπία γλυκών και ξινών γεύσεων καθιστούν το στιφάδο ως το αγαπημένο, οικογενειακό γεύμα της Κυριακής».

Η συντάκτρια απόλαυσε το καλύτερο ελληνικό φαγητό που έχει δοκιμάσει ποτέ σε μια ταβέρνα στη Ζάκυνθο, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα πιάτο που δεν θα βρει κανείς στις τουριστικές ταβέρνες της χώρας, καθώς η παρασκευή του χρειάζεται αρκετή ώρα, και επεσήμανε, επίσης, ότι αναλόγως την περιοχή της Ελλάδας συναντάται και σε διαφορετικές εκδοχές.

Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η εντύπωση που της έκανε το στιφάδο, ώστε στο τέλος του άρθρου να συμπεριλάβει και μία συνταγή για το πώς μπορεί κανείς να το παρασκευάσει.