Το ασυμβίβαστο Πλεύρη «τινάζει στον αέρα» την Προανακριτική

Αποτέλεσμα εικόνας για FOTO Θ. Πλεύρη

Η ολοκλήρωση της κατάθεσης της Ελένης Ράικου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υποτιθέμενη “σκευωρία” της Novartis ολοκληρώθηκε χωρίς να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ ένα, εμφανέστατο, ασυμβίβαστο προκύπτει για τον Θ. Πλεύρη ο οποίος είναι πλέον και δικηγόρος του Αντώνη Σαμαρά.

Το ασυμβίβαστο Πλεύρη «τινάζει στον αέρα» την Προανακριτική

Από το βατερλώ Αγγελή στις πλημμύρες της Ράικου

Η τριήμερη κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς ολοκληρώθηκε, με τη Ράικου να καταγγέλλει – η πρώτη μάρτυρας- τη θεωρητική “σκευωρία”, όμως οι αντιφάσεις της στη διάρκεια των τριών ημερών, η έλλειψη οποιουδήποτε χειροπιαστού τεκμηρίου και οι αναπάντητες κατηγορίες για τα εμβάσματα της novartis σε κοινούς λογαριασμούς με τον σύζυγό της, που κατέληξαν στο ευφάνταστο επιχείρημα της “πλημμύρας που κατέστρεψε τις επίμαχες συμβάσεις”, αναίρεσαν την ίδια.  Μπορεί να μην επαναλήφθηκε το ολοκληρωτικό “βατερλώ” της κατάθεσης Αγγελή, αλλά η πρώην Εισαγγελέας  Διαφθοράς “κατεδάφισε” την αξιοπιστία της και δεν εισέφερε στο σενάριο της σκευωρίας.

Δικηγόρος του Σαμαρά και μέλος Προανακριτικής το ίδιο πρόσωπο;

Από την άλλη, ένα νέο σοβαρό ασυμβίβαστο προκύπτει τις τελευταίες μέρες καθώς ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Θ. Πλεύρης είναι και επισήμως δικηγόρος του Αντώνη Σαμαρά. Δεν πρέπει να διαφεύγει ότι η Προανακριτική Επιτροπή έχει συστηθεί μετά την αναφορά από μέρους του Σαμαρά του ονόματος του Δ. Παπαγγελόπουλου, ώστε να κινηθεί η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία. Η δε δίκη, στην οποία τον εκπροσώπησε ο Πλεύρης ως δικηγόρος, σε μήνυση του πρώην Πρωθυπουργού σε βάρος του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη, κατά δική του δήλωση σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση Novartis. Δεν είναι βέβαια το μόνο ασυμβίβαστο καθώς η σχέση του Θ. Πλεύρη με πρωταγωνιστές του σκανδάλου όπως ο Μανιαδάκης, είναι γνωστή σε όλους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*