Τουρκία: Θα κάνουμε έρευνες και γεωτρήσεις ανάμεσα σε Καστελόριζο και Λιβύη – Ο Παναγιωτόπουλος αμφισβητεί τις ικανότητες Μητσοτάκη για…

Τουρκία: Θα κάνουμε έρευνες και γεωτρήσεις ανάμεσα σε Καστελόριζο και Λιβύη

Η Άγκυρα δια στόματος Ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις εκτός από την ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψε τη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να διεξαγάγει υποθαλάσσιες έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στις περιοχές θαλάσσιας ευθύνης που συμφώνησε με τη Λιβύη, στο πλαίσιο του Μνημονίου που είχαν συνυπογράψει τον περασμένο Νοέμβριο.

Μιλώντας μετά το πέρας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Καλίν δήλωσε: «Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη».

«Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως στις 18 Ιανουαρίου η Κομισιόν άναψε «κόκκινο» φως στην Άγκυρα για τις νέες παράνομες γεωτρήσεις που ανακοίνωσε.

 

Ο Παναγιωτόπουλος αμφισβητεί τις ικανότητες Μητσοτάκη για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων

Νέα αμφισβήτηση των ικανοτήτων του πρωθυπουργού ως προς τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας από τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα ενώ με περίπου 24 ώρες καθυστέρηση ο Παναγιωτόπουλος διέψευσε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για τα όσα είπε την Τετάρτη περί συνεννόησης των δύο χωρών ώστε να μην πλησιάσει η Ελλάδα τα Ίμια ανήμερα της επετείου της κρίσης του 1996, στη συνέχεια κάρφωσε τον κυριάκο Μητσοτάκη ως προς το επίπεδο των συνεννοήσεών του με τον πρόεδρο της γείτονος χώρας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, εκτός αέρα, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα newpost.gr που είχε με τον Τάκη Χατζή, όπως ανέφερε ο ίδιος στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και πώς είναι ψέματα όσα υποστηρίζει ο Ερντογάν.

«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε:

«Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».

Είναι η πολλοστή φορά που ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αφήνει υπόνοιες για τις ικανότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη να χειριστεί να εθνικά θέματα.