Τουρκία: Αναγκαστική προσγείωση για ελικόπτερο που μετέφερε τον Ερντογάν – Arzu Yildiz: Η δημοσιογράφος που είναι στην λίστα θανάτου των πρακτόρων του Ερντογάν

Τουρκία: Αναγκαστική προσγείωση για ελικόπτερο που μετέφερε τον Ερντογάν

Αναγκαστική προσγείωση λόγω καιρού έκανε στο λιμάνι της Ριζούντας στην Τουρκία το ελικόπτερο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο τον μετέφερε στην Τραπεζούντα

Αναγκαστική προσγείωση λόγω καιρού έκανε το ελικόπτερο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε στο τηλέφωνο τον επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος και βουλευτή Ριζούντας, Μουχάμεντ Αβτζί, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες που τον περίμεναν στην περιοχή Μπουγιούκιοι ότι ακυρώνεται η συγκέντρωση.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Ερντογάν και η συνοδεία του συνέχισαν έπειτα οδικώς προς την Τραπεζούντα. Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε στο τηλέφωνο τον επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος και βουλευτή Ριζούντας, Μουχάμεντ Αβτζί, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες που τον περίμεναν στην περιοχή Μπουγιούκιοι ότι ακυρώνεται η συγκέντρωση.

«Ο άσχημος καιρός δεν μας επέτρεψε να προσγειωθούμε στο Μαντενλί και στο Μπουγιούκιοι. Στην πραγματικότητα, δεν μας επέτρεψε να πάμε στην Τραπεζούντα. Τώρα έχουμε προσγειωθεί στο κέντρο της Ριζούντας.

Από εδώ θα πάμε στην Τραπεζούντα οδικώς κι από εκεί θα συνεχίσουμε. Στέλνω τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου», είπε. Ο Ερντογάν έφυγε έπειτα από την Τραπεζούντα με αεροπλάνο.

«Βούλιαξε» ο Πόντος

Υπενθυμίζεται ότι ο Πόντος έχει βουλιάξει από τις βροχές. Δύο χωριά εκκενώθηκαν και οι κάτοικοί τους μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές, δήλωσε ο κυβερνήτης της Ριζούντας, Κεμάλ Τσεμπέρ, προσθέτοντας ότι η βροχή αναμένεται να συνεχιστεί όλη τη νύχτα. Έπεσαν 110 κιλά βροχής μέσα σε 12 ώρες. Παράλληλα υπήρξαν διακοπές στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Περίπου 2.800 άτομα και 800 οχήματα συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης. Περίπου 200 άτομα έχουν διωχτεί από τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών στην Τουρκία ανατολικής περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο οργανισμός διαχείρισης τουρκική καταστροφών.

 

Τουρκία -Arzu Yildiz: Η δημοσιογράφος που είναι στην λίστα θανάτου των πρακτόρων του Ερντογάν Τουρκία -Arzu Yildiz: Η δημοσιογράφος που είναι στην λίστα θανάτου των πρακτόρων του Ερντογάν (vid)

Η δημοσιογράφος ζει στο εξωτερικό αυτοεξόριστη

Τουρκία: Στη λίστα θανάτου 21 αντιφρονούντων που ζουν στην Ευρώπη και διακινείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι και η Αρζού Γιλντίζ, αυτοεξόριστη Τουρκάλα δημοσιογράφος.

Η Arzu Yildiz, μίλησε αποκλειστικά στο Open για τις απειλές που δέχτηκε, μετά τον ξυλοδαρμό Τούρκου δημοσιογράφου στο Βερολίνο από Τούρκους πράκτορες, όπως ο ίδιος κατήγγειλε.

«Δημιούργησαν μια λίστα για να δείξουν τους ανθρώπους που θέλουν να σκοτώσουν» είπε η αυτοεξόριστη Τουρκάλα δημοσιογράφος. «Είμαι η μοναδική γυναίκα στη λίστα θανάτου. Εγώ έκανα μόνο δημοσιογραφική δουλειά». Η δημοσιογράφος ζει στο εξωτερικό αυτοεξόριστη. Όμως ούτε εκεί αισθάνεται ασφαλής. «Χθες, η γερμανική αστυνομία πήγε στο σπίτι ενός Τούρκου δημοσιογράφου και τον προειδοποίησαν ότι πρέπει να προσέχει γιατί βρίσκεται σε αυτή τη λίστα και… αυτή η λίστα είναι αληθινή.»

Την διακίνηση της λίστας θανάτου ανέλαβε η JITEMKURT. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ είναι υπηρεσία πληροφοριών της τουρκικής χωροφυλακής και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για δολοφονίες αντιφρονούντων, ενώ πολλοί την συνδέουν με τους ακραίους εθνικιστές Γκρίζους Λύκους.

«Όταν ήμουν στην Τουρκία έγραφα για σκάνδαλα διαφθοράς. Μου έβαλαν την ταμπέλα ότι είμαι μέλος θρησκευτικής οργάνωσης ή όπως λένε εκείνοι «τρομοκρατικής οργάνωσης». Εγώ δεν έχω όπλο και δεν υποστηρίζω αυτή την ιδεολογία. Δεν ξέρω τι μπορεί να μου συμβεί αύριο, γιατί δεν έχουν κανένα όριο», ανέφερε.

Στο ερώτημα μέχρι που πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ο αυταρχισμός του Ερντογάν απάντησε:

«Η Τουρκία διαπράττει έγκλημα απέναντι στην ανθρωπότητα. Η καρδιά μου έχει ραγίσει για όλους όσους έχουν μείνει πίσω. Χρησιμοποιούν ως όπλο την θρησκεία και τον ακραίο εθνικισμό. Αυτό τους βοηθάει να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι αυτοί κάνουν το σωστό και ότι είναι ήρωες. Οι δικαστές είναι σαν στρατιώτες του Ερντογάν και του συστήματος του. Στην Τουρκία κυβερνά η μαφία».