Τι έχει συμβεί και ο Μητσοτάκης «γλείφει» πλέον Σαμαρά και Βενιζέλο;

Αυτά συμβαίνουν όταν δεν βγαίνουν τα «κουκιά» για αυτοδυναμία

Μετά και τη δημόσια ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την «αξία» των πρόωρων εκλογών το μόνο που απομένει να απαντηθεί είναι αν αυτές θα γίνουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Τα κομματικά επιτελεία είναι σε εκλογική ετοιμότητα με ορίζοντα το φθινόπωρο ενώ το Μαξίμου το τελευταίο διάστημα προχωρά σε καθαρά «εκλογικές» πρωτοβουλίες με πιο χαρακτηριστική την τοποθέτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την «Επιτροπή Σοφών» του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά από πρόταση μάλιστα του ίδιου του Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο, εκτός από την προσέγγιση του «δεξιού» ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως είναι διατιθέμενος να αγκαλιάσει μέχρι και τον μεγάλο εχθρό… τον Αντώνη Σαμαρά. Ο απώτερος στόχος και των δύο ανοιγμάτων, η πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Ο Μητσοτάκης χαριεντίζεται με Σαμαρά και Βενιζέλο για να «αναστήσει» το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και να προσελκύσει το κοινό που δεν επιθυμεί την επάνοδο στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα. Το παρασκήνιο αυτών των διεργασιών μάλιστα αποκαλύπτεται από την Καθημερινή.

«Αν δει κανείς τη μεγάλη εικόνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα επιχείρησε διπλό άνοιγμα προς την πλευρά Σαμαρά – Βενιζέλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενόψει των εκλογών, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Ο πρωθυπουργός, στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για «πολιτικό κόλαφο» για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την οριστική απόφαση για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και την εισαγγελική πρόταση για Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη και άλλους δύο εισαγγελείς.

Η δήλωση Μητσοτάκη είναι βέβαιο ότι ικανοποιεί ακόμα και το πιο σκληρό «σαμαρικό» κοινό, ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την επιλογή της κυβέρνησης να τον προτείνει για την «επιτροπή των σοφών» στο Συμβούλιο της Ευρώπης», διαβάζουμε στο επίμαχο άρθρο ενώ η συνέχεια είναι πιο αποκαλυπτική για την πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης:

«Είναι προφανές πως ο Μητσοτάκης προσβλέπει μέσα από την πολιτική προσέγγιση των πρώην συγκυβερνητών να μιλήσει σε ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ κοινό, που μπορεί να μη βλέπει με απόλυτη συμπάθεια όλες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ξαναδεί τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Και αυτό το κοινό, που κινητροδοτείται από την αντι-ΣΥΡΙΖΑ νοοτροπία του, μπορεί να μην είναι μεγάλο, αλλά είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την επίτευξη της αυτοδυναμίας, η οποία όπως φαίνεται θα παίξει στο όριο».