Τις πληγείσες περιοχές από τον σεισμό επισκέπτεται ο Αλ. Τσίπρας – Κ. Μάλαμα: Αποικιακού τύπου η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνικός Χρυσός

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα επισκέπτεται τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές

Στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές μεταβαίνει την 6 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να επισκεφτεί το Σάββατο τη Λάρισα και την Ελασσόνα.

Σημειώνεται ότι λόγω του σεισμού, περιοχές στην κεντρική Ελλάδα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ κάτοικοι στο Δαμάσι και το Μεσοχώρι παραμένουν σε σκηνές.

 

Κ. Μάλαμα: Αποικιακού τύπου η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνικός Χρυσός

​Το χειρότερο σκάνδαλο όμως βρίσκεται στο άρθρο 19, με το οποίο θεσμοθετείται, κατά παράβαση κάθε έννοιας του δημοσίου συμφέροντος, η δυνατότητα επίσημης φοροαποφυγής για την εταιρία.

Δήλωση της βουλευτή Χαλκιδικής και Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης ΣΥΡΙΖΑ​-Προοδευτική Συμμαχία

Χθες το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνικός Χρυσός. Πρόκειται για ένα κείμενο αδιανόητο για τα δεδομένα ευρωπαϊκού κράτους. Μέσα σε αυτή τη σύμβαση περιέχονται σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, όπως η ακύρωση της υποχρέωσης μεταλλουργίας, η επαναφορά από το παράθυρο της δυνα​τότητας εκτεταμένης χρήση κυανίου για τον διαχωρισμό του τελικού προϊόντος, η παραίτηση του κράτους από την αρμοδιότητα περιβαλλοντικών ελέγχων κι ο ορισμός ιδιώτη ελεγκτή περιβάλλοντος από την εταιρία, η θέσπιση πληρωμής ρήτρας από το δημόσιο για “διαφυγόντα κέρδη” προς την εταιρία, σε περίπτωση που κάποια επόμενη κυβέρνηση δεν της κάνει τα κέφια, η παραίτηση του δημοσίου από το ελληνικό δίκαιο κι η αποδοχή διεθνούς δικαστηρίου, η σύνθεση του οποίου θα επιλέγεται από την Ελληνικός Χρυσός, η ακύρωση της υποχρέωσης προσλήψεων σε συγκεκριμένο ποσοστό από την τοπική κοινωνία.

​Το χειρότερο σκάνδαλο όμως βρίσκεται στο άρθρο 19, με το οποίο θεσμοθετείται, κατά παράβαση κάθε έννοιας του δημοσίου συμφέροντος, η δυνατότητα επίσημης φοροαποφυγής για την εταιρία. Με το εν λόγω άρθρο το δημόσιο αποδέχεται να φεύγουν ως αφορολόγητα μερίσματα στο εξωτερικό όλα τα κέρδη της εταιρίας από την εξόρυξη μετάλλων στη Χαλκιδική. Θλιβερό, τέλος, είναι και το γεγονός της ακύρωσης του Συντάγματος και του αρχαιολογικού νόμου, μέσα από την επιβολή μνημονίου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής κι Αγίου Όρους, για την μεταχείριση των αρχαιοτήτων της μεταλλευτικής περιοχή. Αν αυτό δεν είναι σύμβαση τύπου “Κονγκό”, με διαμάντια και σκλάβους, τότε τι είναι;