Την Κεραμέως “φορτώνεται στην πλάτη” ο Μητσοτάκης – Αδ.Γεωργιάδης: Κατέθεσε “μονταρισμένη” φωτογραφία με τον Τσίπρα στην Βουλή

Την Κεραμέως "φορτώνεται στην πλάτη" ο Μητσοτάκης

Πλήρης κάλυψη των πρακτικών της υπουργού Παιδείας για την σύμβαση με την Cisco από το Μέγαρο Μαξίμου. Όλα έγιναν σε γνώση ή με εντολή του πρωθυπουργού, η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ

Πλήρη κάλυψη παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου στην Νίκη Κεραμέως παρά τα όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με την σύμβαση που υπέγραψε το υπουργείο Παιδείας με την εταιρία SISCO. Γεγονός που δείχνει να επιβεβαιώνει την εκτίμηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στην Βουλή λέγοντας ότι όλα έγιναν είτε εν γνώσει είτε με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, έχουν κινητοποιήσει το σύνολο του πολιτικού και επικοινωνιακού μηχανισμού τους, προκειμένου να υπερασπιστούν την επιλογή της υπουργού Παιδείας να προχωρήσει στην συγκεκριμένη σύμβαση για την τηλε-εκπαίδευση.

Αυτό φάνηκε εξαρχής χθες στην Βουλή αφού μετά τις καταγγελίες που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για «σκάνδαλο», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Βρούτσης μετέφερε την «κεντρική γραμμή»: Αρνήθηκε το ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με την σύμβαση. Αντίθετα υποστήριξε ότι η Νίκη Κεραμέως βρέθηκε στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχει προωθήσει η υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε πολυσέλιδη ανακοίνωση στην οποία δικαιολογεί όλες τις ενέργειες της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Ακόμη και την άρνηση της επί μήνες να δημοσιοποιήσει την σύμβαση παρότι το ζήτησαν επίμονα σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Υπερασπίζεται την αντι-κοινοβουλευτική πρακτική που ακολούθησε η Νίκη Κεραμέως αφού στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η σύμβαση της δωρεάς, όπως ο ίδιος ο τίτλος της μνημονεύει, δεν συνεπαγόταν ούτε ένα ευρώ οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο, και συνεπώς δεν προβλέπεται ανάρτηση στο ηλεκτρονικό σύστημα ΚΗΜΔΗΣ. Παρ’ όλα αυτά, το Υπουργείο Παιδείας είχε θέσει τη σύμβαση δωρεάς στη διάθεση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, εκ των οποίων κανείς δεν προσήλθε να τη δει».

Επίσης παρά το ότι γίνεται σαφές από το περιεχόμενο της σύμβασης ότι η συμφωνία δημοσίου -Cisco θα κοστίσει 1,9 εκατομμύρια ευρώ, στην ανακοίνωση της Ν.Δ σημειώνεται πως η τηλε-εκπαίδευση «είναι δωρεάν». Διευκρινίζεται βέβαια πως αυτό αφορά το διάστημα «από το Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιανουάριο 2021, η τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία της χώρας υλοποιούνταν εντελώς δωρεάν μέσω δωρεάν παραχώρησης αδειών τηλεδιάσκεψης WebexMeetings από την εταιρεία CISCO». Δηλώνεται πως τα κόστη προέκυψαν «όταν η δωρεά έληξε στις αρχές του έτους, τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσισαν την αξιοποίηση υφιστάμενων, ανενεργών αδειών, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του δημοσίου, για κάθε χρήση τηλεδιάσκεψης, συνεδριάσεων, τηλεκπαίδευσης, μέσω του Έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ».

Όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα που έχει στην διάθεσή της η εταιρία στη ανακοίνωση της Ν.Δ υποστηρίζεται ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιατί «το απαγορεύει ρητά η σύμβαση». Γίνεται επίκληση του άρθρου 2 της σύμβασης σύμφωνα με το οποίο «δεν επιτρέπεται να προβεί σε οποιαδήποτε χρήση των προσωπικών δεδομένων που θα διατεθούν για την υλοποίηση της παρούσας Σύμβασης που να εκφεύγει του σκοπού αυτής».

Την Κεραμέως

Την εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε αν δεν έδωσε ο ίδιος την εντολή εξέφρασε στην Βουλή χθες ο Αλέξης Τσίπρας 

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ήξερε

Να θυμίσουμε ότι χθες στην Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων σημείωσε πως «είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν είναι η κυρία Κεραμέως το πρόβλημα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε, για να μην πω ότι έδωσε εντολή να γίνει αυτό. Δεν μπορεί ένας Πρωθυπουργός να μη γνωρίζει όταν διαπράττεται ένα τόσο μεγάλο έγκλημα εις βάρος των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της χώρας του».

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε υπουργικό θώκο η Νίκη Κεραμεώς. Όπως σχολίασε «σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αν συνέβαινε αυτό η Υπουργός θα ήταν υποχρεωμένη όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις, αλλά να υποβάλλει την παραίτησή της. Εντάξει, δεν ξέρω ενδεχομένως αν θα γινόταν αυτό στην Ουγγαρία του Ορμπάν, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με φιλελεύθερη παράδοση θα γινόταν. Δεν θα μπορούσε να σταθεί Υπουργός που έδωσε όχι μόνο δύο εκατομμύρια με ανάθεση και το έκρυβε, αλλά τα κρίσιμα data που αφορούν τις συνήθειες του πληθυσμού φόρα παρτίδα σε μια ιδιωτική εταιρεία»

Ν.Φίλης: Οργανωμένο σχέδιο – συλλογική ευθύνη

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση επέλεξε να συνταχθεί πίσω από τις πρακτικές της Νίκης Κεραμέως εξέφρασε και ο αρμόδιος για ζητήματα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Όπως σημειώνει σε αναφορά του στα social media για όσα αποκαλύφθηκαν «στο ποσό του 1,9 εκ. € πρέπει να προστεθεί το ανυπολόγιστο κέρδος που θα έχει η εταιρία από την εκμετάλλευση των μεταδεδομένων εκατομμυρίων πολιτών, «δώρο» της υπουργού Παιδείας σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε στις 13.3.2020 και την οποία αρνιόταν έκτοτε να καταθέσει στη Βουλή».

Ο Νίκος Φίλης πρόσθεσε πως η ευθύνη της κυβέρνησης φαίνεται να είναι συλλογική αφού «μετά και την εμπλοκή Πιερρακάκη και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο σχεδιασμό και γενικευμένη πολιτική ευθύνη, για την οποία πλέον πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός».

Τόνισε πως «είναι αδιανόητο μέσα στην πανδημία η κυβέρνηση να συνεχίζει να μοιράζει δουλειές, να σπαταλάει δημόσιο χρήμα, να εκποιεί την αξία των δημόσιων ψηφιακών υποδομών. Πρόκειται για μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, και επιπλέον για ζήτημα υπεράσπισης Δημοκρατίας, αφού εκχωρούνται τα προσωπικά δεδομένα ακόμα και ανήλικων παιδιών. Από χθες που έγινε φανερό γιατί έπαιζε «κρυφτούλι» με τη σύμβαση η κυρία Κεραμέως επί ένα χρόνο, η υπόθεση δεν έκλεισε• μόλις άνοιξε. Έπεται συνέχεια…».

 

Αδ.Γεωργιάδης: Κατέθεσε “μονταρισμένη” φωτογραφία με τον Τσίπρα στην ΒουλήΑδ.Γεωργιάδης: Κατέθεσε "μονταρισμένη" φωτογραφία με τον Τσίπρα στην Βουλή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εικονίζεται μαζί με ένα “πανό” που έχει αποκοπεί και επικολληθεί.

Φωτογραφία που αποτελεί αποτέλεσμα «μοντάζ» φαίνεται ότι κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Βουλή και στην συζήτηση για το νομοσχέδιο του Ελληνικού, προκειμένου να υποστηρίξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, έχει στο παρελθόν λάβει ενεργά μέρος σε διαδήλωση κατά την επένδυσης.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται, το «πανό» στην φωτογραφία που εικονίζεται ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφαιρεθεί από συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί και έχει στην συνέχεια επικολληθεί. Η σχετική φωτογραφία έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν στο διαδίκτυο.

Αδ.Γεωργιάδης: Κατέθεσε
Αδ.Γεωργιάδης: Κατέθεσε

Όμως η κίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει μια εικόνα που είναι προϊόν μοντάζ στα πρακτικά της Βουλής και αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγο αργότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε με νέα ανάρτηση στα social media, καλώντας να “μείνουμε στην ουσία”.

Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis

Και μετά την φασαρία που έγινε στην Βουλή για την “fake” φωτό ας μείνουμε στην ουσία, ο Alexis Tsipras ξεκίνησε με αυτά και σήμερα υπερψήφισε και το νόμο μας για το «Ελληνικό» τα υπόλοιπα είναι για σόου

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "& TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές B' Αθήνας Ρένα Νάντια Δούρου Βαλαβάνη θα μιλήσουν στο αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης Ελληνικού-Αργ Κύπρου 68) Πέμπτη 27 Φεβ 7.00μμ ΣΥΡΙΖΑ"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, κάθεται και κείμενο που λέει "Capital.g Τσίπρας υπέρ σύμβασης για Ελληνικό: Î επένδυση πρέπει να προχωρήσει Τρίτη, 23-Map-2021 16:22 f Τσιπρας Βουλη 22.10.2020"
770
308
44