Την ημέρα που παραπέμπουν το Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο γιατί έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν, παραπέμπονται και οι Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλος γιατί … ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis! — Αιχμηρή ανάρτηση Κοτζιά για Πορτοσάλτε

Νίκος Παππάς: Παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες  – Η διαδικασία | MEGA TV

Την παραπομπή σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους τρεις εισαγγελείς που κατείχαν θέση στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς όταν εποπτεύουσα ήταν η Ελένη Τουλουπάκη, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση των δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, ζητεί η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή. H εισαγγελική λειτουργός σε πολυσέλιδη πρόταση που υπέβαλε στο Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η Ελένη Τουλουπάκη αλλά και οι 2 εισαγγελείς που τη συνεπικουρούσαν τότε.

Novartis – Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο των  Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη | RP| Site επικαιρότητας  σχολιασμού ανάλυσης ελληνικής και παγκόσμιας εμβέλειας

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται αφορούν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σχετίζονται με τους χειρισμούς των 3 εισαγγελέων στην εμπλοκή των 10 πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, προκαλώντας σφοδρή πολιτική σύγκρουση.

Αντίθετα, η εισαγγελέας κρίνει ότι οι κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι και ο Δ. Παπαγγελόπουλος, δε θα πρέπει να παραπεμφθούν για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή , ο οποίος είχε καταγγείλει εκβιασμό σε βάρος του από τον πρώην υπουργό και δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Για αυτούς, η εισαγγελέας έχει τη γνώμη ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του. Αν η πρόταση γίνει δεκτή τότε στο Ειδικό Δικαστήριο θα φθάσει μόνον το σκέλος για τη Novartis, και όχι εκείνο για τις καταγγελίες Μιωνή. Τον τελικό λόγο, για το ποιοι και για ποιες κατηγορίες θα καθίσουν στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.

 

Αιχμηρή ανάρτηση Κοτζιά για Πορτοσάλτε: “Καταδικάζω αλλά … περιμένω να μου ζητήσει δημόσια συγνώμη που κορόιδευε 1000 απειλητικές επιστολές, σφαίρες και σακούλες με αίμα που μου έστελναν”

Με αιχμηρό τρόπο για την δικιά του στάση την εποχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν ο ίδιος είχε γίνει θύμα απέιρως χειρότερων κατά συρροή επιθέσεων εκφοβισμού από “αγνώστους” , σχολάισε ο πρώην ΥΠΕΞ την πρωινή επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε η πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Άρης Πορτοσάλτε!

“Καταδικάζω τα γκαζάκια στο σπίτι
@ArisPortosalte
. Περιμένω, όμως, να μου ζητήσει δημόσια συγγνώμη που κορόιδευε 1000 απειλητικές επιστολές+ τηλεφωνήματα, 10δες σφαίρες και αντιεροπορικά, σακούλες με αίμα:”των δικών σου”.Βέβαια, εγώ δεν με έβλεπα ως θύμα, αφού έκανα το καθήκον μου” σχολιάζει ο Νίκος Κοτζιάς στο twitter