Τηλεδιάσκεψη με την ΚΕΔΕ για τη συζήτηση των 70+1 προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: “Οι γιατροί δεν δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση”

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά καλό και παραγωγικό κλίμα, ενώ δόθηκε έμφαση τόσο στα άμεσα όσο και στα χρόνια προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης η προαναγγελθείσα τηλεδιάσκεψη για την συζήτηση των 70+1 προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του τομεάρχη Εσωτερικών, Χρήστου Σπίρτζη, του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη και τους επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, Δήμαρχο Νικαίας – Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, το Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη, το μέλος Δημοτ. Συμβ. Πετρούπολης, Νικόλαο Σακούτη. Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά καλό και παραγωγικό κλίμα ενώ δόθηκε έμφαση τόσο στα άμεσα όσο και στα χρόνια προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συζητήθηκαν εκτενώς οι 70+1 προτάσεις που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας και οι οποίες αφορούν πρόσθετες ενέργειες στην λειτουργία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στην προστασία του προσωπικού και των εργαζομένων, στη στήριξη των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των θέσεων εργασίας και στην πρόβλεψη άμεσων ενεργειών για στήριξη και διεύρυνση των κοινωνικών πολιτικών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για επέκταση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και στην άμεση επίλυση της μη καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εδώ και μήνες. Παράλληλα και με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, οι συμμετέχοντες στη συζήτηση συμφώνησαν ότι πρέπει να προβλεφθούν δράσεις υπέρ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την διεύρυνση του δώρου Πάσχα, την απόδοση έκτακτου επιδόματος και την παροχή του αναγκαίου υγειονομικού υλικού προστασίας στους εργαζόμενους αυτούς αλλά και τις απαλλαγές και τις διευκολύνσεις των Δήμων προς τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο διάλογος ανέδειξε την πλήρη συμφωνία για την ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης των υπηρεσιών των Δήμων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια σε ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και ψυχολογικής στήριξης, στην προστασία αστέγων και ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων, ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη για άμεση στήριξη των επαγγελματιών και των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί λόγω αναστολής της λειτουργίας τους.

Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη συμφώνησαν ότι κρίνεται αναγκαία η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευσή τους, τους επόμενους μήνες συνεπεία της μείωσης των ανταποδοτικών εσόδων αλλά και συσσωρευμένων υποχρεώσεων, η συνέχιση των έργων του Φιλόδημου, με συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες αξιολόγησης, η υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και η συμμετοχή των Δήμων, στην προσπάθεια αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τόσο με τη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών, τη θεσμοθέτηση διαφανών και ταυτόχρονα γρήγορων διαδικασιών αλλά και με την υλοποίηση έργων που θα συμβάλουν στη μείωση της ανεργίας και στην κάλυψη κοινωνικών και παραγωγικών αναγκών, όπως τα δίκτυα οπτικών ινών στα κτίρια.

Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο κατά την οποία ο Χρήστης Σπίρτζης ανέλυσε τις 70+1 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση με τον υπουργό να ενημερώνει με τη σειρά του για τα άμεσα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.

Μετά το πέρας των συζητήσεων ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε: “Ο διάλογος με την ΚΕΔΕ και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πάντα εποικοδομητικός και παραγωγικός. Όπως εποικοδομητική είναι η κατάθεση των προτάσεων μας προς την Κυβέρνηση, ο εντοπισμός ολιγωριών, παραλείψεων ή λαθών και η συζήτηση για την εξεύρεση συναινέσεων και την καταγραφή ακόμη και των διαφωνιών σε κλίμα που προάγει την δημοκρατία μας».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «στηρίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί οι ΟΤΑ μπορούν και οφείλουν να γίνουν ασπίδα προστασίας των πολιτών και της κοινωνίας.

Καταθέσαμε τις προτάσεις μας και συζητήσαμε αναλυτικά. Συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων δίπλα στον πολίτη, δίπλα στους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που πλήττονται, με τις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις μας αλλά και με την κριτική μας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με κοινωνική ευαισθησία, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης όλων».

 

Τσίπρας: “Οι γιατροί δεν δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση”

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ  

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, ο Α. Τσίπρας σχολιάζει ότι “τους ήρωες τους θέλουμε να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν γλώσσα”.

“Χθες ήταν “οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες “, που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση. Τη Δευτέρα πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να τιμήσει τους ήρωες. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό”

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αυτό αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με σχετικό βίντεο από τη σημερινή συγκέντρωση εργαζομένων του νοσοκομείου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα». «Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εν τέλει να μας χαλάνε το προφίλ», προσθέτει στο ίδιο πνεύμα.

Σημειώνει ότι «οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «όσο και να προσπαθεί κανείς να τους φιμώσει με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή με αστυνομικούς που διαλύουν συγκεντρώσεις τους, η φωνή τους είναι τόσο δυνατή που θα φθάσει σε κάθε σπίτι. Γιατί αυτές τις μέρες κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, είναι στο πλευρό τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Να προχωρήσει τώρα η ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ

«Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία, εν μέσω μιας πανδημίας που ανέδειξε σε παγκόσμιο επίπεδο την τεράστια αξία που έχει ένα ισχυρό δημόσιο συστήματος υγείας για όλους και όλες», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, τονίζοντας ότι «η ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ και των εργαζομένων σε αυτό, πρέπει να προχωρήσει τώρα

Σημειώνει ότι «πλέον όλοι οφείλουν να αναγνωρίσουν στην πράξη ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. «Ακόμα και όσοι μέχρι πρότινος μιλούσαν για κλείσιμο νοσοκομείων και απολύσεις γιατρών», σχολιάζει. Τονίζει ωστόσο ότι αυτή η αναγνώριση «δεν μπορεί να μένει μόνο στα λόγια» και ότι χρειάζονται πράξεις, «οι δημόσιες δομές υγείας πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμες προσλήψεις, υποδομές και εξοπλισμό τώρα».

Στο ίδιο πνεύμα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «κανένα χειροκρότημα και κανένας έπαινος στους εργαζόμενους από μόνα τους, δεν μπορούν να αναπληρώσουν τα ατομικά μέσα προστασίας που χρειάζονται στην καθημερινή μάχη που δίνουν με τον ιό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ότι: είναι άμεση αναγκαιότητα η αύξηση των διαθέσιμων δημόσιων κλινών ΜΕΘ, με επίταξη των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα με όρους δημοσίου συμφέροντος, ότι πρέπει να προχωρήσουν οι 4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού και να υπάρξει κεντρική διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων για τον κορονοϊό, με αύξηση των διαθέσιμων διαγνωστικών τεστ, καθώς και ουσιαστική αξιοποίηση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας.

«Στη μάχη αυτή κανείς δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτος. Η αλληλεγγύη και η υπεύθυνη στάση που έχει επιδείξει η ελληνική κοινωνία είναι σημαντική αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την οργανωμένη και συντεταγμένη ευθύνη της πολιτείας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υπογραμμίσει, καταληκτικά, πως «η καθολική κάλυψη με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, δεν είναι απλώς ένα μέτρο αντιμετώπισης της σημερινής κρίσης, αλλά διαχρονικός παράγοντας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και ευημερίας».