Τζαβάρας: Ο λαός ψήφισε τη ΝΔ για να κυβερνήσει με τα στελέχη που παρουσιάστηκαν προεκλογικά όχι για να… – Και ο Κύρτσος! Αμφισβητεί τις αποφάσεις για ΔΕΗ

Τζαβάρας: Τι να το κάνω ένα πτυχίο από το Χάρβαρντ όταν το μορφωτικό σου  επίπεδο είναι μηδέν; - 20/20 Magazine

Νέο “χαστούκι” Τζαβάρα σε Μητσοτάκη: Ο λαός ψήφισε τη ΝΔ για να κυβερνήσει με τα στελέχη που παρουσιάστηκαν προεκλογικά όχι για να φτιάξει κυβέρνηση «κηπουρών» όπως του… Παπανδρέου (vid)

Μία μέρα μετά την ηχηρή παρέμβαση Σαμαρά και τις αιχμές για τον ανασχηματισμό, σειρά σήμερα πήρε ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, που για άλλη μία φορά άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, καυτηριάζοντας τις πρωθυπουργικές επιλογές για τα κυβερνητικά πόστα, σε συνέντευξη του στο κανάλι Best TV της Καλαμάτας.

Στο θέμα αυτό είπε συγκεκριμένα: “Θα πρέπει στην άποψη της διεύρυνσης να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αυτό το πρόβλημα (σ.σ. της επιλογής προσώπων που ήταν ή και είναι μακριά από τις ιδέες και τις επιλογές της ΝΔ) το αναγνωρίζω, και ο Πρωθυπουργός που έχει την ευθύνη της σύνθεσης της κυβέρνησης θεωρώ πως το έχει συνυπολογίσει. Θίγεται ένα μεγάλο ζήτημα, ίσως να επανέρχεται -μετά και την παρέμβαση του κ. Σαμαρά σήμερα- ένα ζήτημα πολιτικό, εάν θέλετε και συνταγματικό, που είχε απασχολήσει την πολιτική ζωή επί ημερών Γ. Παπανδρέου.

Τότε είχε δημιουργηθεί μεγάλος σάλος, για το εάν οι υπερεξουσίες που έχει ο Πρωθυπουργός φτάνουν μέχρι το σημείο στο να διορίζει υπουργούς… μέχρι και τους κηπουρούς του. Αυτό είναι ένα ζήτημα… Γιατί ο Ελληνικός λαός είναι δεδομένο πως έδωσε αυτοδυναμία στο κόμμα της ΝΔ με τα στελέχη που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, που στήριζαν το έργο και τον αγώνα που έκανε η ΝΔ για να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να απαλλάξει τον τόπο από μία δεινή διακυβέρνηση, αντιλαμβάνεστε το να προσφεύγουμε στις υπηρεσίες προσώπων τα οποία ανήκουν σε άλλους χώρους και εκφράζουν ιδεολογίες άλλων χώρων, δημιουργεί ένα ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός.

Όταν λοιπόν παίρνουμε αυτοδυναμία ο Ελληνικός λαός θέλει τη ΝΔ ως συγκροτημένη πολιτική οργάνωση, με συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο, με μια παράδοση Δημοκρατική, αυτή ακριβώς την κυβέρνηση να την κάνει και ρυθμό της ζωής του τόπου. Για αυτό εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια διάκριση μεταξύ διεύρυνσης και μετατόπισης. Διευρύνω τη βάση του κόμματος σημαίνει ότι τις ιδέες μου, τον Φιλελευθερισμό που πρεσβεύει η ΝΔ και όχι τον κρατισμό τον καθιστώ ελκυστικό ώστε και ομάδες κοινωνικές του κέντρου ή και άλλων περιοχών του πολιτικού φάσματος να δείχνουν εμπιστοσύνη στη ΝΔ. Εάν η ΝΔ θέλει να αλλάξει την ιδεολογική της φυσιογνωμία για να προσεγγίσει αυτούς τους χώρους, εδώ υπάρχει ένα ζήτημα που τουλάχιστον θα πρέπει να έχει εγκριθεί από το συνέδριο, από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό, που μας έδωσε την εμπιστοσύνη γιατί είμαστε η ΝΔ”.

 

 

Και ο Κύρτσος! Αμφισβητεί τις αποφάσεις για ΔΕΗ – Συντάσσεται με το “μανιφέστο” Σαμαρά κατά της πολιτικής γραμμής της ηγεσίας!Ο Γιώργος Κύρτσος έγραψε βιβλίο και αυτοαποθεώνεται - Η Έλενα Ακρίτα απαντά  | Ελλάδα Ειδήσεις

Τη σκυτάλη από τον Αντώνη Σαμαρά, στην διαφοροποίηση από την ιδεολογικο-πολιτική γραμμή που προσπαθεί να επιβάλλει στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε ο ευρωβουλευτής του κόμματος και πρώην διευθυντής του ΕΤ όταν ήταν ουσιαστικά η επίσημη εφημερίδα του κόμματος, Γιώργος Κύρτσος. Παράλληλα πήρε εμφανείς αποστάσεις και από την υπόθεση της ΔΕΗ.

Ειδικότερα στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με σειρά αναρτήσεών του στο twitter κάνει λόγο για «υψηλού πολιτικού ρίσκου» απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34%, επισημαίνοντας ότι αυτή η απόφαση «συμπίπτει με νέα ενεργειακή κρίση και τεράστια αύξηση λογαριασμών ΔΕΗ και ιδιωτών παρόχων». «Η δυσαρέσκεια νοικοκυριών, μικρομεσαίων θα μεγαλώσει στη διάρκεια του χειμώνα», προειδοποιεί την κυβέρνηση.

Όσον αφορά το ίδιο το ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, εκτιμά ότι «τα 750 εκατ που θα πάρει η ΔΕΗ δεν επαρκούν», επαναλαμβάνοντας την πρόταση για πράσινο ομόλογο Δημοσίου, ύψους 5δισεκ, κατά το πρότυπο Ντράγκι. «Χρειαζόμαστε δισεκ.για πράσινη μετάβαση, ελεγχο ενεργειακού κόστους και περιορισμό κερδοσκοπίας ιδιωτών παρόχων», σημείωσε.

Σε επόμενη ανάρτησή του ξεκαθαρίζει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνθήκες μεγάλης αύξησης ενεργειακού κόστους, θα πρέπει να αποφευχθεί.

«Χρειαζόμαστε: Ενίσχυση παρεμβατικού,δημόσιου ρόλου της ΔΕΗ. Αυστηρότερους κανόνες,λιγότερη κερδοσκοπία από ιδιώτες πάροχους. Πράσινο ομόλογο δισεκ του Δημοσίου. Μέτρα στην ΕΕ. Μετά βλέπουμε.»

Θέση και για Σαμαρά

Ο Γ. Κύρτσος παρενέβη και με αφορμή το άρθρο-παρέμβαση στα Νέα από τον Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με τα εσωκομματικά της ΝΔ, εκφράζοντας εμμέσως την στήριξη στα ζητήματα που έθεσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο Α.Σαμαράς άνοιξε σημαντική ιδεολογική, πολιτική συζήτηση», σημείωσε εστιάζοντας στην εκτίμηση Σαμαρά ότι «ε το να μετακινηθούμε σε θέσεις Ποταμιού δεν κατακτά με το πολιτικό κέντρο. Είναι άλλο πράγμα να απευθύνεσαι σε πολίτες άλλων παρατάξεων και εντελώς άλλο να εκφράζεις άλλες παρατάξεις.»

Κατά ανασφάλιστης εργασίας στο delivery

Όμως ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έκανε παρέμβαση και στο άλλο μέτωπο της επικαιρότητας, τον αγώνα των εργαζομένων στο delivery και την efood, εκφράζοντασς αμέριστα την υποστήριξή του στους εργαζόμενους:

«Αρκετοί ενοχλήθηκαν από τη βασική μου θέση κατά της ανασφάλιστης εργασίας στα delivery και γενικότερα στις υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής.
«Μπέζοι» της συμφοράς που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με την κατάχρηση της «ευελιξίας» πάμε σε κοινωνικό,ασφαλιστικό αδιέξοδο.»

Η δικαίωση των εργαζομένων της efood δείχνει ότι με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και την πίεση της κοινής γνώμης οι «συνεργάτες» αναγνωρίζονται σαν ασφαλισμένοι μισθωτοί.
Αυτός είναι ο δρόμος για να μη μετατραπούν οι υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής σε κοινωνικό,ασφαλιστικό εφιάλτη.