Τα πιο όμορφα τραγούδια σε ποίηση Μανόλη Αναγνωστάκη (Video)

Άφησε πίσω του ένα σπουδαίο έργο με προσωπικό χαρακτήρα και ανεξίτηλη σφραγίδα, προνόμιο των χαρισματικών. Έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουνίου του 2005.

Στα 80 χρόνια της ζήσης του ο Μανόλης Αναγνωστάκης πάλεψε για τις ιδέες του και κράτησε μια σταθερή, έντιμη και συνεπή στάση, συμβατή με τα πονήματά του, χαρακτηριστικό των αληθινά μεγάλων δημιουργών και ανθρώπων.

Μετρημενα από τα ποιήματά του ευτύχησαν να γίνουν και τραγούδια, να μπουν στα χείλη και τις καρδιές του κόσμου και να μείνουν για πάντα εκεί, περνώντας ανελλιπώς και στις κατοπινές γενιές ενώ ορισμένα από αυτά -όπως και ποιήματα του ποιητή- περιμένουν τη στιγμή να «αγγιχτούν» και να φωτιστούν ξανά…

«Δρόμοι παλιοί» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από τον κύκλο τραγουδιών του συνθέτη «Μπαλάντες» του 1975 σε ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη με τους Μαργαρίτα Ζορμπαλά και Πέτρο Πανδή.

«Κι ήθελε ακόμη» σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου με τη Μαρία Δημητριάδη, από το δίσκο του συνθέτη «Τραγούδια της λευτεριάς» του 1978.

«Το σκάκι» σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο από το δίσκο «Λόγω Τιμής» του 1997 με τη μουσική και τα τραγούδια για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.

«Μιλώ» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τις περίφημες «Αρκαδίες» (Αρκαδία 6 – Αρκαδία 8 – 1974) του συνθέτη. Το τραγουδά η Μαρία Φαραντούρη.

«Έφτασες αργά» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου από τα τραγούδια «Της εξορίας» του 1976.

«Το ναυάγιο» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από τον κύκλο τραγουδιών του συνθέτη «Μπαλάντες» του 1975 σε ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη με τους Μαργαρίτα Ζορμπαλά και Πέτρο Πανδή.

«Χάρης 1944» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τις περίφημες «Αρκαδίες» (Αρκαδία 6 – Αρκαδία 8 – 1974) του συνθέτη. Το τραγουδά η Μαρία Φαραντούρη.

Πηγή: ogdoo.gr