Τα δικά μας παιδιά (2.774 μετακλητοί) – Επαναφορά κλιμακωτού ωραρίου και τηλεργασίας στο Δημόσιο ζητά ο Θεοδωρικάκος

Τα δικά μας παιδιά

Κύριε Διευθυντά

Εντυπωσιακός μεν ο αριθμός των 2.774 μετακλητών υπαλλήλων του επιτελικού κράτους που στήνεται στη χώρα, αναμενόμενος δε.

Οι επενδυτές που περίμεναν στα σύνορα τη νίκη του Κυριάκου, για να φέρουν χρήμα και θέσεις εργασίας, όχι μόνο δεν φαίνονται, αλλά αρχίζουν να απομακρύνονται με θόρυβο.

Τι απομένει; Η βολική και καρτερική αγελάδα, το κράτος! Αφού διόρισαν συμβούλους υπουργών, γραμματέων δημάρχων, αντιδημάρχων, σε λίγο θα διορίζουν συμβούλους των… συμβούλων!

Οι αξεπέραστος στον κυνισμό Βύρων Πολύδωρας είχε πει το περίφημο: Τώρα βολεύουμε τα «δικά μας παιδιά».

Προφανώς ήρθε η ώρα…

Με τιμή

 

Πάνος Μπόζος

 

Επαναφορά κλιμακωτού ωραρίου και τηλεργασίας στο Δημόσιο ζητά ο Θεοδωρικάκος

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και η εξάπλωση της νόσου Covid-19 στη χώρα οδηγεί τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να επανεξετάσει τις πολιτικές του.

Έτσι, ενώ στις 29 Ιουλίου το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του ενημέρωνε πως «δεν κρίνεται σκόπιμη προς το παρόν η εξακολούθηση τήρησης του καταμερισμού προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων σε τρία διακριτά ωράρια προσέλευσης (7.00-8.00 -9.00 και 15.00- 16.00 και 17.00 αντίστοιχα)», τονίζοντας παράλληλα πως οι υπάλληλοι «θα πρέπει να επανέλθουν στο ωράριο εργασίας τους βάσει των οικείων παγίων διατάξεων», σήμερα ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε την επαναφορά του κλιμακωτού ωραρίου στον Δημόσιο Τομέα και την τηλεργασία για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Το αίτημα αυτό απηύθυνε ο κ. Θεοδωρικάκος από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον επικεφαλής της ομάδας λοιμωξιολόγων και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Η επικοινωνία έγινε το πρωί αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο κ. Θεοδωρικάκος, με τους προέδρους της ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα και Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.