Σ. Αναγνωστοπούλου: Παραδοχή Μενδώνη ενός ατοπήματος που συνιστά θεσμική εκτροπή – Τσίπρας: Πρόκληση η επίσκεψη Μενδώνη στο ΣτΕ, πριν την εκδίκαση προσφυγών

Η Υπουργός Πολιτισμού σήμερα στη Βουλή, επ΄ ευκαιρία της επίκαιρης ερώτησης που της έκανε ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης (ΜΕΡΑ 25), υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι έκανε το θεσμικό ατόπημα να επισκεφθεί την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας μία εβδομάδα πριν την εκδίκαση της προσφυγής των φορέων κατά της απόφασης για απόσπαση των αρχαιοτήτων του μετρό Θεσσαλονίκης, αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου.

Και προσθέτει:
Οι φθηνές δικαιολογίες που χρησιμοποίησε (‘κατέθεσα στοιχεία για τις αρχαιότητες’ ή ‘εθιμοτυπική επίσκεψη’), προφανώς και δεν πείθουν κανέναν. Το πρόβλημα είναι ότι, τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, χρησιμοποιώντας τις ίδιες περίπου φθηνές δικαιολογίες, όσο και ο Πρωθυπουργός καλύπτουν ένα ατόπημα που συνιστά θεσμική εκτροπή.

Τσίπρας: Πρόκληση η επίσκεψη Μενδώνη στο ΣτΕ λίγο πριν την εκδίκαση προσφυγών κατά της απόφασής της για μεταφορά των αρχαίων από το σταθμό Βενιζέλου

Με πρόσωπα της Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους φορέων που δίνουν αγώνα ενάντια στην απομάκρυνση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει και της εκδίκασης την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας των σχετικών προσφυγών που έχουν κατατεθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στην αποκάλυψη της «Αυγής» για την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη στην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και χαρακτήρισε «πρόκληση» μια τέτοια ενέργεια λίγες μέρες πριν την εκδίκαση των προσφυγών.

Παράλληλα τόνισε πως αν δεν είχε μεσολαβήσει η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για την επιλογή της λύσης με απομάκρυνση και επανατοποθέτηση των αρχαίων, στο τέλος του Δεκεμβρίου θα μπορούσε να λειτουργήσει το Μετρό Θεσσαλονίκης, εκτός του σταθμού Βενιζέλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*