Σύγχυση με τη νέα ενισχυτική δόση κάτω των 60. Διευκρινίσεις από την Επιτροπή — Αγορά εργασίας: Παραμένει το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών στην Ελλάδα

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Σύγχυση με τη νέα ενισχυτική δόση κάτω των 60 – Διευκρινίσεις από την Επιτροπή, τι λέει η αν. Υπουργός Υγείας

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προχώρησε εκτάκτως στην απόφαση για χορήγηση της 4ης ενισχυτικής δόσης εμβολίου, καθώς προφανώς οι παραλλαγές Ο4 και Ο5 έχουν προκαλέσει μεγαλύτερο φόβο επαναλοιμώξεων. Η καμπύλη καταγραφής της πορείας της πανδημίας άρχισε να παίρνει την ανιούσα από την περασμένη Τρίτη, όταν τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν στα 12.537, η αύξηση του ιικού φορτίου διαφαίνεται και στις τελευταίες μετρήσεις στα αστικά λύματα έως 237%, αλλά και στον δείκτη θετικότητας σε αρκετές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα νησιά.

Αυτό φυσικά συνδέεται με την αύξηση των τουριστικών ροών και είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι σήμερα 1 στα 2 κρούσματα στη Μύκονο είναι θετικό! Ετσι, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης, εισηγήθηκε να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 30 ετών με την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η πλατφόρμα για την 4η δόση, θα ανοίξει την προσεχή Δευτέρα (27/6) έτσι ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Και επειδή τις προηγούμενες ώρες υπήρξε μια μικρή αναστάτωση ως προς το ποιοι μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, ο ΕΟΔΥ προχώρησε στην παρακάτω διευκρίνιση:

  • Η σύσταση για εμβολιασμό με τέταρτη δόση παραμένει ισχυρή μόνο για όσους είναι άνω των 60 ετών, όπως ίσχυε έως και σήμερα.
  • Η 4η δόση (β’ αναμνηστική) θα πρέπει να γίνεται -το νωρίτερο- τέσσερις (4) μήνες μετά την 3η δόση (α’ αναμνηστική δόση).

Η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60. Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Για το θέμα μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα την οποία ρωτήσαμε:

  • Τελικά επελέγη να προχωρήσουμε στην 4η δόση του εμβολίου άμεσα. Τι σας ανησύχησε και λάβατε αυτή την απόφαση;
  • Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (ΕΕΕ) άλλαξε τις οδηγίες και δίνει ισχυρή σύσταση για το εμβόλιο στους πάνω από τα 60 καθώς και τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο οι νεότεροι άνθρωποι, εάν το επιθυμούν. Δε δίνει η επιτροπή σύσταση για τους νέους, απλά δίνει αυτό το δικαίωμα. Και μάλιστα δηλώνει η επιτροπή ότι δεν υπάρχουν στοιχεία επιστημονικά για 4η δόση στις νεότερες ηλικίες.

Οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού φαίνεται πως «διαφεύγουν» από τα αντισώματα που αναπτύσσονται τόσο σε αυτούς που είχαν και στο παρελθόν μολυνθεί από τον ιό όσο και στους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν από ερευνητές του Beth Israel Deaconess Medical Center, της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Ωστόσο, ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 εξακολουθεί να αναμένεται ότι παρέχει ουσιαστική προστασία από σοβαρές ασθένειες και οι κατασκευαστές εμβολίων εργάζονται πάνω σε ενημερωμένα εμβόλια που ενδέχεται να προκαλέσουν μια ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση έναντι των παραλλαγών. Τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων που προκαλεί μια προηγούμενη μόλυνση ή εμβολιασμοί είναι αρκετές φορές χαμηλότερα έναντι των υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5 σε σύγκριση με τον αρχικό κορωνοϊό, σύμφωνα με τη νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine την Τετάρτη. Νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι παραλλαγές Ο4 και Ο5 ξεφεύγουν από τα εμβόλια και προηγούμενη μόλυνση.

 

Αγορά εργασίας: Παραμένει το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών στην Ελλάδα

ΒΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΩ | Ergasiatora.gr

Η ακρίβεια και η μείωση της αγοραστικής δύναμης αναδεικνύει – περαιτέρω – τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά και μεταξύ των εργαζόμενων πλήρους και μερικής απασχόλησης. Ταυτοχρόνως, κατά την περίοδο αυτή, το ύψος των μισθών και οι επιπλέον παροχές αποτελούν τα βασικά κριτήρια που καθιστούν μια εργασία θελκτική για τους εργαζόμενους.

Δύο έρευνες καταδεικνύουν τις επιδράσεις των αμοιβών και της ακρίβειας στην καθημερινότητα και στις επιλογές των εργαζομένων.

Η μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση, υπογραμμίζει ότι οι επιπτώσεις της ακρίβειας δεν είναι συμμετρικές στο βιοτικό επίπεδο διαφορετικών κοινωνικών ομάδων. Οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ κοινωνικών ομάδων και καθεστώτων απασχόλησης προσδιορίζουν ως έναν βαθμό το κοινωνικό κόστος της ακρίβειας.

Χαρακτηριστική είναι η μισθολογική ανισότητα που υπάρχει μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς και μεταξύ εργαζομένων πλήρους και μερικής απασχόλησης όταν συνυπολογίζεται ο χρόνος εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαγράμματος, τον Μάρτιο του 2021 οι μισθωτοί μερικής απασχόλησης εργάζονταν το 76% του χρόνου πλήρους απασχόλησης, αλλά λάμβαναν μόλις το 38% του μέσου μισθού πλήρους απασχόλησης.

Μπορεί σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019 η μισθολογική διαφορά πλήρους και μερικής απασχόλησης να περιορίστηκε κατά 3,7%, αλλά ο χρόνος των ημιαπασχολούμενων αυξήθηκε κατά 4,6% σε σχέση με των μισθωτών πλήρους απασχόλησης.

Οι γυναίκες

Τον Μάρτιο του 2021 οι γυναίκες εργάζονταν σχεδόν τον ίδιο χρόνο με τους άνδρες, αλλά λάμβαναν 16,5% χαμηλότερο μισθό. Τον Μάρτιο του 2019 οι γυναίκες εργάζονταν πάλι σχεδόν τον ίδιο χρόνο σε σχέση με τους άντρες, αλλά λάμβαναν 17,5% χαμηλότερο μέσο μισθό. Αν και η διαφορά μεταξύ 2019 και 2021 αντανακλά μια μικρή αύξηση στις μισθολογικές αποδοχές των γυναικών, αυτή σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανή να περιορίσει το μισθολογικό χάσμα που παρατηρείται σε σχέση με τους άνδρες.

Μία από τις κύριες αιτίες ύπαρξης αυτού του χάσματος είναι η υψηλή απασχόληση των γυναικών σε χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι από το τρέχον κύμα ακρίβειας θα επηρεαστούν άνισα τόσο οι μερικώς απασχολούμενοι σε σχέση με τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης όσο και οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, εξέλιξη που θα αυξήσει περαιτέρω τον κατακερματισμό της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Ο μισθός πρώτο κριτήριο επιλογής εργοδότη

Ο ελκυστικός μισθός και οι παροχές παραμένουν και το 2022 ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή εργοδότη στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε η Randstad στην χώρα μας.

Το υψηλότερο ποσοστό αυτών που αναζητούν καλύτερες αποδοχές καταγράφεται στις γυναίκες, στις ηλικίες 55-64, και στους εργαζόμενους που διαθέτουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

Παρά τη σημασία του μισθού και των παροχών στην ελκυστικότητα των επιχειρήσεων, οι σημερινοί εργοδότες λαμβάνουν μέτρια έως χαμηλή βαθμολογία σε αυτούς τους παράγοντες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα μεταξύ των εργαζομένων ηλικίας 35-54 ετών, οι οποίοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι σε αυτό το θέμα.

Στη δεύτερη και την τρίτη θέση των κριτηρίων για την επιλογή εργοδότη εμφανίζονται το ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και η δυνατότητα εξέλιξης της σταδιοδρομίας, παράγοντες που παραμένουν σημαντικοί για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, όχι όμως για τους εργοδότες, οι οποίοι λαμβάνουν χαμηλή αξιολόγηση από τους εργαζόμενους αναφορικά με τα παραπάνω.