Σωκράτης Βαρδάκης: Με χρήματα των φορολογούμενων θα ενισχύσει ο κ. Μητσοτάκης την… — Τα «καρφιά» Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση και το μήνυμα στους γαλάζιους βουλευτές

Σωκράτης Βαρδάκης: Με χρήματα των φορολογούμενων θα ενισχύσει ο κ. Μητσοτάκης την αισχροκέρδεια των παρόχων και όχι την κοινωνία

«Οι βαρύγδουπες δηλώσεις και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σταματήσουν την κατρακύλα της ΝΔ.» αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τα μέτρα αντιμετώπισης ενεργειακής κρίσης

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σωκράτης Βαρδάκης:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού λεηλάτησε για μήνες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναγκάστηκε να εξαγγείλει μέτρα αντιμετώπισης των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Όχι μόνο παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την παταγώδη αποτυχημένη πολιτική του στο κομμάτι της ενεργειακής κρίσης, δίνοντας όλο αυτό το διάστημα την ευκαιρία σε ιδιώτες παρόχους του ρεύματος, λειτουργώντας ολιγοπωλιακά, να κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών, αλλά αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά κατώτερος των περιστάσεων, καθώς δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Αυτοαναιρείται ως προς τις δεσμεύσεις στις οποίες προέβη, τον Σεπτέμβριο του 2021 στη ΔΕθ, όταν δήλωσε ότι θα υπήρχε κάλυψη του 80% των αυξήσεων. Ενώ, ηχούν πλέον σαν αστείο στα αυτιά μας, οι δηλώσεις του κ. Σκρέκα την ίδια ακριβώς περίοδο, ότι οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, δεν θα ξεπερνούσαν τα 2 με 3 ευρώ μηνιαίως για τον καταναλωτή.

Η κοινωνία στενάζει, κυριολεκτικά, από τις υπέρογκες κοστολογήσεις στην ενέργεια, υφίσταται αφαίμαξη, ενώ χιλιάδες είναι οι καταναλωτές που βρίσκονται αντιμέτωποι με διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν την παράνομη και ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σήμερα η Κυβέρνηση, φοβούμενη την οργή της κοινωνίας, αναδιπλώνεται, ισχυριζόμενη ότι θα ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επιστρέφοντας χρήματα και καλύπτοντας μέρος της αύξησης των τιμών.

Επί της ουσίας όμως, αυτό που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης είναι με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αισχροκέρδεια των μεγάλων εταιριών παραγωγής ρεύματος και όχι την κοινωνία.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να σώσει την τιμή της Κυβέρνησης του, κάνει λόγο για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, η οποία ως γνωστόν είναι παράνομη και θα ακυρωνόταν από τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν μαζικά χρεωμένοι καταναλωτές.

Υπόσχεται τέλος αλληλεγγύης, που θα κληθούν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις παροχής ρεύματος, έναντι των υπερκερδών που αποκόμισαν όλο αυτό το διάστημα, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει επί ποιου αρχικού ποσού αυτό θα υπολογιστεί και κυρίως, δίχως η ΡΑΕ να έχει υπολογίσει τα συνολικά υπερκέρδη των εταιριών.

Εκείνο που εξήγησε πάντως με σαφήνεια είναι ότι το «έμμεσο πλαφόν», που δεν ξέρουμε ούτε τι είναι, ούτε πόσο είναι ούτε και πως θα εφαρμοστεί, θα ισχύσει μετά τον Ιούλιο, δηλαδή όταν πλέον θα έχει καταρρεύσει η ελληνική κοινωνία και θα έχουν θησαυρίσει οι πάροχοι.

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σταματήσουν την κατρακύλα της ΝΔ.»

 

Τα «καρφιά» Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση και το μήνυμα στους γαλάζιους βουλευτές

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε για «στεναχώριες» και «αστοχίες» ενώ κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να αφήσουν στην άκρη το «εγώ»

Με αιχμές έκλεισε την ομιλία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την σημερινή έναρξη του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ λαμβάνοντας τον λόγο πριν τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε ότι «μπορεί αυτά τα τρία χρόνια να υπάρχουν στεναχώριες, πικρίες, αγωνίες, προβληματισμοί, μπορεί να μη έγιναν όλα τέλεια, να υπήρξαν αστοχίες».

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ τα μέλη της κυβερνητικής παράταξης «τώρα που μπαίνουμε στη μάχη, τώρα που είναι ο τελευταίος χρόνος» να συσπειρωθούν και να ξεχάσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και νυν ευρωβουλευτής, έχοντας ήδη αντιληφθεί τα παράπονα που εκφράζονται εντός της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε μεταξύ άλλων αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τρόπο που αντιλαμβάνονται τα «γαλάζια» στελέχη της συμμετοχή τους στα κοινά και στην πολιτική ότι «δε χωράει να σκεφτόμαστε τι έκανε το κόμμα για μένα. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνω εγώ για την Ελλάδα, για να μην πάει η χώρα και πάλι πίσω. Τώρα έφυγε το “εγώ”, τώρα ξαναμπαίνει το “εμείς”».