ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όσα συμβαίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο είναι η κορυφή του παγόβουνου της κυβέρνησης – Φίλης: «Πλήρης η δικαίωση από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων»

Διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Μπάμπης Παπαδάκης | Libre

«Αναρωτιόμαστε αν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερο η Ελλάδα μοιάζει με χώρα του Βίσεγκραντ, όπου κυβερνούν κυβερνήσεις της ακραίας Δεξιάς», τονίζει στο σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με το «άδειασμα» Κυμπουρόπουλου από την ΝΔ, αλλά και την ψήφο Ζαγοράκη κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολίασε το «άδειασμα» της ΝΔ απέναντι στον Στ. Κυμπουρόπουλο σχετικά με την ψήφο του Ευρωβουλευτή κατά του δκαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, αλλά και την ψήφο Ζαγοράκη κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ειδικότερα, αναφέρει:

«Ο κ. Κυμπουρόπουλος ψήφισε κατά των αμβλώσεων και μετά την κατακραυγή η ΝΔ αναγκάστηκε να τον αδειάσει. Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ζαγοράκης είχε ψηφίσει κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μετά την κατακραυγή πήγε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αυτά που συμβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναρωτιόμαστε αν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερο η Ελλάδα μοιάζει με χώρα του Βίσεγκραντ, όπου κυβερνούν κυβερνήσεις της ακραίας Δεξιάς».

 

Φίλης: «Πλήρης η δικαίωση από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων»

Πλήρης δικαίωση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του βουλευτή Α’ Αθήνας και τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τις καταγγελίες που είχε κάνει στο κοινοβούλιο για τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Φίλη:

Πριν λίγες μέρες ενημερώθηκα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τύχη της αναφοράς που είχα καταθέσει τον περασμένο Ιούνιο, σχετικά με διαρροή δεδομένων στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης. Ίσως θυμάστε ότι είχα καταθέσει τα στοιχεία στη Βουλή, στη διάρκεια συζήτησης κοινοβουλευτικής μου ερώτησης. Κατόπιν όμως είχα κάνει και σχετική αναφορά στην αρμόδια Αρχή.

Η απάντησή της αποτελεί πλήρη δικαίωση, όχι προσωπική μόνο, κυρίως όσων είχαν επισημάνει ότι το υπουργείο Παιδείας είχε εφαρμόσει την τηλεκπαίδευση στο πόδι. Ήταν πολλοί αυτοί, εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικαλιστές. Απορρίπτει λοιπόν η Αρχή πλήρως τους ισχυρισμούς του υπουργείου. Διαβάστε εδώ το πολύ καλό και κατατοπιστικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου στο news247, στο οποίο περιλαμβάνεται και σχετική δήλωσή μου. Περιέχει επίσης όλα τα έγγραφα.

Θυμίζω όμως τι είχε δηλώσει την ίδια μέρα η κα Κεραμέως, γιατί η απάντηση, ύφος και περιεχόμενο, δείχνει πολλά: «Πρωτοφανές φιάσκο η καταγγελία Φίλη, άνευ προηγουμένου κοροϊδία της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Η αξιωματική αντιπολίτευση για κάθε λύση ψάχνει ένα πρόβλημα, για κάθε πρόοδο αναζητά έναν ανύπαρκτο εχθρό». Δεν το σχολίασα επί 9 μήνες αυτό. Εφόσον εμπιστεύτηκα την Αρχή, έκανα υπομονή. Και ήρθε τώρα η πλήρης επιβεβαίωση.

Δεν είχα σχολιάσει ούτε τους αρθρογράφους και σχολιαστές των φιλικών στη ΝΔ Μέσων, που μετά το συμβάν, συντασσόμενοι πλήρως και άκριτα με την υπουργό, λοιδορούσαν την Αριστερά για «τεχνοφοβία». Θα περιμένω τώρα το νεότερο σχολιασμό τους.

Ο κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών ήταν και παραμένει τεράστιος. Εκείνη η διαρροή ήταν (συγκριτικά) μια «χαραμάδα». Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2020, εκδόθηκε η γνωμοδότηση της Αρχής για το συνολικό πρόβλημα διαρροής δεδομένων μέσω της πλατφόρμας της Cisco, όπου αναφέρθηκαν αναλυτικά οι παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ασφαλείας GDPR.

Εδώ και καιρό ζητάμε (όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ) να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση με την Cisco. Η υπουργός Παιδείας συστηματικά το αρνείται, παρανόμως. Γεγονός που μας ανάγκασε να καταθέσουμε νέα επίκαιρη ερώτηση που θα συζητηθεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. Το θέμα παραμένει ανοιχτό.