ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη. Πριν το «νέο ΕΣΥ» ας ασχοληθεί με το σημερινό που καταρρέει με ευθύνη του – Κατ. Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση «σφυρίζει» αδιάφορα παρά τις

«Την ώρα που τα νοσοκομεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα καταρρέουν οι υγειονομικοί τα κρατάνε με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στη Θεσσαλονίκη για να κάνει επικοινωνιακό σόου» το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

«Αφού απέκλεισαν όλους τους εργαζόμενους του Ιπποκράτειου και του Παπαγεωργίου υπό το φόβο διαμαρτυριών, επέτρεψαν μόνο σε μέλη της ΔΑΚΕ να τον “υποδεχθούν”», προσθέτει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, και επισημαίνει:

«Πριν ασχοληθεί με τις ψεύτικες υποσχέσεις για το νέο ΕΣΥ, ας κοιτάξει ο κ. Μητοστάκης το σημερινό ΕΣΥ που καταρρέει από την αδράνεια της κυβέρνησης.  Από το γεγονός ότι 9 μήνες δεν έχει κάνει μία μόνιμη πρόσληψη γιατρού, δεν έχει επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, δεν έχει συνταγογραφήσει τα τεστ και έχει μετατρέψει τη διάγνωση της νόσου σε προϊόν πολυτελείας προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Και κυρίως», καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,  «από το γεγονός ότι την ώρα που μιλά για “νέο ΕΣΥ”, δρομολογεί περικοπές 600 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Υγείας για το 2021».

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνεχίζει την… εμβολιολογία

Σημειώνεται ότι αντί να παραδεχτεί ευθαρσώς την προβληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης που επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, το πρωί, το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και το κέντρο του ΕΚΑΒ, …αγόρευε περί της σημασίας να εμβολιαστούν οι γιατροί και να παροτρύνουν και τους πολίτες.

Eνδεικτικό και το πρωθυπουργικό tweet που εν μέσω πανδημίας φωτογραφίζεται σε εργοτάξια, στο Ιπποκράτειο, όπου σύμφωνα με την εξαγγελία του θα προστεθούν ακόμα 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 ΜΑΦ με τη δωρεά του ΙΝΣ και χρονοδιάγραμμα παράδοσης τις 26 Φεβρουαρίου:

Κατ. Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση «σφυρίζει» αδιάφορα παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των υγειονομικών της πρώτης γραμμής

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, άσκησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

«Η Θεσσαλονίκη μαζί με όλη τη βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος. Χάνουμε καθημερινά συμπολίτες μας, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι ασφυκτική, ενώ η διασπορά του κορονοϊού στην πόλη και τη βόρεια Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτη» ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «σφυρίζει» αδιάφορα παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των υγειονομικών της πρώτης γραμμής, των συλλόγων ασθενών και όλων των συμπολιτών μας.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι επιλέγει να κρατήσει κλειστές τις κλίνες ΜΕΘ σε δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία ασφυκτιούν.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντί να συνταγογραφήσει τα τεστ για την ανίχνευση Covid βάζει πλαφόν, αφού πρώτα τόσους μήνες κερδοσκοπούν εις βάρος των πολιτών τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Η κα Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στις ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών για την διασπορά του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη και στο ότι κανένας δεν γνωρίζει τι συζητήθηκε στην σύσκεψη μεταξύ Πρωθυπουργου, Δημάρχου και Περιφερειάρχη πριν τον εορτασμό του τριημέρου του Αγίου Δημητρίου.