ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση για ισοτιμία των μελών και για χορήγηση κάρτας μέλους που επιτρέπει σε

Tsipr KE

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση για ισοτιμία των μελών και για χορήγηση κάρτας μέλους που επιτρέπει σε παλιούς και νεώτερους να συμμετέχουν στις κομματικές διαδικασίες! Απόλυτη ταύτιση με τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα!

Ομόφωνo «ναι» στις προτάσεις Τσίπρα για τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο πριν από λίγη ώρα με τη λήξη των εργασιών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ!

«Στο νέο κόσμο,να ανοίξουμε τις καρδιές, τις αγκαλιές και τις ψυχές μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τελικά υπήρξε πλήρης ταύτιση με την απεύθυνση του προέδρου, από τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αφού πέρασε ο οδικός χάρτης για το Συνέδριο του Μαίου με απόλυτη πλειοψηφία!

Πιο συγκεκριμένα ομόφωνα ψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-έπειτα από μία διήμερη συνεδρίαση κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρουσίασε την πρότασή του για το νέο όνομα του κόμματος- το κείμενο απολογισμού για την περίοδο διακυβέρνησής του. Με απόλυτη πλειοψηφία (μόλις ένα κατά) πέρασε και ο «οδικός χάρτης» προς το Συνέδριο του κόμματος όπως τον παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος , ο οποίος ανέφερε πως και η εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης θα περάσει από διαβούλευση στις οργανώσεις.

Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μετριάσει τις όποιες ενστάσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής τόσο ως προς το θέμα του απολογισμού όσο και ως προς το εάν θα πρέπει να υπάρξει προσθήκη στην ονομασία και μάλιστα κατά την δευτερολογία του κάλεσε τα στελέχη του να «παίρνουν τολμηρές αποφάσεις αφού «οι μάχες χαρακωμάτων για οργανωτικά ζητήματα υποτιμούν τους ίδιους μας τους εαυτούς».

Στην πραγματικότητα πέρασε η πρόταση για ισοτιμία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ όπως και αυτή για χορήγηση κάρτας μέλους που θα επιτρέπει σε όλους (παλιούς και νεώτερους) να συμμετέχουν δημοκρατικά στις κομματικές διαδικασίες. Είναι ενδεικτικό πως δεν πέρασε τροπολογία που κατέθεσαν εκπρόσωποι της μειοψηφίας ώστε τα μέλη να υποχρεούνται σε τουλάχιστον μία αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις του κόμματος, είτε σε μία παρουσία σε γενική τους συνέλευση.