ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης εννοεί ως σχέδιο για την οικονομία το τέλος της εργασίας – Φλαμπουράρης: Η εικονική πραγματικότητα της ΝΔ για το Ελληνικό

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης  με τις ανακοινώσεις του ομολόγησε την πλήρη αποτυχία του. Πάλι με καθυστέρηση και με μέτρα είτε ανεπαρκή είτε εγκληματικά, οδηγεί την οικονομία σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία σχολιάζει τις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Και προσθέτει η ανακοίνωση:

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ξεκάθαρο τι εννοεί “σχέδιο για την οικονομία”.

Εννοεί το τέλος της εργασίας και στον τουρισμό, και τη μετατροπή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε ανέργους. Με άκρα κυνικότητα δε, διακήρυξε την απόλυτη απόσυρση του κράτους από την αγορά εργασίας λέγοντας “να κάνουν ό,τι θέλουν οι εργοδότες”. Γιατί για τον κ. Μητσοτάκη οι εργαζόμενοι είναι το αμορτισέρ της οικονομίας. Του διαφεύγει προφανώς ότι χωρίς τους εργαζόμενους ούτε πλούτος παράγεται ούτε η αγορά κινείται.

Εννοεί την εμμονή στη μείωση των μισθών, όσων «τυχερών» δεν απολυθούν με την αποτυχημένη ΣΥΝεργατική συνταγή του.

Εννοεί ότι θα μειώσει την προκαταβολή φόρου μόνο για το 2020 για να τα πάρει πίσω από τον κόσμο το 2021, δυσχεραίνοντας την ανάκαμψη, περιμένοντας προφανώς ότι μέχρι τότε θα έχουν φυτρώσει λεφτόδεντρα στις επιχειρήσεις.

Εννοεί ότι τα μόνα χρήματα που θα πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι δάνεια. Και είπε μάλιστα ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται ρευστότητα και υπάρχουν και μη βιώσιμες επιχειρήσεις. Αλήθεια όποια επιχείρηση χρειάζεται σήμερα ζεστό χρήμα είναι μη βιώσιμη για την κυβέρνηση; Ποιος κρίνει τη βιωσιμότητα κατά τον κ. Μητσοτάκη;

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα μπορέσει να φορτώσει τα βάρη και αυτής της κρίσης στον κόσμο της εργασίας.

Γιατί όσο και αν προσπαθήσει να περιορίσει τις συνταγματικές ελευθερίες, η νέα γενιά και οι εργαζόμενοι ξέρουν και να αγωνίζονται και να διεκδικούν και να κερδίζουν.

 

Αλ. Φλαμπουράρης: Η εικονική πραγματικότητα της ΝΔ για το Ελληνικό

Αφού η πραγματικότητα δεν βολεύει το αφήγημα της κυβέρνησης, φταίει η «πραγματικότητα» και τότε δημιουργούνε μία «εικονική πραγματικότητα», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Αλ. Φλαμπουράρης.

Και εξηγεί:

Αυτό που παρακολουθήσαμε σήμερα, ήταν μπουλντόζες που άρχισαν να κατεδαφίσουν 5 κτίρια από τα 900, μετά από την τελευταία απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης.

Θέαμα χωρίς ουσία, έξοδα για το Δημόσιο αντί του επενδυτή, αφού η ιδιοκτησία του παλιού αεροδρομίου παραμένει στο Ελληνικό Δημόσιο, μιας και το έργο έχει ακόμη δρόμο και πολλά εμπόδια να περάσει, όπως η άδεια καζίνο και οι δικαστικές προσφυγές που εκκρεμούν.

Ας ολοκληρωθούν λοιπόν όσα πρέπει να γίνουν, ας γίνει η μεταβίβαση των μετοχών και ας ξεκινήσει το έργο ορθά, λογικά και νόμιμα, όπως διεκδικήσαμε και πετύχαμε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ξεκινώντας με την κατασκευή του πάρκου έκτασης 2 χιλ. στρεμμάτων και των έργων υποδομής, προϋπολογισμού 1,5 δις €.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*