ΣΥΡΙΖΑ: “Μυστικός δείπνος” κορυφαίων στελεχών υπό τον Τσίπρα για το συνέδριο και τις επόμενες εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας

Η άτυπη σύσκεψη κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο των βολιδοσκοπήσεων για το επόμενο κρίσιμο πολιτικό διάστημα έλαβε χώρα προ ημερών στον ΣΥΡΙΖΑ άτυπη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην οποία πήραν μέρος στελέχη από όλες τις τάσεις του κόμματος.

Ενα από τα ζητήματα που έπεσε στο τραπέζι ήταν το επόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ο χρόνος διεξαγωγής του.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του εξέφρασε την άποψη ότι είναι πιθανό ο χρόνος των επόμενων εκλογών να είναι η άνοιξη και υπό αυτήν την έννοια, όπως τόνισε, το κόμμα θα πρέπει να προχωρήσει σε συνέδριο ενωτικό και εξωστρεφές το οποίο θα εγκρίνει και όσα αποφασίστηκαν στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του καλοκαιριού.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε την άποψη, επικαλούμενος και τα στοιχεία πρόσφατων δημοσκοπήσεων, ότι η φθορά της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι βαθιά, γεγονός που μπορεί να σημαίνει την αρχή της οριστικής αντιστροφής του πολιτικού κλίματος.

Από τα στελέχη δεν διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις ως προς τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Οι πάντες ουσιαστικά ενέκριναν τη διοργάνωσή του του τους επόμενους μήνες εκτός φυσικά και αν τους προλάβουν οι πολιτικές εξελίξεις.