ΣΥΡΙΖΑ: Κωδικός αντεπίθεση με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα – Αχτσιόγλου: Το πενιχρό επίδομα Μητσοτάκη δεν καλύπτει ούτε…

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ανατάξει τις δυνάμεις του και να απαντήσει στην κυβέρνηση βγάζοντας μπροστά τον πρόεδρό του ο οποίος ετοιμάζει στοχευμένες κινήσεις.

H νέα τηλεοπτική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα είχε προφανώς κλειστεί πριν το μήνυμα του Πρωθυπουργού (που στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ουσιαστικά προανήγγειλε εκλογές όταν απαλλαγούμε οριστικά από τον κορονοϊό), ωστόσο μετά την εξέλιξη του απογεύματος της Δευτέρας η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα (Τετάρτη, 22:00) αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα. Και αυτό γιατί θα πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού μετά από αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ετσι και αλλιώς πάντως, αποτελούσε ειλημμένη απόφαση στο επόμενο διάστημα το επικοινωνιακό παιχνίδι να το πάρει πάνω του ο πρόεδρος του κόμματος με στοχευμένες πρωτοβουλίες και επιλεγμένες εμφανίσεις σε ΜΜΕ, ιδιαίτερα στην τηλεόραση, στο μέσο δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ένδεια στήριξης, ακόμη και στοιχειώδους προβολής των θέσεων του.

Το αμέσως επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να δούμε ξανά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάποια από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό ή να προχωρά σε τηλεδιασκέψεις με κοινωνικές ομάδες που θίγονται από τις (μη) πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα εξάλλου παρουσίασε και πλούσιο έργο η κοινοβουλευτική ομάδα με την κατάθεση τεσσάρων επίκαιρων ερωτήσεων προς την κυβέρνηση ενώ και οι τομεάρχες του κόμματος φρόντισαν να βγουν πιο μπροστά με προσωπικές τους δηλώσεις για θέματα που άπτονται του “χαρτοφυλακίου” τους (Τσακαλώτος, Λάππας).

Αυτό που πάντως εξακολουθεί να προβληματίζει είναι η επικοινωνιακή υπεροπλία του αντιπάλου, σε όλων των τύπων του ΜΜΕ. Πρόκειται βέβαια για αδυναμία που δεν “θεραπεύεται” εύκολα και το πιο πιθανό είναι να συνοδεύει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους επόμενους μήνες.

Αν αυτοί οι μήνες είναι και προεκλογικοί, ακόμα το χειρότερο για την Κουμουνδούρου η οποία χωρίς δυνατά μιντιακά χαρτιά, θα ψάχνει στη δημοσιογραφική αγορά για λίγα ψίχουλα προβολής.

 

Αχτσιόγλου: Το πενιχρό επίδομα Μητσοτάκη δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των μακροχρόνιων ανέργων

Η πρώην υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου αναρωτιέται αν έχει εικόνα ο Πρωθυπουργός για τον αριθμό των μακροχρόνιων ανέργων στη χώρα, γιατί το πενιχρό επίδομα των 400 ευρώ που εξήγγειλε σήμερα δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των μακροχρόνιων ανέργων.

“Έχει εικόνα ο Πρωθυπουργός πόσοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα;
Το πενιχρό επίδομα που εξήγγειλε μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση δεν καλύπτει ούτε το 1/3 αυτών”

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά το τηλεοπτικό του μήνυμα, μία πρωτοβουλία για στήριξη των μακροχρόνια ανέργων: «Οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι της πατρίδας μας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ»

Έφη Αχτσιόγλου@E_Achtsioglou
Έχει εικόνα ο @PrimeministerGR πόσοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα; Το πενιχρό επίδομα που εξήγγειλε μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση δεν καλύπτει ούτε το 1/3 αυτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*