ΣΥΡΙΖΑ: Η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει για τις ενέργειες της Τουρκίας στον Εβρο – Νίκος Κοτζιάς: Οφείλουμε να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή Ελλάδας

Με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Εθνικής Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας και Γ. Κατρούγκαλος αναφέρουν σχετικά με τα γεγονότα στον Έβρο:

Η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα τα πολιτικά κόμματα για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει.

Χθες ο Υπουργός Εξωτερικών υποβάθμισε το θέμα τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει ένταση για ζήτημα που μπορεί να λυθεί από μια κοινή επιτροπή.

Θεωρεί ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιούργησε την ένταση;

Θεωρεί ότι θα έπρεπε η αρμόδια επιτροπή να είχε συγκληθεί πριν προβεί σε ενέργειες στην περιοχή η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού;

Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Άμυνας για το θέμα;

Τα θέματα αυτά απαιτούν γνώση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα. Η έλλειψη στρατηγικής και το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο.

 

Νίκος Κοτζιάς: Οφείλουμε να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή Ελλάδας

“Κατέλαβαν Τούρκοι 16 στρέμματα ελληνικού εδάφους. Εγκαταστήσαν σημαία τους. Η κυβέρνηση μιλά υποτιμητικά για ελληνική γη” αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και προσθέτει:

Η κυβέρνηση της #ΝΔ προωθεί τη θεωρία της «ολίγον εγκύου» σε θέματα κυριαρχίας & εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας, γεγονός που την καθιστά πολύ επικίνδυνη. Χρειάζεται πανστρατιά. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή Ελλάδας

Nikos Kotzias@NikosKotzias
Κατέλαβαν Τούρκοι 16 στρέμματα ελληνικού εδάφους. Εγκαταστήσαν σημαία τους. Η κυβέρνηση μιλά υποτιμητικά για ελληνική γη. Προωθεί τη θεωρία της «ολίγον εγκύου» σε θέματα κυριαρχίας και εδαφική ακεραιότητας. Χρειάζεται πανστρατιά. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή Ελλάδας

Nikos Kotzias@NikosKotzias
Η κυβέρνηση της προωθεί τη θεωρία της «ολίγον εγκύου» σε θέματα κυριαρχίας & εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας, γεγονός που την καθιστά πολύ επικίνδυνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*