ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να αφήσει στα συρτάρια τα ζοφερά της σχέδια σε βάρος των εργαζομένων – Αλ. Τσίπρας για τα “Σκοιλ Ελικικού”

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει να βγάλει από τα συρτάρια της τα ζοφερά σχέδια που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις.

Προσθέτει ακόμα ότι ο «ελληνικός λαός αγωνίστηκε πολύ σκληρά για να βγει από τα μνημόνια και δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. να τα επαναφέρει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Το πρωτοσέλιδο της “Αυγής της Κυριακής” αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να επιβάλει το δόγμα του σοκ στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σχέδιο του υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, που φέρει την κωδική ονομασία «Recovery Plan», για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα προβλέπει την καταβαράθρωση του κατώτατου μισθού στα 533 ευρώ! Επί της ουσίας, δηλαδή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στόχο όχι απλώς να μειώσει τον κατώτατο μισθό, τον οποίο είχε αυξήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, καταργώντας ταυτόχρονα και τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό: το σχέδιό της είναι να τον επαναφέρει στο επίπεδο του υποκατώτατου που είχε επιβάλει το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά, με υπουργό τότε και πάλι τον κ. Βρούτση, αλλά αυτή τη φορά για όλους τους εργαζόμενους!

Επιπλέον, στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που δίνουν το ελεύθερο στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε όσες απολύσεις θέλουν αλλά και να διατηρήσουν τις αναστολές συμβάσεων!

Τα παραπάνω δείχνουν πως κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βάλει στόχο να καταστήσει μόνιμες τις ρυθμίσεις που πέρασε με τη μορφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την περίοδο της καραντίνας.

Είναι πλέον προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την κρίση ως ευκαιρία για να επιστρέψει η χώρα στις αγαπημένες του μνημονιακές πολιτικές και να τις επιβάλλει ως τη νέα κανονικότητα.

Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να βγάλουν από τα συρτάρια τους αυτά τα ζοφερά σχέδια. Η κοινωνία θα βγει όρθια από την κρίση. Ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε πολύ σκληρά για να βγει από τα μνημόνια. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. να τα επαναφέρει.

 

Αλ. Τσίπρας για τα “Σκοιλ Ελικικού”: Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος- Θα τον φέρω στη Βουλή να απολογηθεί

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο twitter «τρολάρει» με το hashtag #Σκοιλ_Ελικικου το οποίο έχει γίνει από χθες viral και αφορά τα μαργαριτάρια που βρίσκουν οι χρήστες στις πλατφόρμες τηλε-κπαίδευσης οι οποίες έχουν επιδοτηθεί. Το θέμα παίρνει πολιτικές διαστάσεις και ο Α. Τσίπρας το συνδέει ευθέως με τη διαχείρηση των 37 δισ. του «μαξιλαριού».

” Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση. Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»…
Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις. Καλή Ανάσταση!”, αναφέρει σε μήνυμά του στο τουίτερ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το σκάνδαλο, όπως λέει, με τα “ΣκοιΛ Ελικικού” και “Μέτση του νέουκτη” στα πολυδιαφημισμένα προγράμματα τηλεεκπαίδευσης

Το “νήμα” των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

View image on TwitterView image on Twitter

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις. Καλή Ανάσταση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*